Sinopapużasty Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Albo popytaj tutejszych rodbuilderów czy by Tobie, który kija nie złożył. Możesz poprzeglądać ich autorskie wątki. Osobiście mogę się wypowiedzieć na temat tylko jednego z nich gdyż tylko od niego dwoma kijkami łowiłem a mianowicie Jacek czyli nasz forumowy Voldemort :-) Moim zdaniem perfekcyjna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Czesc, waham sie ktory blank wybrac pod sandacza ze srodka plywajacego. Kija zbroil bede sam i budowaltakze szukam porady co do blanku. Woda to Martwa Wisla max do 15m powiedzmy Preferuje kije 2 czesciowe nie kolkowate ze stojacym dolnikiem. Chcialbym stosowac dwie techniki: jig i drop shot, takze na oku mam takie propozycje Matagi TR76MLMatagi TR76MJustace LST66MLJustace LST66M Jedna rzecz mnie zastanawia Justace podaje tip 1.6mm i butt do 10mm do 3 blankow LST66L/M/ML W strone Justace sklania mnie dlugisc 1.98 lubie krotkie kije ale 2.30 tez jeszcze przejdzie. Chetnie poznam wasza opinie, moze juz macie kije na tych blankach i mozecie pochwalic sie wrazeniami Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Blanki tak mają że sam TIP jest taki sam w wielu blankach . Zerkniesz na dane techniczne batsona to sie okaże że 150 modeli będzie miało 1,8 Resztę roboty robi pewnie zbieżnośc(projekt), ilość nawiniętych mat (grubość ścianek), gatunek węgla itd itp 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam SS ML 7"6" używam z brzegu i jak na łódkę wydaję się nieco za długi doradzam raczej coś max 7" lub krócej myślę że coś z St. Croix elite lub x treme przy tej głębokości wody 12 lb i mimo że pewnie lepiej 2pc to blank mono w praktyce na łódce da więcej zadowolenia , wiele opinie do tej roboty masz odnośnie kraaga XF 11-12 lb warto porównać te produkty z w/w ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Macajac Justace LST odnioslem wrazenie,ze ten 7' jest mocniejszy od 6,6" i dlatego go wybralem.Blank jest prawidlowo opisany,moze tylko z moca sie nie zgadzam i powinno byc 12lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Darek64 mowisz o ML ? czyli 10 gram + 3" to jego max mozliwosci ? czy w ogole konczy sie ogolnie przy 10g Maciej77 co do kraaga masz na mysli SKXF6611-2N ? no opis ma ciekawy 3-19 i 6-11lb Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Tak np ten model 11 lb lub lekko wzmocniony w zależności od Twoich potrzeb np do 12 lb konstruktor robi takie wzmocnione bo 16 lb to już niezła moc i przy 6"6' radzę mono lub 7" i cięcie od tyłu 5-7 cm , ja osobiście wziąłbym x treme 12 lb 7" i skróciłbym od dołu tak do do 2,05 - 2,07 m . Sam mam w planach x treme F 14 lb 21 g pod łódkowego jesiennego sandacza 7" 1 pc i cięcie ca 5 -7 cm do główek 15 - 25 g plus 4" ES .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Pisze o Just Ace LST 702M daje rade 15g plus 3", jeszcze moze subtelna 4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Polecam St.Croix z serii elite..bardzo sztywny i szybki kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) No wlasnie sztywny, wole progres pod ryba przy holu, LST ponoc takie sa ale dzieki za propozycje. Mialem elite do 10g Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jak uważasz..ja lowie n elitke i jestem zadowolony..super kij na sandacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverman Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Witam, mógłby ktos na szybko podać propozycje blanków do połowu z łodzi sandaczy na glebokosci 4-6mprzynety to 3-4" gumy na glowkach od 7-18g, wiadomo czulosc to podstawa + zapas mocy do sandaczyków ok 50cm z przyłowami do 70-80cm Wedke bede chcial uzbroić własnorecznie dlatego jako laik zapytam o ile do blanków producenci podaja spacing rozmieszczenia przelotek ... i czy blanki sandaczowe zbroic "po kregosłupie" czy po drugiej stronie ? wedka do wypadu 2-4 razy w roku tak wiec moze to byc nawet jednosklad w przedziale 1,9 -2,2mostatnio mialem mozliwosc przetestowac blank MHX 844-2 ( nawet dał rade) ale moze ktos ma lepsza propozycje ST Croix , Lamson, Phenix ? jezeli nie jednosklad to moze byc dwusklad , budrzet ... 300- 600 - 800zł ale czy warto ? czekam na propozycje modeli blanków : sam rozeznam temat ... poczytam...i na cos sie zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 5S76MF2-B i to jest odpowiedz na Twoje troski. Ew. 5S70MF jesli chcesz 1 kawałek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 MHX z serii ELITE PRO,idealne blanki do takich zastosowań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Kraag xf 11lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverman Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) wedka-, ktora mnie interesuje to wedka typowo pod sandacza z łodki ... jak wspomnialem głebokosc lowiska 6m . monolit 7' lub krótszy... jezli juz to jakiej wielkosci kolowrotek dobrac i max srednice plecionki byscie polecili do takiego zestawu wracajac do blanków i ogromnego wyboru : MHX : EPS81MXF-MHX vs MHX 844-2 cena ok +-400złphenix UMBX-700ML-B , vs blanki z fishing art kreaag XF czy F Nano moze okolo 700zł STC St.Croix Xtreme 5S68MXF-B blank 2.03m 5-18g 6-12lb ExFast 800złpozostaly jeszcze blanki xzoga i batsona ... ale chce ograniczyc sie w kwocie ok + 400zł + odchudzony osprzet dylemat czy brac fasta czy x fasta i jaka moc blanku pod główki 5-18g + guma Medium /MediumHeavy i jak to sie przeklada na parametr linki w lbs"i o co chodzi..." w wedkach sandaczowych ... maja to byc pały do mocnego zacieciu czy raczej wedki przenoszace kazde pstryki na kij lowienie glównie gumami czy jakosc grafitu msi jest tutaj istotny ? pozdrawiam Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Diverman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuj%c4%85-edycja-2017-w%c4%99dki-san-r398 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%e2%80%93-wedki-sandaczowe-cz-r190 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%e2%80%93-wedki-sandaczowe-cz-i-r188 Portal jerkbait.pl to na prawdę nie tylko forum,czemu nie zaglądacie do działu,,Artykuły,, ,tam nawet się dowiesz jak krok po kroku samemu skręcić wędkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Macie może doświadczenie z wędkami do lekkich kogutów?. Mam mhx MB844-2 do ciężkich kogutów i szukam czegoś delikatnego i szybkiego. Założenie guma od 5 gram +3' do 15 gram+4' max i koguty od 8 gram do 16 może 18 gram. Chiałbym jednoskład 7' raczej monoblank. Ma ktoś obłowinego kraaga f lub xf 7011, SIV 610mlxf lub może polecić jakiś kijek/ blank o tych parametrach. Fajnie gdyby blank lub wędka miała dożywotnią gwarację. Cena za blank max 600. Cena gotowej wędki max 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 scIV a jak lubisz bardziej pracujące blanki to phenix seria maxim , jak ma być elektryczne to k2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Macie może doświadczenie z wędkami do lekkich kogutów?. Mam mhx MB844-2 do ciężkich kogutów i szukam czegoś delikatnego i szybkiego. Założenie guma od 5 gram +3' do 15 gram+4' max i koguty od 8 gram do 16 może 18 gram. Chiałbym jednoskład 7' raczej monoblank. Ma ktoś obłowinego kraaga f lub xf 7011, SIV 610mlxf lub może polecić jakiś kijek/ blank o tych parametrach. Fajnie gdyby blank lub wędka miała dożywotnią gwarację. Cena za blank max 600. Cena gotowej wędki max 1200. Gawas z serii custom G99 66MHF1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 scIV a jak lubisz bardziej pracujące blanki to phenix seria maxim , jak ma być elektryczne to k2Z stcIV miałem w rękach tbs68mlf ale nie byłem pewien czy nie jest odrobinkę za delikatny. Dlatego pytałem o 610mlxf bo tego w rękach nie miałem. Phenixa maxim ( muszę zbadać temat) nieznam myślałem o umbx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 scIV a jak lubisz bardziej pracujące blanki to phenix seria maxim , jak ma być elektryczne to k2Z stcIV miałem w rękach tbs68mlf ale nie byłem pewien czy nie jest odrobinkę za delikatny. Dlatego pytałem o 610mlxf bo tego w rękach nie miałem. Phenixa maxim ( muszę zbadać temat) nieznam myślałem o umbx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Gawas z serii custom G99 66MHF1 Gawas za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 UMBX-700ML-B 7′ 6-14 1 Fast 1/4-5/8 lub z serii k2 tx683c albo MHX SERIA ELITE PRO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jak już jesteśmy przy kogucie …. Potrzebuje blank do koguta 25-40g na wodzie -10m do 30m( zaporówka)- długość 6’6″ czyli do 2mtaki co :szczytówka będzie znaczyła opad w danej gramaturze a po zacięciu żeby pracowała, i bezpiecznie trzymała rybę i amortyzowała wszelkie zrywy.cena za blank do 1000plnWszystkie extra szybkie pały odpadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi