Skocz do zawartości

Västra Lägern - Szwecja szukam informacji

aigle

Rekomendowane odpowiedzi

Västra Lägern - Szwecja  wybieramy się tam w następny tydzień. Może ktoś był bo to jezioro znajduję się w ofercie jednego z biur. Chętnie poczytałbym coś o tym jeziorze nie będziemy tracić kilku cennych  na rozpoznanie łowiska.

pozdrawiam 

• 1 rok później...

Hej Tomku :)

Pozwolę sobie odświeżyć wątek :)

Z kumplami wybieram się nad to jezioro pod koniec maja :)

Fajnie by było jakbyś podzielił się jakimiś informacjami, które zdobyłeś doświadczalnie na tym jeziorze :)

Z tego co wiem to północna część jest bardziej atrakcyjna pod względem rybek :D , i właśnie w tej części mamy domek...

A może coś na temat przynęt? Miejsc żerowania? Rybostanu? :P

Z góry dzięki za wszelkie info... ;)

Trolling , trolling ... przynęty no cóż ja łowiłem na pilkery złote 100 gr. Serio. Duże przynęty trollingowe takie od 20-35 cm do 4-5m.

Jerki 20 m od wyspy. Na prawo masz wielki blat , jak nie będzie za ciepło- za późno- połowisz. Buster i Slider.

Płocie przed domkiem. Dużo drobnego okonia i giganty też.

Polecam wcześnie rano wstać ... nam się to nie udało. :D

Pływaj wokół  wyspy Haron i za nią 200 m , jest tam upad spory.

post-46465-0-51383400-1423070862_thumb.jpg

Z tarasu można wpaść do wody ... więc uważaj.

Chociaż nie ma tam  gdzie uszkodzić śrub od silnika ,  to zrób im zdjęcia. :D

Edytowane przez aigle
  • Like 1

Z tarasu można wpaść do wody ... więc uważaj.

Chociaż nie ma tam  gdzie uszkodzić śrub od silnika ,  to zrób im zdjęcia. :D

Nie mów że takie padliny? :D

No dzięki piękne za info... Myślę że chociaż trochę cennego czasu zaoszczędzimy na wytypowaniu potencjalnych łowisk :)

Również obstawiam slidery i gumy 20cm... Ale widzę że trzeba konkretnie przemyśleć sprawę trollingu :)

A mógłbyś coś powiedzieć o populacji szczupaka na zbiorniku? :)  Wieść o okoniach bardzo mnie cieszy :D

Info z pierwszej ręki na wagę złota ;)

Co do rannego wstawania to...... Wierze w moją ekipę!!! :D

Edytowane przez kornetes

No i wszystko jasne :)

Myślę w taki razie że będzie co robić,  o ile rybki bd miały chęć dupska ruszyć :)  A teraz pozostaje popracować trochę samemu...

Btw a co do domku to mam nadzieje że w 6 osób się nie podusimy?(organizator zapewniał że jest sporo miejsca) ;D

Można wiedzieć w ile osób byliście? :)

• 5 lat później...

Oczywiście ze trolowałem :) ale uważam ze są lepsze łowiska do tej techniki.

Wszystko zależy od pory roku i miejsc zgrupowania ryb.

Troll nie dawał takich efektów, kilka ryb padło ale bez okazów. Zdecydowanie lepsze efekty mieliśmy z łapy.

Generalnie wyjazd bardzo udany, ilościowo spoko, wielkich ryb nie połamaliśmy ;)

Dziękuję za info. Mógłbyś napisać coś o okoniach, czy udało wam się namierzyć jakieś konkretne miejsce z okoniami? Blisko vastra lagern jest jezioro stora bellen gdzie byliśmy dwa lata temu i jest tam miejsce gdzie okonie będą na pewno w fajnych ilosciach. Jeżeli na vastra lagern ich nie znajdziemy pojedziemy na dzień albo dwa na stora bellen na okonie.