verwa Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) jak w tytule kołowrotek ABU Revo sx nowość na 2013 czwarty raz na rybach od nowości i....no własnie.Po kilku intensywnych zwinięciach przynęty zaczyna ewidentnie ciężko pracować,takie dziwne przeskakiwanie.Na jeden obrót korby kila przytrzymań (takie wrażenie haczenia),są regularne co +- 30 stopni obrotu jakby coś sie zacierało.Dodam ,że na obrotach do tyłu praca płynna pod ciężarem przynęty (odwija)kręci się jak igła.. Ma ktoś pomysł??? Edytowane 26 Maja 2013 przez verwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu961 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Powiem ze dziwne.Ja posiadam juz rok i nic sie z nim nie dzieje a uzywam co tydzien. Powiem ze sam jestem ciekaw co inni koledzy napisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Może ząbek w którejś przekładni ci się ułamał. Jeżeli ( jak piszesz ) zwinięcia były intensywne , to może zdarzyło ci się np. zatrzymać ciężką przynętę w locie włączając korbką mechanizm.Tak czy inaczej musisz go rozkręcić żeby się przekonać ; albo poprosić kogoś żeby to zrobił za ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Może ząbek w którejś przekładni ci się ułamał.Jeżeli ( jak piszesz ) zwinięcia były intensywne , to może zdarzyło ci się np. zatrzymać ciężką przynętę w locie włączając korbką mechanizm.Tak czy inaczej musisz go rozkręcić żeby się przekonać ; albo poprosić kogoś żeby to zrobił za ciebie.wszystko wskazuje ,ze łożysko oporowe nawala....nie robi tego zawsze...wystarczy kila razy szybko zwinąć (za bolkiem) i tnie....co dziwne teraz w domu na sucho..igła..(( wysyłam do serwisu zaobaczymy Edytowane 27 Maja 2013 przez verwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Hmmm... zaczynam obawiać się o mojego sx'a jak te nowe są takie awaryjne... Po kilku wypadach ,odpukać nic mu nie jest a gwarancji brak bo przeleciał z usa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Chyba ksiegowi przyłożyli swoje żółte łapska do nowych modeli. Dobrze, że mam poprzednie, cięższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 a kolega verva to przypadkiem o spiningowym sx nie pisze?byc moze suchy w srodku jest(brak smaru)tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 No tak. Nie wiedziałem, że zwykłe kręćki o tym oznaczeniu również istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verwa Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 a kolega verva to przypadkiem o spiningowym sx nie pisze?byc moze suchy w srodku jest(brak smaru)tak mi sie wydajetak dokładnie zwykły spinn...multiki miały takie same oznaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 nie chce cie martwic na zapas ale widzialem i krecilem tym sx,slabiutki on ci jest,jakis taki slabo spasowany,moze do lzejszego zestawu pokreci troche,ciezej bedzie mial problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 I tak jakoś mi się lepiej zrobiło... chociaż dalej mi szkoda kolegi. Generalnie też nie wiedziałem, że są takie same oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi