chub norris Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) WitamOdświeżę i podepnę się do tematu coby nie zaśmiecaćPotrzebuję sztywny kij do ostrej orki gumami 6'(załóżmy kopyto relaxa) z główką 50g.Długość max 2,15Poligon to łódka i zaporówka.najchętniej dwa kawałki i myślałem właśnie o MHX MB844-2Co o tym sądzicie? może jakieś inne propozycje.Budżet nieograniczony.Pozdrawiam Lamiglas G-1000 GLB 902ML. Ale to 2,30.Może ATC AT844-3 (trzeba by zapytać @yglo) - to owszem, 2,10, ale 3 kawałki. Edytowane 18 Października 2013 przez chub norris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) @ Piotrek F HS1023F batsona 2,60 m w 2 kawałkach Edytowane 18 Października 2013 przez Piotr Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Niestety za długi, interesuje mnie coś w przedziale 225 do 240 max Kijek o długości 260 męczy ręce po dłuższym łowieniu, a kogutem człowiek się namacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Phenix UMBX 790M lub H w dwu kawałkach spokojnie ogarnie koguty z brzegu,dł 236cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat , szukam uzupełnienia dla mojego mhx'a mb842-2.Potrzebuje kijka który obsłuży główki 5-15g + gumka max 3,5 cala.Dobrze by było gdyby kijek obsłużył też klasyczne wabiki pstrągowe.Ogólnie szukam lekkiego uniwersału okoń , pstrąg oraz sandacz , szczupak na lekko. Łowiska to głównie kanały szczecińskiej odry oraz jeziora. Długość - preferuję krótkie wędki więc do 2,2m , najlepiej w 2-składzie. Cena blanku max 400 zł Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja sobie zrobiłem pod sandacza na lekko + okoń kijek na blanku ISB781. Z tym, że raczej pracuje pod główkami 7-20g + kogut lub guma (3"-4"). I jest jednoczęściowy.Blank + komponenty wychodzi ok. 550zł. Jest zestawiony z Shimano Rarenium 2500 FA.Możesz go obejrzeć w wątku pt. Projekty koguta . W ten weekend rozdziewiczony na okoniu 35 centów - zapracował pod nim jak należy (bałem się, że może być mimo wszystko za twardy - obawy niepotrzebne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Troszkę za mocny jak dla mnie , tak jak pisałem - maximim 15g ma obsługiwać i być raczej z tych delikatniejszych.Do główek i kogutów powyżej 15g mam MHX'A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Może Edytowane 23 Października 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Planuję zbudowanie wędki na przełomie lutego/marca Narazie brak funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Dąbek a tegoTX masz S czy C ? rozumiem że zbrojony cast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja sobie zrobiłem pod sandacza na lekko + okoń kijek na blanku ISB781. Z tym, że raczej pracuje pod główkami 7-20g + kogut lub guma (3"-4"). I jest jednoczęściowy.Blank + komponenty wychodzi ok. 550zł. Jest zestawiony z Shimano Rarenium 2500 FA.Możesz go obejrzeć w wątku pt. Projekty koguta . W ten weekend rozdziewiczony na okoniu 35 centów - zapracował pod nim jak należy (bałem się, że może być mimo wszystko za twardy - obawy niepotrzebne).to kij którego szukasz...łowie nim sandacze na lekko do 15gr+3'', nic z niego nie spada, szczupak 106cm wyjechał w minute może dwie...polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Tak jak piszą koledzy,za tą kasę to naprawdę zadziwiający blank .10- 15 gr +guma to jego żywioł.Jak zwykle blank nie doszacowany prze Batsona, lub testowany na forecastach,to mogę się zgodzić że od 3,5gr do 10,5.Bo na PC minimach to tak jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 A coś z 2-składów macie do polecenia ? Często poruszam się komunikacją miejską i latanie z wędką ponad 2metry w jednym kwałku jest troszkę kłopotliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 a może MHX SJ -9000-2 mam takiego , i od 4cm banjo na 5gr po 15gr na 7cm lunatiku daje radę a ponad metrowy węgorz na nim bardzo szybko wyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Rozmawiałem z posiadaczami ciekawego blanku - mianowicie phenix m1 MX69L czyli 10 funtowy blank o długości 205 i cw 4-12g Mimo że to jednoskład to chyba się nie niego zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Rozmawiałem z posiadaczami ciekawego blanku - mianowicie phenix m1 MX69L czyli 10 funtowy blank o długości 205 i cw 4-12g Mimo że to jednoskład to chyba się nie niego zdecyduję A to Kolega będzie miał ubaw w komunikacji miejskiej U mnie w Krakowie musiał by Kolega kasować dodatkowy bilet za przewóz tak długiego przedmiotu, bo raczej ciężko by było nawiać przed kanarami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Nie no , znajomi śmigają z jednoskładami komunikacją miejską i jest ok A co do bilecików , to Szczecin jeszcze nie każe kupować biletów na taki bagaż Pozatym od przyszłego roku większość będę jeździł na ryby samochodem Edytowane 23 Października 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Do takich zastosowań używam 4c610mlxf pod spining. Bardzo wszechstronny blank, fajnie trzyma rybę i piekielnie czuły jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 dzwoniłem ostatnio do rodmasu i mają taki odpowiednik tylko że 2,13 w dwuskładzie. Prototypowe blanki i ostatni taki im został. MXS72L Dzwoń szybko to może się jeszcze załapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Napiszesz coś więcej na temat tego blanku UMBX790 bardzo dobra długość jak do moich zastosowań. Używałeś tego kija z kogutami w przedziale 15g-25g jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Napiszesz coś więcej na temat tego blanku UMBX790 bardzo dobra długość jak do moich zastosowań. Używałeś tego kija z kogutami w przedziale 15g-25g jak się sprawuje? Łowię tym ciut słabszym na Wisełce z brzegu.Blank bardzo czuły ,branie czuć dosłownie w dupie Głównie gumy 2,5"-4" na główkach 10-25g, koguty przedziale jak podałeś 15-25g ale i 30g też dawał radę.Aktualnie zbrojony pod multik tradycyjnie w KR Fuji ,wcześniej spirala ,a jeszcze wcześniej spin.Polecam ,bo super badyl na sandacza z brzegu,a i na łodzi można sobie spokojnie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Czyli w takim razie do moich zastosowań wystarczy spokojnie MBX790M-2? Nawet jeśli czasem założę 30 g. Łowie z bardzo agresywnego podbicia, lubię wędki mocne sztywne z dużym zapasem mocy. Nie interesuje mnie branie na szczytówce tylko porządne walnięcie aż po łokieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Rzuć okiem na te blanki , jak by co daj znać na priva . http://northrods.pl/index.php?page=fishingart-tube-rolling-technologies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrk82 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam , chciałbym porady "starych wyjadaczy" tego forum w doborze wędki jednoczęściowej pod sandacza. Wędkuję na zaporówce o głębokości 4-8m.Do tej pory używałem wklejek , ponieważ lubię kije ,które na szczytówce dobrze pokazują opad.Używam główek w przedziale 10-20G plus guma .W tym roku chciałbym zakupić profesionalnego jednoskłada pod zandera .Proszę o podpowiedź jaki blank wybrać pod tę gramaturę główek. Chciałbym jednocześnie aby kij dobrze pokazywał opad przy tych gramaturach.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%E2%80%93-wedki-sandaczowe-cz-i-r188http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%E2%80%93-wedki-sandaczowe-cz-r190 to na dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi