Jozi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dąbek super tylko to wszystko masz w jednym kawałku, są wady tego i zalety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 A co Panowie powiecie na gotowego jednoskladowego 2m kija St. Croix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 a miał ktoś w ręce TX-765H ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jozi ,masz rację,ale jednak chyba więcej zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dąbek super tylko to wszystko masz w jednym kawałku, są wady tego i zalety .Same zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Same zalety Tia, same zalety, albo wózek kombi, albo przez środek układanie . Edytowane 18 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Mam na myśli łowienie, innymi słowy posługiwanie się sprzętem. Odkąd miałem możność po raz pierwszy wziąć do ręki taki kijek (był to Lamiglas XC661- cast) bardzo sobie cenię posługiwanie się jednoskładem.Transport? A cóż przeszkadza nawet fiatka Uno to upchać Edytowane 18 Października 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Waldku no niby tak ale, spokojnie kije łódkowe jestem w stanie wrzucić do bagażnika aby na widoku nie leżały i złodzieja nie kusiły . Edytowane 18 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jestem ciekaw co złodzieja bardziej kusi. Tuba (może pusta?) na widoku, czy pusty samochód a w kufrze......niewiadoma Wydaje się, że to raczej bez znaczenia. Jak nic nie znajdzie, to Ci radio wyrwie z kabelkami i na bazarek wyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jestem ciekaw co złodzieja bardziej kusi. Tuba (może pusta?) na widoku, czy pusty samochód a w kufrze......niewiadoma Wydaje się, że to raczej bez znaczenia. Jak nic nie znajdzie, to Ci radio wyrwie z kabelkami i na bazarek wyniesie.Najlepiej lustrzankę na wabia :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Panowie, będę miał do przetestowania taki kij st croix AVS66MHF. Jednoczęściowy kij. Co o tym sądzicie? Łowił ktoś na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Kuba77 ,ale to ty będziesz testował badyla,to chyba podzielisz się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 WITAM WSZYSTKICH.Potrzebuje waszej rady Panowie,jaki mianowicie blank (MHX,BATSON) byłby odpowiedni do gumy i kogóta 10-25 gram.Szukam blanku głównie na łódź ale byłoby miło gdyby z brzegu też dał sobie rade.Czym różni się SJ od MB mhx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Albo guma, albo kogut - blanki zasadniczo różnią się cechami użytkowymi/budową.Nie ma blanku który obsłuży bdb. zarówno jedno jak i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Rozumiem,hm....a może jest możliwy mały kompromis.Dodam że chodzi o kijki w dwóch kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) StCroix z serii Avid lub Elit 6'6" lub 7" wszystkie opisane do 18g będą kompromisem ,którego szukasz Z MHX w seriach MB jak SJ też do 18g , również będą OK Oczywiście mowa o dwuskładach. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To ja się podepnę pod temat., bo też szukam kija na łajbę a i z brzegu dobrze by było czasem rzucić choć wiadomo, że albo rybki albo to drugie :-). Te mHX MB do 18 g to 2,13 długości a może ktoś może zaproponować coś dłuższego, bo z brzegu 2,13 to raczej całkowicie odpada. Nie mówimy o kiju długim oczywiście ale może 2,40? Prosiłbym tylko by były to propozycje, które zostały przetestowane. Także szukam kija pod gumę i nie wielkiego koguta, chciałbym również by kij nie powodował 80 procent spadów zębatych bo już jeden taki mam :-).Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Łowię na Wiśle Phenixem UMBX-790ML 17LB do21g ,zbrojony pod multik zakres przynęt od10g+guma 5cm do 25g+guma3-4" komfortowo.Kijek 237cm.Wcześniej w spinie dolny i górny CW ciut niższy od6g do 20g +3-4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jak ciut dłuższy to moze MHX P904 lub Talon V+ 74MXF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) mbx790h, 20lb, 2,36m. minimalnie mocniejszy niż ten wspomniany przez @Dąbka 111. z gumakiem 3,5-4cale komfortowo śmiga już na główce 8-10g, max to 30g plus guma. kogutów nigdy nie używałem, ale myślę, że 35g ogarnie. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez jersey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Albo guma, albo kogut - blanki zasadniczo różnią się cechami użytkowymi/budową.Nie ma blanku który obsłuży bdb. zarówno jedno jak i drugie. Czy możesz rozwinąć to co napisałeś? Mi wydaje się, że to czy obsłuży jeden blank bardzo dobrze jedno i drugie, to chyba zależy od potrzeb, miejscówek, wody, konkretnych przynęt, tricków stosowanych by złowić rybę, a nie od tego czy za ołowianą główką będzie silikon, czy piórka. Pewnie, że te przynęty zachowują się w wodzie inaczej, ale czy mógłbyś wyjaśnić jakimi konkretnie "cechami użytkowymi/budową różnią się zasadniczo" blanki pod jigowanie gumą i kogutem? Mówimy o blanku dla wędki 10-25g, czyli jeśli gumy, to niewielkie, najwyżej średnie, Co i jak się bedzie sprawować, zależy też od konkretnej wody. Dotyczy to zarówno "grubości wody" (głębokość stojącej, głębokość + siła nurtu płynącej) jeśli chodzi o gramaturę oraz jakie są warunki z brzegu, jak daleko się łowi, jak daleko od brzegu jest płytko/głęboko itp. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Albo guma, albo kogut - blanki zasadniczo różnią się cechami użytkowymi/budową.Nie ma blanku który obsłuży bdb. zarówno jedno jak i drugie. @MaynardJak wszyscy zapewne wiemy technika łowienia na przynęty silikonowe i koguty jest zasadniczo różna.Do poprawnego podbicia koguta potrzebna jest sztywna wędka, no chyba że ktoś zamierza wlec powoli koguta po dnie (czego komentować nie będę), choć pewnie i tak można.Gumy można prowadzić w bardzo różny sposób, ale nie wyobrażam sobie delikatnego łowienia w opadzie lekką gumką i obserwowania brania na szczytówce "sztywnej pały"Moja pierwsza wypowiedź w kwestii - Jaki blank pod koguta i gumę, miała na celu zasygnalizowanie, że nie za bardzo da się połączyć komfortowego łowienia obiema technikami jedną wędką, choć oczywiście można tak zrobić.Choć pewnie są osoby które skutecznie łowią jedną wędką dorsze w Bałtyku, jak i okonie na spinning Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A ja łowię CTS-m 20 lb c.w. 10-42g gumy 10-15cm z główkami 20-30g i kogut 25-35g nie stanowi problemu w łowieniu jednym kijem / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A ja łowię CD BLU RAPID 10-35gr 20lb i też daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A ja łowię CTS-m 20 lb c.w. 10-42g gumy 10-15cm z główkami 20-30g i kogut 25-35g nie stanowi problemu w łowieniu jednym kijem /Jozi, jaki to jest dokładnie model tego CTSa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi