karolkrause Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 I napewno bedziesz zadowolony Ja rownież jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 . Nie ma sie w takim razie co zastanawiac. Jak chcesz dobra wedke do polowu sandaczy na zaporowce to bierz tego MHX a jak chcesz szpanowac wsrod kumpli badz tutejszej elity to bierz Phenixa w tytanach, koniecznie w tytanach. Inaczej nie zlowisz zadnej ryby Ostatnio wielu wedkarzy zapomnialo chyba ze do bardzo dobrej wedki w wielu wypadkach wystarczaja nawet podstawowe grafity, teraz tylko pi.....e i brandzlowanie sie nad czyms co nowe i niby najlepsze a wiekszosc GLX-a czy NRX-a nie miala nawet w rekach Bujo to mnie zmartwiłeś , ja mam Phenixa na Alps'ach. Poza tym, jak przesiadałem się z Robinsona na Phenixa to uwierz, ale poczułem różnicę . Choć z drugiej strony nie miałem nic pośredniego i masz również rację, że opierałem się na opiniach z tego forum. Jak poszedłem do pracowni to w pierwszej wersji miały to być Batsony RX6... przyszedłem ze swoją opinią wyszedłem z opinią wędkoroba i chłopaków z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYMAL2 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 witam jeżeli chodzi o bardzo czuły blank to polecił bym magnum taper 7-18g 17lb lamiglas naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 I jak tam @Fatso? Zmajstrowałeś coś w tym temacie?Avid powstał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Proszę Szanownych!Szukam blanku do lekkiego opadania sandaczowego z łódki.Bardzo chętnie lżejszej wersji ISB802.75 Batsona. Pewnie zmajstrowałeś już ze 3 kije ale może kiedyś się przydaBatson ISB780 oraz ISB822,5 . Po długiej zabawie z nimi moim łapom bardziej pasuje 822,5 , mam i spina i casta na tych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie zmajstrowałem ani jednego . Jakoś tak nie wyszło, bo ostatecznie potrzeby nie było, gdyż łódki zbyt rzadko ogladam. Ostatnio, to od jakiegoś czasu jedna muchówka czeka na moje zmiłowanie i polakierowanie. Poza tym mam Niewiele ponad miesiąc na zrobienie muchowki 6wt i jednocześnie takiego jednego opadowego brodźca. UL okoniowy jednak chwile poczeka, choć blank już jest. Aaa! I jeszcze taki kaścik Krótko: ostatnio zastój. A co do tego ISB822,5 - on jest rzeczywiście lżejszy wyraźnie od ISB802.75? Na papierze, to lekuchno jedynie Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Fatso,A dlaczego nie bierzesz pod uwagę np. P844-MHX? Blank jakby stworzony do tego przeznaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 A w realu zdecydowanie lżej chociaż w dolniku jest te 14lb. Kijek w spinie od 7g+guma, czuły szczyt i szybki.A co do poppingów MHX to może P843-2 ? O ile P844-2 jest szybki to szczyt w 843-2 jest jeszcze szybszy ale też i czulszy w dolnym zakresie, sygnalizacja świetna i moc do cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 A dlaczego nie bierzesz pod uwagę np. P844-MHXA nie mówię, że nie biorę. Natomiast na razie, to P904-2 zrobię do opadu brodzącego. Lżejszy łódkowiec poczeka - nie jest w tej chwili artykułem pierwszej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Słusznie. Sam nie wiem, który fajniejszy. Na łódkę chyba jednak ten krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 A dlaczego nie bierzesz pod uwagę np. P844-MHXA nie mówię, że nie biorę. Natomiast na razie, to P904-2 zrobię do opadu brodzącego. Lżejszy łódkowiec poczeka - nie jest w tej chwili artykułem pierwszej potrzeby. A jednak , miłego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 A tak, tak . I komponenty z błotnistej dziury już zamówione Będzie boski Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Do tych zastosowań o których rozmawialiśmy tak, blank jest typowo do opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ale temat się rozbujał Ja lada moment będę podejmował decyzje w temacie takiej lekkiej szpady do 10 lb. No i zdradzę się, seryjne patyki też biorę pod uwagę St.Croix Rage albo avid w wersji mlxf.Z tym, że Rage na razie stoi wyżej bo podobno szybszy. A z batsona? TO chyba isb781 stoi na tym poziomie? Ciężki wybór, bo handmade też kusi. Tylko finansowo jakby ciut mnie korzystny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jeśli ten hand będzie Twój własny, to nie bedzie źle Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 No właśnie problem w tym, że ta opcja jest zupełnie niewykonalna, bo ja ledwo żarówkę montuję Najfajniejszą opcją byłby oczywiście StC handmade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ale temat się rozbujał Ja lada moment będę podejmował decyzje w temacie takiej lekkiej szpady do 10 lb. No i zdradzę się, seryjne patyki też biorę pod uwagę St.Croix Rage albo avid w wersji mlxf.Z tym, że Rage na razie stoi wyżej bo podobno szybszy. A z batsona? TO chyba isb781 stoi na tym poziomie? Ciężki wybór, bo handmade też kusi. Tylko finansowo jakby ciut mnie korzystny Polecam Phenixa UMBX-S700L - szpada jak się patrzy (na tytanach), ale cenowo to już tanio nie będzie, jednak to praktycznie kij na całe życie, obskoczy sandacze na lekko (najlepiej 10-15g), normalne okonie i dropshota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ten oczko wyżej czyli UMBX S700M do 14 g też jest super .Ostatnio zbroiłem w dwóch wersjach spin i cast ,obie w alconit.Niezłe szpady, ogarniają gumy 3i 4 na główkach 8-18g szybkie podbicie choć można przeciązyć i poszurać ciężej. Ostatni zaskakuje mnie inny tj. TX 6'8 opisany do 7g.Oblatuje wszystkie wabie okoniowe z obrotkami nr3 oraz sandaczowe 3 gumy na główkach do15g i 4 do 12g.Kij zbrojony pod cast ,jak biorę go do łapy z podpiętym Curado 51 ,to micha mi się jarzy przez cały czas ,nawet jak nie biero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ten oczko wyżej czyli UMBX S700M do 14 g też jest super .Ostatnio zbroiłem w dwóch wersjach spin i cast ,obie w alconit.Niezłe szpady, ogarniają gumy 3i 4 na główkach 8-18g szybkie podbicie choć można przeciązyć i poszurać ciężej. Ostatni zaskakuje mnie inny tj. TX 6'8 opisany do 7g.Oblatuje wszystkie wabie okoniowe z obrotkami nr3 oraz sandaczowe 3 gumy na główkach do15g i 4 do 12g.Kij zbrojony pod cast ,jak biorę go do łapy z podpiętym Curado 51 ,to micha mi się jarzy przez cały czas ,nawet jak nie biero 700M też ok, ale powoli leci już w stronę MH, ta L-ka to perełka wśród blanków Phenixa, podobnie jak MBX790-2 ML z dwuskładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Na lekko na łódkę to jest fajna zabawka BLREXT293ML Wojtek może coś więcej rozwinie bo ostatnio go użytkował. Niestety koszty wyższe już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Paweł nie jest fajna, i nie użytkował a użytkuje.A jest za...a tylko że to zabytkowy blank jeszcze NZ. I nowe ponoć inne. Kijek służył mi już do sandaczy na lekko, klenio jazi, okoni normalnych i boleni. Kij ma cechy wędki uniwersalnej, stąd często jest używany. Szybki ale o pięknym ugięciu, wydawało mi się że 12lb przy tym ugieciu nie da rady sandaczowi a jest piekielnie skuteczny. Co do innych ryb, zacina, nie gubi. Ładowanie przy wyrzucie pozwala na użycie wynalzaków nie pasujących do jego mocy, z pewnym dyskomfortem od 1,1 g chrząszcz aż po 17g+ 2,5 - 3 guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Witam, szukam blanku z górnej półki godnego polecenia.Łowię z łódki, ciężar główki 25-35g, kopyta ok 3-4 cale, ewentualnie kogutami ok 30 g. Kij może być również jednoskładowy ale nie musi Innych preferencji nie mam.Polećcie proszę coś b. dobrego.Z góry wielkie dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) http://www.fishingar...ki-spinningowe/Wybieraj ES 705, ES 705-2, ES 706. Musiałbyś porozmawiać z P.Zielińskim odnośnie wyboru.Mam z seri ES 705 w dwuskładzie i jestem mega zadowolony.Ciąga koguty 35g i gumy 4" na główkach 35g bez problemu.Może koledzy podrzucą coś z Pheniksa. Edytowane 17 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 podrzucą, a pewnie -Phenix seria K2 TX 715 na dzień dzisiejszy na rynku nie ma chyba nic lepszego.714 ma u mnie łódkowe dożywocie.niestety cena jest powiedzmy.... tyż topowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jak Artur ,Wisła z łodzi ciut krótszy TX684 K2 Phenixa.Mało tego może z powodzeniem robić za jeden kij w łodzi od gum okoniowych na 10g po koguty 35-40g oraz gumy 4" na 30g ołowiu.W górnym zakresie trzeba uważać ,rzutu raczej dostojne ,nie z bata,lecz prowadzenie komfort jak przy 20g.Jeśli nie uznajesz kompromisów i badyl ma służyć do orki, przynętami jak podałeś wyżej, bez specjalnego zastanawiania się czy da radę to super będzie blank Phenixa z serii UMBX 700H-B do 35g gdzie komfort zacznie się już od 15g i można jeszcze dołożyć do tego co potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi