Skocz do zawartości

Sandaczówka na łódkę..

Karaś

Rekomendowane odpowiedzi

A nie ... dla siebie Embarassed

Po prostu chcę pokombinować coś kolorowego. Dlatego zastanawiałem się nad blankiem z Mudhole'a.

A propos ... odpowiedzieli: ok. 45$ Fedexem. Potem Yglo podsunął pomysł ze Żbikiem. Jedyny oryginalny kolor u niego, to tem blady fiolecik.

Niech i tak będzie ... chociaż z tym beutiful titanium chrome Batsona w XST można najróżniejsze kolory połączyć.

W Mudhole mają różnokolorowe przelotki, uchwyty, nici i winding checki. Z tego wszystkiego może się coś fikuśnego urodzić :mellow:

Pzdr,

Fatso

Żaden metroseksulny :angry: , jeno fanaberia taka ;)

A pierścienie fioletowe i owszem, ale grip nie będzie split - takich nie lubię.

Inna sprawa, że jeszcze nie całkiem zrezygnowałem z blanku/ów Custom Rodbuilder od Mudhole'a. Mają takie oczojebne kolorki, że mniam, mniam :mellow: , a i odpowiednie uchwyty i inne dynksy. Co by nie było, bydzie piknie :lol:

Pzdr,

Fatso

• 5 miesięcy temu...

wiec tak , potrzebne mi sa dwa kije oba na łodke ,do pierwszy do łowienia guma a drugi kogut

zakladalem uzycie dwuch blanakow batsona pierwszy

isb802.75 z serii spin bass 5-18g (w praktyce dobrze łowi sie guma do 25-30gramow)202cm do gum

i drugi imb784 28gramowy mag bass(35gramowego kuraka obsłuzy idealnie) 1,98cm

współpracować mialo by to z multikami niskoprofilowymi sredniej klasy bez fajerwerkow do 700zł za sztuke

teraz moje pytanie ; czy to będzie dobry wybór na tego typu łowienie ? I ewentualnie jakie jeszcze gotowe kije badz blanki poLecacie z walsnego doswiadczenia.

Widze ze wedkarstwo zmierza nieuchronnie do calkowitego przejscia na casting wiec i ja nie chce za natto zostać w tyle.

Moje doswiadczenia z castem sa mierne, kupilem tani multik do nauki poto by zobaczyc czy dam rade sie przestawic

okuma calera czy jakos tak ta srodkowa wersja :unsure:

Zabaralem sie do tego troche na opak bo uzywalen normalnego kija do spina ,ale i tak duzo łatwiej i precyzyjniej operuje sie ciezkimi przynetami niz na zwyklym kolowrotku wydaje mi sie ze kontak z nimi jest jakby bardziej bezposredni , z tad tez moja decyzja przechodze na casta!

pozdrawiam i czekam na opinie

Dopiero co nabyłem do podobnych zastosowań jeden kij - St.Croix Legned Tournament 10-17 lb, do 5/8.

Po wcześniejszych doświadczeniach z ATC i Pacific Bay'em - jestem absolutnie w szoku.

Szybkość, ciętość, czułość.

15 gram ołowiu + guma 3 cale - żywioł tego kija.

A w ramach eksperymentu rzuciłem Siderem 10 S. Żadnych problemów.

Gorąco polecam - sam już biorę na celownik kolejnego tournamenta - tym razem 6-10 lb.

co do batsona w fc to jest pod casta?

turnamenta postaram sie olukac i bede wiedzial co dalej , tym batsonem machalem w wersji spin is sie zakochalem

ps kocham szybkie kije a najbardziej te ktore sa szybsze odemnie , niestety taka przypadlosc dlatego tez grafit rx7 a nie 8 i 8+ poprostu bym zanim nie nadazyl....

A może pomyśl o jednym kijku np coś z phenixa

który obsłuży i drób-szota i gumasa z dużą głową?

Koszt takiego patyka to koszt dwóch batsonów.

Osobiście mogę Ci polecić TX684.phenixa

c.w.-7-28g

dł.204cm.

cast jednoskład.

Leci z niego i kogut śląski 30gr i guma z głową 28gr.

Podbja bez problemu a współpracuje z curadziakiem 201e7.

pozdrawiam,

ZH

No to blank już masz , nie WAHAJ się zainwestować w owego Phenixa a poczujesz znaczną różnicę - zresztą sam się przekonasz, że wiara góry przenosi! :D

Hmm... To nie tylko sprawa wiary. Każdy kto miał te blanki w rękach robi z gęby banana. Blanki są niesamowite i trudno je porównac z czymkolwiek. Jedynym mankamentem jest cena. Po rozmowie z Łukaszem na temat technologii, myślę w pełni uzasadniona.

Czy zbroić w tytany czy nie, oto jest pytanie. Mojego (obiecałem sobie taki mały prezencik ;)) na 100% przyodzieję w tytan ;poszła krowa niech i cielę pójdzie.. :mellow:

pozdro A.

wiem, że nie chodzi o wiarę choć jest również potrzebna :lol:

Mam kijek na blanku Phenixa, choć to tylko FX902 Elixir to i tak jestem mega zadowolony...

Do tego casta , który poleca Zander Hunter to się chyba niebawem przmierzę i to mocno bo same parametry blanku budzą szacun!

A sam Phenix to już klasa sama w sobie no i ten rocznik 77 :lol:

znowu machalem kijem na tym batsonie, nawet udalo sie polowic troche w wiselce , i wyglada nato ze sie zdecydowalem , jade we wtorek po blank :mellow:

ciekawi mnie czy mozna zparowac dwa uchwyty fuji

takiego tcs z sruba polaczona z foregripem z ips du6 tak aby wyszdedl uchwyt castingowy z nakrecanym fore ?

Czemu szenimanie tak chętnie przedkładasz neologiczne oraz niefortunne sformułowanie opad , ponad oryginalny i naturalny zarazem zwrot - jig czy też jigging ?? Nie ma przecież kijów opadowych , zaś jigowych instrumentów są okazałe sterty ..

Dla mnie :unsure: Chyba raczej z miłości do autentyków , a nie jakichś pokątnie lansowanych mutacji ..

Łatwiej , taniej i szybciej będzie Ci zrobić taki chwyt , niż go kupić . Widziałem z nakręcanym przodem , ale w ciężkich , bez pazura , odmianach castów ..

myslaem o pomieszaniu tych dwuch

http://www.fishingcenter.com.pl/grafika/obrazki/uchwyty/male /uds6.jpg

trgo fore przykrecic do tego uchwytu

http://www.fishingcenter.com.pl/grafika/obrazki/uchwyty/male /uds8.jpg

nie bardzo wiem jak to zrobic od strony technicznej, zwyczjenie nakleic pianke na nakretke ?i po klopocie ? nie bedzie sie odklejacpodczas dokrecania ?

W część pianki obejmującą blank i nakrętkę i tak trzeba by wkleić rurkowy element z czegoś lekkiego i mocnego zarazem , dopasowany do nich rozmiarami . W oryginałach owa rurka - nakrętka ma gwint . Na to pianka i gotowe :D Kilka chwil przy tokarce ..