Tomy Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Jak w tytule jak to zrobić?Są sposoby piszą o nich na różnych forach ale przykładu jakoś nie widać.Pomocy bo mnie wykończy to pstykanie po przelotkach. Edytowane 27 Maja 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 jak bez wezla to tylko spawanie. looknij na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 TomyJaki runningI jaka głowica?bo wbrew pozorom sporo chyba od tego zależy Idea taka, przynajmniej dal mnie, że głowicy nie wciągasz między przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ja muszę wciągać przez przelotki.Boleń idzie za strimkiem i jeb głowica i trzyma franca na łączeniu.Jak by gładko przeszło by był mój a konkret był z 80 jak nic a tak strim stanął Boleń pokazał takiego wała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Nie powinno tak się dziaćJaki masz running?Głowica nie ma firmowych pętli?Co za głowica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ma firmowe pętle itd.ale mimo to to trochę klinuje.Musi iść totalnie gładko.Może kupić linkę z głowicą zintegrowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Na pewno pomoże. Ja mam głowice z pętlami, drugą spawaną, running z 50lb żyłki morskiej i nie klinuje się. Stuka o przelotki co prawda jak pociąg towarowy, ale problemów większych po za tym nie ma, tym bardziej ze zwykle mam głowicę po za szczytówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 ze nie przeszłą przez przelotki to rzeczywiście dziwne. co to za kij? jakie przelotki ( tak z ciekawości) ja mam firmową pętelkę w głowicach i spawaną w runningu.ani w switchu ani w 9tce z którą również używam głowicy nie miałem takiego wypadku.mimo wszystko jeżeli to jedyna głowica której używasz i dobrze ci się nią łowi to pospawaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) . ... Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 ze nie przeszłą przez przelotki to rzeczywiście dziwne. co to za kij? jakie przelotki ( tak z ciekawości) ja mam firmową pętelkę w głowicach i spawaną w runningu.ani w switchu ani w 9tce z którą również używam głowicy nie miałem takiego wypadku.mimo wszystko jeżeli to jedyna głowica której używasz i dobrze ci się nią łowi to pospawaj: Peresada nie że się zaklinowało i nie przeszło ale ten moment wejścia w przelotkę szczytową to jednak był krótki stop i to wystarczyło.Strimek dał nurka i po ptokach.Dzięki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Takie połączenie to mam firmowe.Musi być bez żadnych pętelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 TomyTo co ci podesłałem na priv, jak masz gdzie sie machnać z nad glówyA jest tez coś nowego, co mam od niedawna i się sprawdza - Wulff Ambush Taper, ja mam WF10, 400grain i u Ciebie chyba podobny byłby potrzebny?Zarówno spey jak i z nad głowy, zasięg jak z armaty, a muszysk jakiś koczkodańskich przecież na bolka chyba nie używasz?Krótka, 7m głowica, do rzutów spey pewnie by wygodniej było z 10ft polyleaderem, mi przynajmniej z okazji słabych umiejętności bez "czitera" udaje się co chwile to wyfrunąć z wody. Do rzutów z nad głowy - bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) To mi to kup i wyślij.Głowice mam dociętą do 24gram. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Sam se kup http://www.flyhouse.pl/pl/kupuj/linki-plywajaceNa zamówienie #9 czy #10 ci sciągną, tak jak zrobili to dla mnieTylko zaznacz, ze pełna linka, nie shooting head, bo i taka wersja występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 hehe dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 WitamDzisiaj spróbowałem zespawać głowicę z runningline-m. Moja linka AIRFLO 40+ WF6 F uległa uszkodzeniu, runnungline rozszczepił się tuż przed łączeniem z głowicą. Obejrzałem kilka filmików na yt i spróbowałem to połączyć. Na pierwszy rzut oka myślę że wyszło ok. Test na zerwanie też przebiegł pomyślnie. Zobaczymy jeszcze jak to w praktyce wyjdzie. Niebawem dam znać jak poszło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Na oko wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 No i kupiłem linkę Loop Evotec85 WF9F.Głowica zintegrowana krótka 85 20gram z małym hakiem.Linka jest wyjątkowo miękka i przyjemna.Fruwa!!!Kapitalnie no i prezentacja jest piękna.Jeszcze jedna kwestia głowica nie jest gruba jak parówa.Wczoraj połowiłem Sandaczyki takie w ok.40cm.Celem był Boleń ale straszna niżówka była.Jeszcze przyjdzie na nie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenturaisland Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nie wiem czy dobrze trafiłem ale w tym temacie było coś o spawaniu.Znalezione w Duńskim sklepie.http://shop.go-fishing.dk/product/gofi-krympflex-klarnu-med-2-farver-runningline-726/# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi