Karaś Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 WitamMógłby mi ktoś doradzić w wybraniu odpowiedniego blanku przelotek itp. Ponieważ postanowiłem może jednak nie samemu zmontować kij pod sandacza z rezonansem drgań do łowienia z opadu. c.w blanku powinien wachać się 4-12 lub 14g akcja fast lub extra fast i dł. ok 2m będe łowić z łodzi. Za wszystkie sugestie z góry dziękuje aha i jeszcze niewiem czy wybrać spin jiga czy może drop shota?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, Dla mnie w tej gramaturze jest jeden wybor: Batson RX8+ 6'10'' 1/2 oz 12 lbs. Wspaniala wedka do lekkiego opadu. Niesamowita dynamika i czucie przynety. Duzy zapas mocy- wyholowanie pstraga/ troci jeziorowej 70 cm nie bylo zadnym problemem i zajelo ok 15 minut. Moze to wygladac tak: Jesli chodzi o przelotki to sa to Fuji Sic bodajze Y. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Bujo mógłbyś zdradzić co to za uchwyt??? Fuji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Bujo mógłbyś zdradzić co to za uchwyt??? Fuji?? Witam, Uchwyt to Fuji, dostepny np w FC. Foregrip byl zamawiany w Japonii Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Skoro chcesz zbudować wędkę nie samemu czyli zlecić to zbrojmistrzowi rozumię. Tak już jest, że zbrojmistrzowie mają odpowiednie przelotki, uchwyty i całą galanterię. Blanki też mają i na pewno coś ci zasugerują. Tak chyba będzie najlepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam,@Karaś, podaj wagę przynęt które będziesz stosował. Rozumiem, że ma być to kij pod gumę? Postaram się coś zaproponować. @Bujo, jeszcze kilka tygodni i nie będzie potrzeby zamawiania nic z JaponiiPozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam, @ Ireneusz MAtuszewski, Dobrze wiedziec bo wlasnie zamierzalem cos zamawiac. Dwa blanki w tym RX8+ do 21 gramow czekaja jeszcze na nowe rekojesci rezonansowe, ktore mam nadzieje beda dostepne juz niedlugo Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 @Karaś powiedz z jakim multikiem sparujesz kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jeżeli choodzi o uchwyt to lepiej jak pod kołowrotek by był przynamniej nie musiałbym się uczyć na nowo zarzucać . Tak będe łowić na gumy w przedziale 7-10cm na główkach od 3-7g no i może czasem założe jakiegoś niewielkiego wobka ,ale raczej zdecydowanie na gumki stawiam Jeszcze zastanawiałem się czy może niewybrać:-ATCIII model ISB 661 6-12Lbs 3,5-12 g-G.Loomis Drop Shot 6'10 1/8 - 3/8oz.lub w/w Batson. Co o tych blankach sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Karaś@ a co tu się zastanawiać jak ty maszy dylemat pomiędzy G.Loomis, a Batsonem. To tak jakbyś miał dylemat które auto wybrać BMW czy Skodę? To jest taka właśnie skala problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Karaś@ a co tu się zastanawiać jak ty maszy dylemat pomiędzy G.Loomis, a Batsonem. To tak jakbyś miał dylemat które auto wybrać BMW czy Skodę? To jest taka właśnie skala problemu. pozdrawiam Witam, @ Thymallus, Nie do konca. Radzil bym wziac RX8+, polowic troche i sadze ze bys zmienil zdanie Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 @Thymallus obawiam się Andrzeju że nie przeczytałeś uważnie tego wątku. Blanki Batsona z nowej serii RX8+ kosztują grubo ponad $100 a niektóre zdaje się w okolicach $200. W tej sytuacji również miałbym dylemat czy nie zdecydować sie na jakiegoś tańszego Loomisa albo ATC. @Karaś z blanków które wymieniłeś w ręku miałem tylko Batsona o którym pisze @Bujo. Zgodziłbym się z opinią @Bujo że do lekkiego opadu jest to bardzo ciekawa propozycja, zwłaszcza w tak przemyslanym wydaniu jak wędka zaprezentowana na zdjęciu (ruchomy, nie obciązający blanku foregrip) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witamy.Z naszej strony możemy polecić do w/w warunków łowienia dwa blanki Lamiglasa z serii XMG. To konstrukcje z wysoko modułowego grafitu, bardzo lekkie, świetnie transmitujące drgania.LP 842 2.13m 7’/3-14 gr./6-12 lb.fast - 340zł.blankLSJ 842 2.13m 7’/3-10 gr./6-12 lb.fast - 320zł.blankten blank obsługuje główki od 3.5-10.5 grama + guma, w porównaniu z powyższym LP 842, ma większą średnicę i cieńsze ścianki, dzięki temu można nadawać wabikowi bardziej ostry, szarpany ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Skoro o sandałkach to się podłącze.Szukam kijka do kogutów 24-32 gr (do lżejszych kogutów i gumek mam Avida 1 oz), rozglądałem się po rynku japońskim ale tam są same wersje cast, a ja zdecydowanie wolę spinn. Czy może bardziej stawiać na rodzimy rodbuilding lub szukać czegoś w St. Croix'ie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 W serii Avid spiny powyżej 1oz. nie występują.Jeśli chcesz coś w St.Croix to model, który jest idealny do tego celu: Avid 3C66HF - 6'6 25lb 10-42gr. W analogicznych parametrach jest też Lamiglas IM700 lub w niższym budżecie Batson RX7. Na tych castingowych blankach budujemy wersje spinningowe do takich jigów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 witaj, mam w pracowni taki blank Avida 6'6 do 42gr, faktycznie jest dośc sztywny , ale myślę ze do łowienia kogutami powien byc ok. To bardzo mocne blanki przy tych parmetrach, różnica z 1oz jest wyraźna. Robiłem je jako kije spinningowe, działają bez zarzutu. pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Po przemyśleniu kilku rzeczy doszedłem do wniosku że prawdopodobnie jednak wybiore atc isb661.Dziękuje za pomoc i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 W serii Avid spiny powyżej 1oz. nie występują.Jeśli chcesz coś w St.Croix to model, który jest idealny do tego celu: Avid 3C66HF - 6'6 25lb 10-42gr. W analogicznych parametrach jest też Lamiglas IM700 lub w niższym budżecie Batson RX7. Na tych castingowych blankach budujemy wersje spinningowe do takich jigów. Blank jest ok, choć przy cięższych kogutach, w granicach 45-50g, może być za miękka szczytówka. Choć z drugiej strony np. IMB845 Batsona potrafi korek z dna wyrwać. Najlepiej organoleptycznie porównać obydwa blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 witamproszę o radę lub propozycję od kolegówszukam kijka ( robionego) do kogutów ;cw- 15-50 - max.1.95-2m mocny dolnik i szybka ,czuła szczytówka - szybki i zarazem z czułą szczytówką - dobrze przekazujący opad przynęty nawet przy sporej fali- cena ok 800 ( choć moze byc troszkę wyższa) - czy jest możliwość zrobienia takiego kijka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jasne, że jest taka opcja musisz wybrac sobie kto Ci uzbroi kij. Ja już kilka kiji zamawiałem u Pana Łukasza Masiaka www.rodmas.pl zadzwoń i razem wybierzecie blank i reszte.A to ma byc kij pod multiplikator czy kołowrotek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 raczej kołowrót - do tej pory używałem fabrycznych dragonów ( milenium,team)za słAbo transmitują opad przynety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 kryptoreklamy robił nie będę ale na pewno coś znajdziesz, ostatnio miałem kij o podobnych parametrach o jakich wspominasz w ręce więc coś tam montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 [quote title=szpiegu napisał(a) ostatnio miałem kij o podobnych parametrach prośba -opisz mi pracę kijka ( nawet na PW ) kijki dragoan spoko - ale zbyt twarde w szczycie jesli chodzi o opad ) - dlatego szukam alternatywy ( mialem w ręce dragon HM - tez nie leleży mi - ) szukam kijka dobrze czujacego kontakt przy opadzie ( sorki za lakoniczny opis - ale nie zalezy mi aby kijek ładnie wygladał -tylko dobrze przekazywał prace koguta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 15-50 to realny zakres gramatury główek jakie używasz? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 podane z zapasem - używam 24-32-45 - ( koguty sam robie) a na dragonach -cw.20-60 tylko 45gr pewnie czuję przy opadzie) reszte - zależy od odległości i fali.dlatego szukam czegoś czulszego- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi