krzysiek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Krótko. Jeżeli bierzesz pod uwagę 7' - oblookaj poppingi MHX-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 W Batsonie z tej seri masz dwa blanki oznaczone jako ex-fast. Ten 14 lbs bodajze 6'10'' bedzie super. Pogadaj jak cos z Irkiem, ma wedke na tym blanku i strasznie sobie chwali. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 MHX-P843 mam używam i chwalę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 ISB822,5 lub SB822,5, mam i casta i spina. Bardzo dobre blanki do twoich wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Planuję rozbudowę arsenału castingowego o specjalne wędki dedykowane łowieniu z łodzi. Myślę o dwóch wedkach - lżejszej i cięższej które pozwolą mi dobrze połowić ryby ( przedewszystkim sandacze i szczupaki ) w różnych warunkach w których mogę się znaleźć , zresztą - nie o parametry wędek chcę was spytać. Przeżyłem już parę razy gorycz połamania wędki. Gorycz taka jest wprost proporcjonalna do ceny połamanej wędki. Chciałbym tym razem , uprzedzając różne wypadki związane z łowieniem z łodzi , sprawić sobie wędki których po prostu nie da się połamać ; którymi można wyciągnąć rybę spod łódki , którymi można przywalić w burtę , które można bezkarnie podeptać i nic im się nie stanie. Czy możecie mi zasugerować jakieś sensowne rozwiązanie które będzie stanowiło consensus pomiędzy ceną i jakością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Planuję rozbudowę arsenału castingowego o specjalne wędki dedykowane łowieniu z łodzi.Myślę o dwóch wedkach - lżejszej i cięższej które pozwolą mi dobrze połowić ryby ( przedewszystkim sandacze i szczupaki ) w różnych warunkach w których mogę się znaleźć , zresztą - nie o parametry wędek chcę was spytać.Przeżyłem już parę razy gorycz połamania wędki. Gorycz taka jest wprost proporcjonalna do ceny połamanej wędki.Chciałbym tym razem , uprzedzając różne wypadki związane z łowieniem z łodzi , sprawić sobie wędki których po prostu nie da się połamać ; którymi można wyciągnąć rybę spod łódki , którymi można przywalić w burtę , które można bezkarnie podeptać i nic im się nie stanie. Czy możecie mi zasugerować jakieś sensowne rozwiązanie które będzie stanowiło consensus pomiędzy ceną i jakością ?Xzoga.Ta zniesie naprawdę wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Właśnie jestem po pierwszych testach kijka z założenia pod szczupaka i sandacza na lekko.Wędka zbudowana na blanku Phenix MX-S72L-B.Akcja Fast , szybki ale cieplejszy od Kijka o takich samych parametrach jak na blanku TX 682S .Kijek pieknie sie ładuje i rzuca na spore odległości od 4g +guma 5cm po 8g+8cm ,obrotówki 2-4 rzuca i prowadzi ,tak samo wahadła z blachy mosiężnej 2mm wielkości między alga 1-ką a 2-ka. Praca kija pod rybą zajebista ,taka jakiej szukałem.TX jest trochę czulszy ale w górnym CW może mnie jak M1 i w trakcie holu nie ma tak głębokiego ugięcia.Moim zdaniem super kijek także pod okonia jak i pod pstrąga.Jest jeden warunek ,nie deptać i nie walić o burty łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Proponuję wędkę na "blanku" firmy Litmet, tutaj znajdziesz wiecej szczegółów: http://www.litmet.lt/pl/drut-zbrojeniowy-60.html A tak poważnie to ciężko będzie sprostać Twoim wymaganiom odnośnie znalezienia blanku...No ale może ktoś, coś podpowie. Też myślałem o "Xzodze" tylko trzeba trochę na kija uważać,nie deptać, nie walić po burtach itp... Edytowane 5 Maja 2013 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Takie cuś znalazłem na forum ( jakieś 1,5 roku temu ).http://m.youtube.com/#/watch?v=VZo7c1eQhYk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DVZo7c1eQhYk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Batson Panie, Batson. W seri rx7 jest wiele krotkich perelek. Tak z praktyki: koles 1.9pare i ze 100 kilo przewrocil sie na oparta o domek wedke, straty- zadrapanie na blanku, drugi przeszedl mi po muchowce rx7, w butach do brodzenia, sladow brak, pracownicy wrzucili na tyl ciezarowki wedke z Irlandi, tarzala sie po niej gasnica, par rysek i wszystko. O stukaniach o burty itd to szkoda wspominac. Zadnego Batsona nie zlamalem a probowalem bardzo wlaczajac betonowanie hamulca i hol metrowki w niecala minute, forsowny hol wozka Tesco ze srodka Tamizy, trawelem 25lbs to ponad 4-krotnie przekraczam dopuszczalny c/w. Ma sie dobrze Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 To może pełnego szklaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 wiem że chodziło ci o blank ale jeśli chcesz walić o burty deptać dowoli to pomyśl nad fenwickiem hmg albo elite tech i do tego masz bezproblemową dożywotnią gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Kup ponton z miękką podłogą. Wtedy znacznie więcej blanków będzie spełniać Twe wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam kolegów ekspertów!!Bo gdzie zadać takie pytanie jak nie w tym dziale?? Panowie planuje zbudowanie kijka jak w tytule...długość 2,13 koniecznie dwu skład ,przynęty do ogarniecia 10-20gr..co powiecie o; 3S70MF2 Avid 2,13m 2 5-18gr 6-12lb nie będzie ciut za słaby..12lb??? może coś innego?? budżet podobny pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jak to łączny ciężar z gumą tj.20g to ogarnie bez problemu.Avidy są lekko niedoszacowane i w tej mocy pewnie będzie więcej jak 12lb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Rzekłbym nawet ,że nie lekko .Jeśli decydowałbym się na StCroix to seria elit legend. SC III wypada tak sobie w porównaniu z tańszym MHX.Jesli dwa kawałki to z MHX świetny jest MB842-2 .szybki płunne ugięcie pod obciążeniem i gumy 8cm na głowach 20gr jeszcze komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) a co powiesz o serii P844-2-MHX...jak róznica miedzy seria MB a P..? Edytowane 26 Maja 2013 przez verwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Seria P 843i4 mają bardzo czułą i dość spolegliwą szczytówkę i mocny dolnik ,jak dla mnie wręcz kołkowaty, nie gnie się tak ładnie pod obciążeniem jak MB, który jest też bardziej uniwersalnym blankiem od P, może z powodzeniem obsługiwać obrotówki ,wahadła i woblery. Ale wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 a co powiesz o Batsonie RX8..nie wiem tylko czy występuje w dwu składzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Nie znam ,ale nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 dzieki za infopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Spójrz na Vegter Boron 7 ' 15 lb c.w.5-25 g w dwuskładzie, mam ten blank "na sucho" i jest wspaniały , zobaczę po uzbrojeniu ale jestem już po testach innych boronów z Krakowa i oględnie mówić to powalają ,szybkie ,cięte ,mega zacięcie ,super prowadzenie gumy mega dalekie rzyty i przepiękne progresywne ugięcie trzymające ryby ten maluch nie różni się zbytnio od dłuższych braciszków więc to topowa wędka sandaczowa .Polecam Edytowane 26 Maja 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Spójrz na Vegter Boron 7 ' 15 lb c.w.5-25 g w dwuskładzie, mam ten blank "na sucho" i jest wspaniały , zobaczę po uzbrojeniu ale jestem już po testach innych boronów z Krakowa i oględnie mówić to powalają ,szybkie ,cięte ,mega zacięcie ,super prowadzenie gumy mega dalekie rzyty i przepiękne progresywne ugięcie trzymające ryby ten maluch nie różni się zbytnio od dłuższych braciszków więc to topowa wędka sandaczowa .PolecamHej...a jak cenowo wypada ten blank?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Seria P 843i4 mają bardzo czułą i dość spolegliwą szczytówkę i mocny dolnik ,jak dla mnie wręcz kołkowaty, nie gnie się tak ładnie pod obciążeniem jak MB, który jest też bardziej uniwersalnym blankiem od P, może z powodzeniem obsługiwać obrotówki ,wahadła i woblery. Ale wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Czy blank MHX seria P gnie się wogóle w dolnej części czy raczej wcześniej pęknie niż się wygnie? Blank MHX seria MB można porównać do batsona ISB czy to coś zupełnie innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Hej...a jak cenowo wypada ten blank??Cenowo mniej ciekawie ale za to jakościowo raczej nie do przebicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi