FidoAngel Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Nie wkleję fotki bo właśnie zrobił się czteroczęściówką ale takie coś znalazłem w oczywistym miejscu. I nadal podtrzymuję co wcześniej napisałem o ugięciu P-844 MHX.http://www.fishingcenter.com.pl/grafika/obrazki/testy/2011-09-12_test_wedzisk_mhx/male/img_3173.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Krzysiek, a z blankiem batsona ISB822.5 może miałeś do czynienia. Czy ma delikatniejszą szczytówkę od 802.75 tzn. czy pokaże opad lżejszej przynęty. Irek FC napisał na swojej stronie, że 802.75 pokazuje dopiero od 15g + kopyto. pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Napisał +/- prawidłowo, to potężna sandaczówka. Niestety nie używałem ISB822.5 - nie porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Trochę czasu minęło i ja wreszcie wybrałem - padnie na 90% na ISB781.Konkurentem był XSB822.5, ale po rozmowie z I&H Matuszewscy , raczej będzie ISB.Oczywiście już nie mogę się doczekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 WitamPoszukuje blanku do łowienia kogutami w zakresie dolnym 12-14g, w gornym 25-27g. Z racji transportu preferowalbym blank 2-czesciowy. Budżet też mocno ograniczony do 300zl. Istnieje taki blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Był taki Lamiglas z serii G-1000 2,13cm 2pc 10-40g tylko coś nie mogę go znaleźć w ofercie może go już nie produkują ale poszukać warto,- łowiłem nim bardzo długo i bardzo byłem zadowolony z niego,- polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A te 300zł to na sam blank chcesz przeznaczyć czy na całość.Bo jak na blank to poszukaj jakiegoś MHXa a jak całosć w tej cenie to lepiej może coś seryjnego poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Jesli sam blank w tym budżecie to poszukaj coś z MHX http://fishingrod.pl/blanki/spinningowe/mhx/mhx-series/spinning-casting.html Jest w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 bo i Batsona możesz wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Na sam blank chcę przeznaczyć do 300zł. Najbardziej bym chciał właśnie z MHX'a, bo dopiero co kupiłem 2 inne patyki na tych blankach i są za...biste. Jednakże z MHX'a nie ma zbytnio wyboru w 2-częściowych blankach spełniających wymóg kija pod koguta. Jedynym chyba modelem nadającym się pod koguta byłby MB844-2. Z Batsona jaki blank polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Dokładnie MHX seria MB w 2 kawałkach kapitalna , robiłem modele do 21 i do 28gr , pierwszy do 25-28gr śmiało , a ten drugi to i pewnie 40gr koguta obskoczy.a ceny poniżej 300zł za blank , napawde za takie pieniążki warto. Edytowane 30 Września 2013 przez Piotr Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dokładnie MHX seria MB w 2 kawałkach kapitalna , robiłem modele do 21 i do 28gr , pierwszy do 25-28gr śmiało , a ten drugi to i pewnie 40gr koguta obskoczy.a ceny poniżej 300zł za blank , napawde za takie pieniążki warto.No dokładnie.Też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibol Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam podłącze się pod wątek łowie na zaporówce głębokość do trzech metrów tylko z brzegu gramatura między 10 a 30 gco wybrać MHXMB 843-2MB 844-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Ja bede krecil na MB843, bo nie bede raczej na moich wodach stosowal kogutow ciezszych niz 26-28g, a najczesciej nawet nie ciezsze niz 24g. Bardziej mi jednak zalezy na dolnym c.w. od 10-12g, dlatego decyduje sie na MB843. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A dlaczego chcesz taki krotki blank na lowienie z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 WitamOdświeżę i podepnę się do tematu coby nie zaśmiecaćPotrzebuję sztywny kij do ostrej orki gumami 6'(załóżmy kopyto relaxa) z główką 50g.Długość max 2,15Poligon to łódka i zaporówka.najchętniej dwa kawałki i myślałem właśnie o MHX MB844-2Co o tym sądzicie? może jakieś inne propozycje.Budżet nieograniczony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ten może być za słaby jeśli ma być główka 50gr , w dwóch kawałkach ciężko będzie , najbardziej odpowiedni to MB785-MHX, lub odpowiednik z batsona ale to w 1kawałku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Może phenix MX-S72MHNie pisałeś czy może być w dwóch czy w jednym kawałku. WW phenix jest w jednym. Z tego co mi wiadomo, są już M1 w dwóch kawałkach, więc powinieneś też coś wybrać Edytowane 18 Października 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Za phenixa na razie dziękuję bo jakoś nie mam do niego zaufania(za dużo było ich dziwnie złamanych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pawle, a "Zosia" ? Jeśli uważasz, że 7 kg jest za słaba, to 8 kg będzie jak znalazł Wyrzuć tylko do kosza "najchętniej dwa kawałki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Radek właśnie te dwa kawałki są dość ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przymknąłem oko na to "najchętniej" Zresztą, znasz moje zdanie na temat dzielonych patyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Znam. ale wiesz że nie jeżdżę sam samochodem a nie chce mi się za każdym razem wędek wyjmować. Edytowane 18 Października 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Wiem. Potraktuj ten kij jako sprzęt do zadań specjalnych i gardź kompromisami. W końcu, on ma służyć do łowienia a nie transportowania autem i przez te kilka godzin na łodzi, nie będziesz zwracał uwagi na niedogodności w transporcie. A zadowolony będziesz na pewno. No chyba że znajdziesz coś równie dobrego w dwóch kawałkach. Czego serdecznie Tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 A czy da się złożyć kijek do koguta z brzegu o długości ok. 230 koniecznie dwu skład. Przynęty w przedziale 15-30 g. Mam Mikado Inazuma 210 i kijek trochę za krótki jak na takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi