Jeziorm 1 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ok, dzięki za sugestie, nie podałem ceny blanku - powiedzmy do 400 zł max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Jest też Phenix UMBX-S606L 10lb do 11g.A jak duże gumy w grę wchodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 8 cm kopyto, lub max 10 wąskie, typu lunker czy drop shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ja szukam obecnie również blanku do podobnych zastosowań. Po wstępnej lekturze będę celował w P843-2 lub P903-2. Choć jeśli "4-ki" na końcu okażą się w dolnym zakresie c.w. równie dobrze pracujące (jak napisano w poniższym teście), to dlaczego nie pójść w większy uniwersał.http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-09-12_test_wedzisk_mhx&folder=testy&url=/testy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Marcin niedługo będe macał dwie wedeczki pod moje wymagania, dam Ci znac co i jak. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ja mam sandaczówkę na blanku Batson ISB781 idealnie obsługuje przynęty od 5 g do 15g + guma z przyłowiem suma 130cm tez nie było problemu .Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodoss Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Polecam UMBX 700 L-B casting do 14 g .Rewelacja . Łowię takim kijem drugi sezon rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Marcin niedługo będe macał dwie wedeczki pod moje wymagania, dam Ci znac co i jak. Ok, daj znać. Odnośnie SpinBassa i UMBX-a, to zobaczę w przyszłym tygodniu, co jest u rodbuilderów na stojaku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 W FC Poppingi w standardowym zbrojeniu masz od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 W sensie na stojaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jak byłem jakis miesiac temu to były na stojaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ja byłem tydzień temu to też mieli. Zazwyczaj mają na stojaku przynajmniej po jednej sztuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 MHX P903 lub 904, z racji dłuższego blanku przekazywanie informacji na szczyt i do ręki jest jeszcze dokładniejsze niż w przypadku blanków 2,13m, jeśli potrzebujesz czegoś do finezyjnego łowienia na płyciznach to będzie bardzo dobry i wystarczający blank, w tej cenie nic innego lepszego nie znajdziesz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dzięki Sławek, kolejny blank zapisany do testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 ..jak niskobudżetowo to z tego Batsona SB781 RX6 wyjdzie fajny kij ( miałem, łowiłem - grunt to lekko uzbroić)...Jak na bogato to Elita scV 10lb ( najlepiej starsza wersja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Dzisiaj przyszedł Hers 8'6" 17 lb i powiem szczerze że nie spodziewałem się czegoś podobnego.To typowy sandaczowiec , szybkie ugięcie szczytowe , szczyt podbije spore ciężary i pod obciążeniem blank gnie się za złącze , może nie tak spektakularnie wchodzi płynnie w parabolę jak Vegter ale już widać że będzie ładnie trzymał ryby.Bardzo zbieżny blank o dość grubych ściankach i waży zdecydowanie mniej co Vegter .Moja wersja wniosła na wagę 62 g a więc rewelacja. Spodziewałem się "pały" z miękkim szczytem a otrzymałem bardziej szczytową wersję Vegtera. Tak jak borona można uznać jak mówi Arek usztywnioną parabolą to ten to taki usztywniony semiparabolik bo już widać że do podbijania będzie ok .Myślę że niebawem znajdzie się śmiałek i zrobi wersję krótką i delikatniejszą na łódkę a więc taką jak założyciel wątku poszukuje .Sprawę trzeba rozpatrzyć i ewentualnie zaryzykować Edytowane 8 Czerwca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Myślę że niebawem znajdzie się śmiałek i zrobi wersję krótką i delikatniejszą na łódkę a więc taką jak założyciel wątku .Sprawę trzeba rozpatrzyć i ewentualnie zaryzykować No właśnie ja czegoś takiego szukam - w dwóch częściach najlepiej. Od 5g - 12g + smukła guma 3-4 cale i myślałem też o jakimś blanku z tej serii. Niestety daleko mam do Krakowa a wolałbym wpierw pomacać... Jak się zdecyduje na pewno napiszę i podzielę się opinią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 No właśnie ja czegoś takiego szukam - w dwóch częściach najlepiej. Od 5g - 12g + smukła guma 3-4 cale i myślałem też o jakimś blanku z tej serii. Niestety daleko mam do Krakowa a wolałbym wpierw pomacać... Jak się zdecyduje na pewno napiszę i podzielę się opinią .Niestety nie mogę ci doradzić bo mam tylko nieuzbrojony blank i to dłuższy i mocniejszy ponadto nie wiem jak łowisz .Czy potrzebny jest kij o delikatnej szczytówce na opad z korby czy normalny szybki sandaczowiec gdzie jest możliwość podbijania gum szczytem a brania obserwujesz na sznurze lub ewentualnie czujesz w dłoni.?Jeżeli chodzi o delikatny szczyt to chyba potrzeba czegoś innego bo 17 lb Hers pomimo cieniutkiej szczytówki ma ją dość sztywną co przy dużej zbieżności wysokomodułowego blanku powinno owocować dość dobrym przenoszeniem drgań ale to tylko spekulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Chodzi o to, że mam już fajną wędkę na sandacze - uncjówkę Lamiglasa o mocy 20lb. Jest bardzo czuła, ale jak łowie lekko, szczytówka niczego nie pokazuje (woda stojąca do 3metrów, z miękkim dnem). Jak nie ma wiatru i fali widzę niby wszystko na plecionce, ale jak trochę wieje jestem nieco zagubiony. Ciężej interpretuje kontakt z dnem, prez co się rozpraszam . Dlatego moim marzeniem jest zbudować sobie wędkę, o mocnym dole z jak najdelikatniejszą i jak najbardziej podatną szczytówką. Wiem, że są MHXy ale one chyba dobrze grają od 9gram ołowiu. A ja raczej potrzebuje wędki do małych smukłych gum (np. małe shakery) na główkach 5-10g, która dobrze da sandaczom po zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Robson szukam identycznej wedki i w ciągu dwóch tygodni bede juz wiedział czy znalazłem więc dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Spinbass ISB781 będzie dobry do tego jak chcesz łowić,delikatna szczytówka pokazująca opad i duży power w dolniku.Na minimach wychodzi naprawdę lekka szpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Chodzi o to, że mam już fajną wędkę na sandacze - uncjówkę Lamiglasa o mocy 20lb. Jest bardzo czuła, ale jak łowie lekko, szczytówka niczego nie pokazuje (woda stojąca do 3metrów, z miękkim dnem). Jak nie ma wiatru i fali widzę niby wszystko na plecionce, ale jak trochę wieje jestem nieco zagubiony. Ciężej interpretuje kontakt z dnem, prez co się rozpraszam . Dlatego moim marzeniem jest zbudować sobie wędkę, o mocnym dole z jak najdelikatniejszą i jak najbardziej podatną szczytówką. Wiem, że są MHXy ale one chyba dobrze grają od 9gram ołowiu. A ja raczej potrzebuje wędki do małych smukłych gum (np. małe shakery) na główkach 5-10g, która dobrze da sandaczom po zębach.Robson mam pod takie łowienie kijek na blanku M1 Phenixa a dokładnie MX-S72L-B 10lb i 11g cw ,obie wartości niedoszacowane. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Te M1 to jaki moduł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Spinbass ISB781 będzie dobry do tego jak chcesz łowić,delikatna szczytówka pokazująca opad i duży power w dolniku.Na minimach wychodzi naprawdę lekka szpada...kogut, widać chłopaki nie słuchają i lubią utrudniać sobie żywot szukając jakichś wynalazków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Te M1 to jaki moduł?Dość wysoki grafit w technologii nano tuby.Jak zwał tak zwał ,całkiem inna konstrukcja niż w UMBX-ach i TX-ach.W np niepozornym blanku 10lb do 11g sporo mocy chętnej do współpracy. Szczupaczki 60-70cm po braniu stają w miejscu i po kilku pompkach na kiju są ugotowane.Jeszcze na sandałkach nie sprawdzałem ,bo stoją na gniazdach i mleczem leją ,ale szybkość jest wystarczająca do zacięcia ryby, choć pod typowe gramatury są mocniejsze modele niż mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi