Skocz do zawartości

Multiki firmy Lew's - opinie, porównania, cokolwiek...

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie od września https://skleprybka.pl/sklep/kolowrotki/multiplikatory/lews/kolowrotek-team-lews-pro-ti-speed-spool-slp-series/  (NIE KUPIONY U NICH TYLKO PPRZYKŁAD) , powiem tak mam na stanie curado 201e7 , scorpion 1001 , daiwa megaforce , curado 51 ,curado51 po jakimś lifcie (nie umiałem go rozgryść ) powiem jedno najlepszy i najbardziej intuicyjny jaki miałem po prostu od 8gr- 50 gr wymiata i tyle w temacie 

Może ktoś coś o swoich parę słów ,,

Edytowane przez pabik

U mnie od września https://skleprybka.pl/sklep/kolowrotki/multiplikatory/lews/kolowrotek-team-lews-pro-ti-speed-spool-slp-series/  (NIE KUPIONY U NICH TYLKO PPRZYKŁAD) , powiem tak mam na stanie curado 201e7 , scorpion 1001 , daiwa megaforce , curado 51 ,curado51 po jakimś lifcie (nie umiałem go rozgryść ) powiem jedno najlepszy i najbardziej intuicyjny jaki miałem po prostu od 8gr- 50 gr wymiata i tyle w temacie 

Może ktoś coś o swoich parę słów ,,

Możesz napisać co jest w nim takiego że wymiata?

A co do porównania to moim zdaniem ciężko porównac multik za 1000-1400 zł do takich za 400-600 zł . Chyba że cena była podobna.

Mają ciekawy system hamulcowy, który jest bardzo skuteczny. https://youtu.be/AJpLiw2H80Y?t=632 Nie wiem, czy jeszcze w jakichś modelach sugeruje się smarowanie bieżni oliwką. O ile sobie przypominam, to w tym tak. Czy wymiata? Nie wiem, ale mi osobiście łowiło się bardzo przyjemnie przynętami miękkimi do 30 g z ołowiem włącznie.

Możesz napisać co jest w nim takiego że wymiata?

A co do porównania to moim zdaniem ciężko porównac multik za 1000-1400 zł do takich za 400-600 zł . Chyba że cena była podobna.

Gdybyś czytał ze zrozumieniem całe zdanie  "powiem jedno najlepszy i najbardziej intuicyjny jaki miałem po prostu od 8gr- 50 gr wymiata i tyle w temacie" pewnie byś zrozumiał o co chodzi (kompletny brak brody czy to z wiatrem czy pod wiatr tzn kompletny brak zmartwień ), a poza tym nie porównywałem żadnych multików ze sobą a jedynie napisałem jakich do tej pory używałem i do tego się odniosłem 

Edytowane przez pabik
  • Like 2

Gdybyś czytał ze zrozumieniem całe zdanie  "powiem jedno najlepszy i najbardziej intuicyjny jaki miałem po prostu od 8gr- 50 gr wymiata i tyle w temacie" pewnie byś zrozumiał o co chodzi (kompletny brak brody czy to z wiatrem czy pod wiatr tzn kompletny brak zmartwień ), a poza tym nie porównywałem żadnych multików ze sobą a jedynie napisałem jakich do tej pory używałem i do tego się odniosłem 

Czytam ze zrozumieniem.

"powiem tak mam na stanie curado 201e7 , scorpion 1001 , daiwa megaforce , curado 51 ,curado51 po jakimś lifcie (nie umiałem go rozgryść ) powiem jedno najlepszy i najbardziej intuicyjny jaki miałem po prostu od 8gr- 50 gr wymiata i tyle w temacie "

Najlepszy i najbardziej intuicyjny, wymiata. Zrozumiałe, tutaj Einsteina nie trzeba.

Zaciekawił mnie ten wpis i byłem ciekaw co powoduje że jest najlepszy z wymienionych i dlatego dopytałem.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Mam prośbę o opinię nt modeli z linków :

https://allegro.pl/oferta/muliplikator-lew-s-custom-speed-spool-slp-left-cg1-9540390075

https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-bb1-pro-series-speed-spool-lh-9854262767

https://allegro.pl/oferta/multiplikator-lew-s-mach-crush-speed-spool-slp-lh-10210901063?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_catch-all_sport&ev_adgr=Wszystkie+produkty&gclid=CjwKCAjwu5CDBhB9EiwA0w6sLcOtY9JQs_0P_tC-mhJ8KQBH-oMCuXo40Uuyp-p8iD3JXmR6MdVgDxoCca8QAvD_BwE

Będzie to mój pierwszy multik, zastanawiam się czy te modele posiadają hamulce magnetyczne, pokrętła są... Kolejna rzecz to przeważnie łowię z gramaturami główek ok 8-25g plus gumy od 8 do 17cm. Chciałbym coś co mi obsłuży takie przynęty i zostawi zapasu np do główek 25+ np na głębokie sandaczowe wody. Nie jeżdżę na okonie. Głównie szczupak sandacz.

Lubię mieć sprzęt który nie jest oklepany jak okuma 8k w karpiarstwie. Jednocześnie chciałbym coś co jakością nie odbiega od Tatuli i powiedzmy Slx dc shimano. Czy ktoś coś podpowie co do lew's vs shimano, daiwa w ww. budżecie? Dziękuję serdecznie.

Edytowane przez Skalniak91

Niestety jak widać, możemy liczyć tylko na sponsorowane lub niebezinteresowne "testy" na YouTube typu Salmo.

Nikogo nie bronię, ale ... Firma Lews przed Salmo chyba nie byla zbyt aktywna na rynku polskim stąd i jej produkty nie są tak popularne, a co za tym idzie i niewiele ich w rękach użytkowników. Ponadto co stoi na przeszkodzie abyś kupił i sam napisał kilka zdań ... A jak nie to pozostaje tatula. O niej napisano już chyba wszystko.

• Like 2

Miałem amerykańskie multiki i nigdy się na nich nie zawiodłem. To porządne, użytkowe konstrukcje. Amerykańscy wędkarze nie szukają bajerów tylko maszyn do roboty.  Teraz mam LAW’S  SUPER DUTY 300  SPEED SPOOL LFS i nie narzekam. Polecam do grubszych zestawów.

Jak będzie z dostępnością części trudno na razie powiedzieć. W każdym razie, jakość Lew,sów jest dobra lub bardzo dobra. Analizując ogólne kształty, a także wewnętrzne detale wydaje się że mają bardzo wiele wspólnego z niskoprofilowymi multikami Abu. Prawdopodobnie zamawiają produkcję u koreańskiego Doyo.

• Like 1

Jedno pytanie, lew's bb1 pro series speed spool (nad tym się zastanawiam najbardziej) z tego co widzę nie posiada magnetycznego hamulca. Z Waszego doświadczenia, jest to ważne w doborze multika? Jak wcześniej pisałem nie miałem jeszcze żadnego. No i czy warto iść pod prąd nie patrząc na shimano abu i daiwe w tych pieniądzach? ????

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...