Friko Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Czyżbyś szykował coś dla jakieś pani ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A nie ... dla siebie Po prostu chcę pokombinować coś kolorowego. Dlatego zastanawiałem się nad blankiem z Mudhole'a. A propos ... odpowiedzieli: ok. 45$ Fedexem. Potem Yglo podsunął pomysł ze Żbikiem. Jedyny oryginalny kolor u niego, to tem blady fiolecik. Niech i tak będzie ... chociaż z tym beutiful titanium chrome Batsona w XST można najróżniejsze kolory połączyć. W Mudhole mają różnokolorowe przelotki, uchwyty, nici i winding checki. Z tego wszystkiego może się coś fikuśnego urodzić Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 zapowiada się bardzo metroseksualny projekt jednym słowem <_< ps. przy takiej wersji kolorystycznej, aż się prosi japan style moim zdaniem split grip, purpurowe pierścionki hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Żaden metroseksulny , jeno fanaberia taka A pierścienie fioletowe i owszem, ale grip nie będzie split - takich nie lubię. Inna sprawa, że jeszcze nie całkiem zrezygnowałem z blanku/ów Custom Rodbuilder od Mudhole'a. Mają takie oczojebne kolorki, że mniam, mniam , a i odpowiednie uchwyty i inne dynksy. Co by nie było, bydzie piknie Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 To jak nie split, to może chociaż IPS / VSS w czarnej piance ? np. jak u Mamouru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Pomyślimy, zobaczymy, ale keine Pianke! Nur Korek!Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 wiec tak , potrzebne mi sa dwa kije oba na łodke ,do pierwszy do łowienia guma a drugi kogut zakladalem uzycie dwuch blanakow batsona pierwszy isb802.75 z serii spin bass 5-18g (w praktyce dobrze łowi sie guma do 25-30gramow)202cm do gumi drugi imb784 28gramowy mag bass(35gramowego kuraka obsłuzy idealnie) 1,98cmwspółpracować mialo by to z multikami niskoprofilowymi sredniej klasy bez fajerwerkow do 700zł za sztuke teraz moje pytanie ; czy to będzie dobry wybór na tego typu łowienie ? I ewentualnie jakie jeszcze gotowe kije badz blanki poLecacie z walsnego doswiadczenia. Widze ze wedkarstwo zmierza nieuchronnie do calkowitego przejscia na casting wiec i ja nie chce za natto zostać w tyle. Moje doswiadczenia z castem sa mierne, kupilem tani multik do nauki poto by zobaczyc czy dam rade sie przestawicokuma calera czy jakos tak ta srodkowa wersja Zabaralem sie do tego troche na opak bo uzywalen normalnego kija do spina ,ale i tak duzo łatwiej i precyzyjniej operuje sie ciezkimi przynetami niz na zwyklym kolowrotku wydaje mi sie ze kontak z nimi jest jakby bardziej bezposredni , z tad tez moja decyzja przechodze na casta! pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Dopiero co nabyłem do podobnych zastosowań jeden kij - St.Croix Legned Tournament 10-17 lb, do 5/8. Po wcześniejszych doświadczeniach z ATC i Pacific Bay'em - jestem absolutnie w szoku. Szybkość, ciętość, czułość. 15 gram ołowiu + guma 3 cale - żywioł tego kija.A w ramach eksperymentu rzuciłem Siderem 10 S. Żadnych problemów. Gorąco polecam - sam już biorę na celownik kolejnego tournamenta - tym razem 6-10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam, Ten pierwszy kijek Batsona, notabene bardzo dobry do takich zastosowań, jest dostępny używany w FC za jakieś śmieszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 co do batsona w fc to jest pod casta? turnamenta postaram sie olukac i bede wiedzial co dalej , tym batsonem machalem w wersji spin is sie zakochalem ps kocham szybkie kije a najbardziej te ktore sa szybsze odemnie , niestety taka przypadlosc dlatego tez grafit rx7 a nie 8 i 8+ poprostu bym zanim nie nadazyl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A może pomyśl o jednym kijku np coś z phenixaktóry obsłuży i drób-szota i gumasa z dużą głową?Koszt takiego patyka to koszt dwóch batsonów.Osobiście mogę Ci polecić TX684.phenixac.w.-7-28gdł.204cm.cast jednoskład.Leci z niego i kogut śląski 30gr i guma z głową 28gr.Podbja bez problemu a współpracuje z curadziakiem 201e7.pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 mam teraz fenixa do staloszpulowca, chce czegos nowego/innego , pozatym do koguta naprawde potrzebuje palki... aaa i jeszcze jedno prosze o jakies pomysly co do uchwytu kolowrotka polaczonego z fore nakrecnym od góry bo nic ciekawego nie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Ten Phenix ,którego poleca Zander Hinter to właśnie jest coś niowego,z tym że kosztuje nie 2 ale 3 lub cztery razy Batson Fajną alternatywą jest też MHX P844 pod gumę i SJ783 kuraka i kosztują śmieszne pieniądze .Acha są wersje w jedno i dwuskładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jaka go nie uzbroisz w tytany to 2 x batson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 co za za głupoty wypisuje, nie fenixa tylko fenwicka , przepraszam to jest inna klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 bardzo sie cziesze ze ten temat znalazł sie tutaj , wachalem sie gdzie go umiescic ale mod dobrze zrobil ze przeniusł do tego dzialu powiedzcie cos , pokażcie swoje kije (rekojesci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 No to blank już masz , nie WAHAJ się zainwestować w owego Phenixa a poczujesz znaczną różnicę - zresztą sam się przekonasz, że wiara góry przenosi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 No to blank już masz , nie WAHAJ się zainwestować w owego Phenixa a poczujesz znaczną różnicę - zresztą sam się przekonasz, że wiara góry przenosi! Hmm... To nie tylko sprawa wiary. Każdy kto miał te blanki w rękach robi z gęby banana. Blanki są niesamowite i trudno je porównac z czymkolwiek. Jedynym mankamentem jest cena. Po rozmowie z Łukaszem na temat technologii, myślę w pełni uzasadniona.Czy zbroić w tytany czy nie, oto jest pytanie. Mojego (obiecałem sobie taki mały prezencik ) na 100% przyodzieję w tytan ;poszła krowa niech i cielę pójdzie.. pozdro A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 wiem, że nie chodzi o wiarę choć jest również potrzebna Mam kijek na blanku Phenixa, choć to tylko FX902 Elixir to i tak jestem mega zadowolony...Do tego casta , który poleca Zander Hunter to się chyba niebawem przmierzę i to mocno bo same parametry blanku budzą szacun!A sam Phenix to już klasa sama w sobie no i ten rocznik 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 znowu machalem kijem na tym batsonie, nawet udalo sie polowic troche w wiselce , i wyglada nato ze sie zdecydowalem , jade we wtorek po blank ciekawi mnie czy mozna zparowac dwa uchwyty fuji takiego tcs z sruba polaczona z foregripem z ips du6 tak aby wyszdedl uchwyt castingowy z nakrecanym fore ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Czemu szenimanie tak chętnie przedkładasz neologiczne oraz niefortunne sformułowanie opad , ponad oryginalny i naturalny zarazem zwrot - jig czy też jigging ?? Nie ma przecież kijów opadowych , zaś jigowych instrumentów są okazałe sterty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 ok moze masz racje a moze sie czepiasz , jezeli tak bardzo lezy Ci na sercu ten ''opad'' moge wedytowac temat tylko i wylacznie dla Ciebie. tymczasem szukam jakiegos sprytnego uchwytu polaczonego z piankowym fore ,nakrecanym od góry takim ktorym fore przykrywa gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Dla mnie Chyba raczej z miłości do autentyków , a nie jakichś pokątnie lansowanych mutacji ..Łatwiej , taniej i szybciej będzie Ci zrobić taki chwyt , niż go kupić . Widziałem z nakręcanym przodem , ale w ciężkich , bez pazura , odmianach castów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 myslaem o pomieszaniu tych dwuch http://www.fishingcenter.com.pl/grafika/obrazki/uchwyty/male /uds6.jpg trgo fore przykrecic do tego uchwytu http://www.fishingcenter.com.pl/grafika/obrazki/uchwyty/male /uds8.jpg nie bardzo wiem jak to zrobic od strony technicznej, zwyczjenie nakleic pianke na nakretke ?i po klopocie ? nie bedzie sie odklejacpodczas dokrecania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 W część pianki obejmującą blank i nakrętkę i tak trzeba by wkleić rurkowy element z czegoś lekkiego i mocnego zarazem , dopasowany do nich rozmiarami . W oryginałach owa rurka - nakrętka ma gwint . Na to pianka i gotowe Kilka chwil przy tokarce .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi