Skocz do zawartości
  • 0

Skinner

tomi78

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Używam Skinnera od kilku lat i bardzo sobie chwalę tego wobka. To jeden z niewielu modeli Salmo, którego można solidnie dociążyć, nawet wieszałem 50gr na przednim oczku, wobler pracował wtedy na około 3m i nie tracił swoich kolebiących ruchów. Im większe dociążenie, tym większa prędkość łodzi, dodatkowa waga powoduje powolne tłumienie pracy tego woblera.

Sporo ryb złowiłem na Skinnera.

• 0

Znam gościa, który potrafi cały dzień łowić 20-tką z ręki. Cały dzień rzucania i ściągania tego potwora to dopiero hardcore!

Może uznacie mnie za moasochistę ale mi się zdarza łowić cały dzień skinnerem 20 z ręki. Może cały dzień to przesada ale 8h z całego dnia bywa. Mój ostatni wyjazd na nadarzyce z którego napisałem relację wyglądał mniej więcej właśnie tak, zwłaszcza przez dwa ostatnie dni. Efekty bywają różne. Czasami nie złowi się nic, czasami jakiegoś ledwowyiarowego gluta a czasami coś ładniejszego. A tak w ogóle to lepsze to niż siłownia :D

• 0

Chlostanie wody tym wobkiem jest calkiem przyjemne ,problem w tym ze przy jego dozej masie stawia taki opor w powietrzu ze czesto placze sie linka w multiku .Zdecydowanie wole go na trola niz zocanie pod wiatr .

To ciekawe co napisal jeden z kolegow ze obciaza go na przednim oczku .

• 0

Na stronie Salmo jest podanych kilka szczegolow jak prowadzic Skinnera . Jest to moja ulubiona przyneta a kolor RR . 15 jest bardziej uniwersalna . 20 powiedzialbym bardziej selektywna ,,,ale i na niej wieszaja sie pistolety . Tym woblerem sie wolno troluje , mozna podszarpywac . Oczywiscie ze pod wiatr leci z oporami jak wszystkie deszczulki....radze wtedy rzucac z wiatrem ...to potem sie go dlugo sciaga :lol: . Wiem ze go dociazaja , ja mysle ze Salmo moglo by zrobic osobna serie -suspending- ...nigdy nie wiadomo :mellow: .

• 0

A ja mam ogromne przekonanie do Skinnera 10. Bardzo fajna przyneta na łódkowy spin, i to niekoniecznie do krótkiego wedki, bo fajnie prowadzi sie z kija pociągnięciami.

Słyszałem ze Salmo planuje zmianę w tym modelu, aż się boje co z tego wyjdzie bo teraz moim zdaniem jest świetny.

• 0

A ja mam ogromne przekonanie do Skinnera 10. Bardzo fajna przyneta na łódkowy spin, i to niekoniecznie do krótkiego wedki, bo fajnie prowadzi sie z kija pociągnięciami.

Słyszałem ze Salmo planuje zmianę w tym modelu, aż się boje co z tego wyjdzie bo teraz moim zdaniem jest świetny.

Potwierdzam. Na naszych mazurskich, czyli wyjałowionych, łowiskach, dzielnie stawał w szranki ze Sliderem 10 ;)

A widziałem też jak @Friko na niego szarpał bliżej W-wy B)