Skocz do zawartości

Jak połączyc running line z głowicą bez węzłowo?

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno pomoże. Ja mam głowice z pętlami, drugą spawaną, running z 50lb żyłki morskiej i nie klinuje się. Stuka o przelotki co prawda jak pociąg towarowy, ale problemów większych po za tym nie ma, tym bardziej ze zwykle mam głowicę po za szczytówką

ze nie przeszłą przez przelotki to rzeczywiście dziwne. co to za kij? jakie przelotki ( tak z ciekawości) ja mam firmową pętelkę w głowicach i spawaną w runningu.

ani w switchu ani w 9tce z którą również używam głowicy nie miałem takiego wypadku.

mimo wszystko jeżeli to jedyna głowica której używasz i dobrze ci się nią łowi to pospawaj:

ze nie przeszłą przez przelotki to rzeczywiście dziwne. co to za kij? jakie przelotki ( tak z ciekawości) ja mam firmową pętelkę w głowicach i spawaną w runningu.

ani w switchu ani w 9tce z którą również używam głowicy nie miałem takiego wypadku.

mimo wszystko jeżeli to jedyna głowica której używasz i dobrze ci się nią łowi to pospawaj:

Peresada nie że się zaklinowało i nie przeszło ale ten moment wejścia w przelotkę szczytową to jednak był krótki stop i to wystarczyło.Strimek dał nurka i po ptokach.Dzięki za linka. :)

• 3 tygodnie później...

Tomy

To co ci podesłałem na priv, jak masz gdzie sie machnać z nad glówy

A jest tez coś nowego, co mam od niedawna i się sprawdza - Wulff Ambush Taper, ja mam WF10, 400grain i u Ciebie chyba podobny byłby potrzebny?

Zarówno spey jak i z nad głowy, zasięg jak z armaty, a muszysk jakiś koczkodańskich przecież na bolka chyba nie używasz?

Krótka, 7m głowica, do rzutów spey pewnie by wygodniej było z 10ft polyleaderem, mi przynajmniej z okazji słabych umiejętności bez "czitera" udaje się co chwile to wyfrunąć z wody. Do rzutów z nad głowy - bajka.

• 2 tygodnie później...

Witam

Dzisiaj spróbowałem zespawać głowicę z runningline-m. Moja linka AIRFLO 40+ WF6 F uległa uszkodzeniu, runnungline rozszczepił się tuż przed łączeniem z głowicą. Obejrzałem kilka filmików na yt i spróbowałem to połączyć. Na pierwszy rzut oka myślę że wyszło ok. Test na zerwanie też przebiegł pomyślnie. Zobaczymy jeszcze jak to w praktyce wyjdzie. Niebawem dam znać jak poszło.

Pozdrawiam 

post-47643-0-34790300-1371897147_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

No i kupiłem linkę Loop Evotec85 WF9F.Głowica zintegrowana krótka 85 20gram z małym hakiem.Linka jest wyjątkowo miękka i przyjemna.Fruwa!!!Kapitalnie no i prezentacja jest piękna.Jeszcze jedna kwestia głowica nie jest gruba jak parówa.Wczoraj połowiłem Sandaczyki takie w ok.40cm.Celem był Boleń ale straszna niżówka była.Jeszcze przyjdzie na nie czas.

post-46714-0-09775700-1375159955_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...