aigle Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Västra Lägern - Szwecja wybieramy się tam w następny tydzień. Może ktoś był bo to jezioro znajduję się w ofercie jednego z biur. Chętnie poczytałbym coś o tym jeziorze nie będziemy tracić kilku cennych na rozpoznanie łowiska.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Hej Tomku Pozwolę sobie odświeżyć wątek Z kumplami wybieram się nad to jezioro pod koniec maja Fajnie by było jakbyś podzielił się jakimiś informacjami, które zdobyłeś doświadczalnie na tym jeziorze Z tego co wiem to północna część jest bardziej atrakcyjna pod względem rybek , i właśnie w tej części mamy domek...A może coś na temat przynęt? Miejsc żerowania? Rybostanu? Z góry dzięki za wszelkie info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Trolling , trolling ... przynęty no cóż ja łowiłem na pilkery złote 100 gr. Serio. Duże przynęty trollingowe takie od 20-35 cm do 4-5m.Jerki 20 m od wyspy. Na prawo masz wielki blat , jak nie będzie za ciepło- za późno- połowisz. Buster i Slider.Płocie przed domkiem. Dużo drobnego okonia i giganty też.Polecam wcześnie rano wstać ... nam się to nie udało. Pływaj wokół wyspy Haron i za nią 200 m , jest tam upad spory. Z tarasu można wpaść do wody ... więc uważaj.Chociaż nie ma tam gdzie uszkodzić śrub od silnika , to zrób im zdjęcia. Edytowane 4 Lutego 2015 przez aigle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Z tarasu można wpaść do wody ... więc uważaj.Chociaż nie ma tam gdzie uszkodzić śrub od silnika , to zrób im zdjęcia. Nie mów że takie padliny? No dzięki piękne za info... Myślę że chociaż trochę cennego czasu zaoszczędzimy na wytypowaniu potencjalnych łowisk Również obstawiam slidery i gumy 20cm... Ale widzę że trzeba konkretnie przemyśleć sprawę trollingu A mógłbyś coś powiedzieć o populacji szczupaka na zbiorniku? Wieść o okoniach bardzo mnie cieszy Info z pierwszej ręki na wagę złota Co do rannego wstawania to...... Wierze w moją ekipę!!! Edytowane 4 Lutego 2015 przez kornetes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 ... A mógłbyś coś powiedzieć o populacji szczupaka na zbiorniku? Kilku nie ma , jednego zabrałem na wigilię. Jak trafisz na deszcz i wiatr nawet nie myśl siedzieć w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 No i wszystko jasne Myślę w taki razie że będzie co robić, o ile rybki bd miały chęć dupska ruszyć A teraz pozostaje popracować trochę samemu... Btw a co do domku to mam nadzieje że w 6 osób się nie podusimy?(organizator zapewniał że jest sporo miejsca) ;DMożna wiedzieć w ile osób byliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Dostałem info. że co do wiatru jest niezbyt ciekawie na tym zbiorniku... Ze względu na to, że jest podłużne i otoczone lasami Podobno ciężko żeby ta woda się rozhulała co może być wadą(brania)/zaletą(bezpieczeństwo i komfort łowienia)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezesc Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Może ktoś był na tym jeziorku w ostatnich latach? Jadę z kolegom w maju do Szwecji starym kamperem i wytypowaliśmy sobie to jezioro. Jakieś info było by bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Pod koniec maja 2018 ryby łapałem we wszystkich zatokach Głównie na jerki.Warto odwiedzić ukryte jeziorko do którego trzeba przepłynąć zarośniętym kanałem ????Fajna woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezesc Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 A próbowałeś może trollingu przy wyspach, chciałbym sobie trolling troszkę poćwiczyć na tej wycieczce. Napiszesz czy mieliście jakiś większe szczupaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Oczywiście ze trolowałem ale uważam ze są lepsze łowiska do tej techniki. Wszystko zależy od pory roku i miejsc zgrupowania ryb. Troll nie dawał takich efektów, kilka ryb padło ale bez okazów. Zdecydowanie lepsze efekty mieliśmy z łapy.Generalnie wyjazd bardzo udany, ilościowo spoko, wielkich ryb nie połamaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezesc Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Dziękuję za info. Mógłbyś napisać coś o okoniach, czy udało wam się namierzyć jakieś konkretne miejsce z okoniami? Blisko vastra lagern jest jezioro stora bellen gdzie byliśmy dwa lata temu i jest tam miejsce gdzie okonie będą na pewno w fajnych ilosciach. Jeżeli na vastra lagern ich nie znajdziemy pojedziemy na dzień albo dwa na stora bellen na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Okoniami się nie zajmowaliśmy Interesowały nas Szczupakabry ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi