Skocz do zawartości
  • 0

trocie i łososie

rapia

Pytanie

B) WITAM. Czy ktos zaczyna swoj sezon wedkarski na pomorzu od polowu troci i łososi.Jezeli tak to chetnie poznam gdzie i kiedy.Ja tez planuje taki poczatek ale jestem w tej kwesti nowicjuszem.Moje proby to jedna na słupi ponizej Słupska a druga to reda.Obie bez ryby ale i tak bylem zadowolony.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj @rapia.

Ponieważ mieszkam w Kołobrzegu to siłą rzeczy zaczynam 1 stycznia. Natomiast w pierwszą

niedzielę stycznia jak co roku Klub Spinningowy Salmo Kołobrzeg organizuje tzw. Beczkę

Piwa, towarzyskie spotkanie rozpoczynające sezon trociowy. Jak miałbyś jakieś pytania to

chętnie odpowiem szczególnie na temat Parsęty.

Pozdro Jachu

• 0
:D Slyszałem i widzialem ale tylko na zdjeciach jaka piekna jest Parsęta i zaluje ze mam do niej tak daleko a nie jestem zmotoryzowany.Widzialem co roku zdjecia wielu wielkich ryb lowionych w Parsęcie i moge tylko pozazdroscic.Ale jak sie zawezme to sie tam wybiore i sprobuje szczescia.

• 0

@rapia

próbuj, nie odpuszczaj, Parsęta to wspaniała rzeka i może Cię wynagrodzi

@janusz

gdzie zaczniesz 1 stycznia ? Ja będę nad Królową Pomorza 4, 5 i 6 stycznia. W jakim rejonie Salmo Kołobrzeg organizuje Beczkę Piwa ? Będę wdzieczny za odpowiedź.

Pozdrawiam.

• 0

Witaj @falgmar.

Nie wiem jeszcze gdzie 1 stycznia, zawsze z kolegami wybieramy

się gdzieś kontrolnie, raczej bliżej południa, wiadomo po syl-

westrze trzeba odparować. bierzemy szampana wypijamy po łyku a

reszta do Parsęty. Beczka Piwa odbywa się na parkingu przy

moście w Ząbrowie, właściwie zbiórka i zakończenie, łowimy gdzie

kto chce, nie ma żadnego wpisowego ani nic z tych rzeczy jest

zawsze jakieś ognisko i poczęstunek. Średnio bywa na imprezie ok

100-150 osób. Podaję mój tel. 512-209-975 jak będziesz to dzwoń.

Pozdro Jachu

• 0

Witajcie.

To co pisze @kwasik o tłoku na Parsęcie na otwarcie sezonu to nie do końca prawda, tak może jest na Słupi. Odcinek Parsęty

gdzie można łowić to ok.60km a jakby doliczyć jeszcze Radew to

będzie dodatkowe 20km. Więc nikt nie będzie aż tak bardzo deptał

po piętach innym. Fakt, że początek sezonu to mimo wszystko tłok

ale początkujący mogą dzięki temu wiele podpatrzyć i czegoś się

nauczyć.

Pozdro jachu

• 0

Witam!

Ja prawdopodobnie rozpocznę w tym(znaczy przyszłym :lol: ) roku na Redzie. Być może będzie jeszcze jeden kolega-Baloo.

Jeśli rapia jesteś chętny to trzymaj kontakt na priv.

Z kwaterą w Wejherowie lub Redzie nie powinieneś miec najmniejszych problemów, a nad rzekę też blisko. W razie czego mogę podjechać po ciebie samochodem .

• 0

Bylem na Parsecie we wrzesniu z noclegami w Kolobrzegu Parseta jest piekna ale nie wiem co sie dalej dzeje z rybami . :( Wiadomo ze bylo chorubsko w rzece i masa ryb byla zarazona :( wiec moze @Janusz Jachu cos wie na ten temat to chetnie bym sie dowiedzial :D

Mysle o rozpoczeciu nad Parsetą ale jest plan B Slupia z baza noclegową w Ustce :D

Slupia okolice Bydlino ,Wlynkowko ,wodnica :mellow:

wedkowalem tam w sierpniu podczas urlopu PIKNA rzeka :lol:

DO ZOBACZENIA NAD WODA :D

• 0

Bylem na Parsecie we wrzesniu z noclegami w Kolobrzegu Parseta jest piekna ale nie wiem co sie dalej dzeje z rybami . :( Wiadomo ze bylo chorubsko w rzece i masa ryb byla zarazona :( wiec moze @Janusz Jachu cos wie na ten temat to chetnie bym sie dowiedzial :D

Mysle o rozpoczeciu nad Parsetą ale jest plan B Slupia z baza noclegową w Ustce :D

Slupia okolice Bydlino ,Wlynkowko ,wodnica :mellow:

wedkowalem tam w sierpniu podczas urlopu PIKNA rzeka :lol:

DO ZOBACZENIA NAD WODA :D

W pażdzierniku rozmawiałem z p.Stefanem Przychoćką, twierdził że rozpoczęcie sezonu nie powinno być już sladu pleśniawki.