Skocz do zawartości

Multiki firmy Lew's - opinie, porównania, cokolwiek...

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Mniejszy moduł koła zębatego nie oznacza że będzie ono słabsze. Nie ma niebezpieczeństwa połamania zębów w czasie normalnej eksploatacji przekładni. I tak wcześniej zajdzie potrzeba jej wymiany z uwagi na zmianę zarysu zęba.

W Curado zarówno zębnik (pinion), jak i duże  koło zębate są obustronnie łożyskowane.

Większość amerykańców łowi na Tranxy. I teraz nie wiem, czy podoba im się kultura pracy tego młynka, czy też jednak wytrzymałość. Mało tego, wędkują głównie wersjami HG. Sporo przynęt to spinnerbaity i ichniejsze wynalazki, które powodują spory opór w wodzie.Na filmach widać przeważnie Tranxy 400 i 500. Bestie też dobre, a ja sprawiłem sobie babcię Bestii, w doskonałym stanie i z dwoma korbkami. To ABU Revo Toro 61 HS. Szeroka betoniara, ale nad wyraz poręczna. Wszystko na kliku, centryfuga i sprzężony wodzik ze szpulą. Już nie do kupienia, ale od czego ma się długoletnich kumpli. Masa taka sama jak Tranxa 300. Miałem wrażenie, iż przy przynętach 250g dopiero się rozgrzewa. Szerokość konstrukcji robi robotę. Terkotka też jest. No i jedna kwestia. Nabyłem Toro w połowie ceny Tranxa.

Edytowane przez Novis

Większość amerykańców łowi na Tranxy. I teraz nie wiem, czy podoba im się kultura pracy tego młynka, czy też jednak wytrzymałość. Mało tego, wędkują głównie wersjami HG. Sporo przynęt to spinnerbaity i ichniejsze wynalazki, które powodują spory opór w wodzie.Na filmach widać przeważnie Tranxy 400 i 500. Bestie też dobre, a ja sprawiłem sobie babcię Bestii, w doskonałym stanie i z dwoma korbkami. To ABU Revo Toro 61 HS. Szeroka betoniara, ale nad wyraz poręczna. Wszystko na kliku, centryfuga i sprzężony wodzik ze szpulą. Już nie do kupienia, ale od czego ma się długoletnich kumpli. Masa taka sama jak Tranxa 300. Miałem wrażenie, iż przy przynętach 250g dopiero się rozgrzewa. Szerokość konstrukcji robi robotę. Terkotka też jest. No i jedna kwestia. Nabyłem Toro w połowie ceny Tranxa.

Tranx 400 a 500 to inna bajka. 400 to praktycznie to samo co 300 tylko linki więcej wchodzi . Tranx 500 to już ponad pół kilo, jak dla mnie to już nie jest sprzęt na szczupaki. Jak dla mnie max, na szczupaki to Lexa 400 WN która waży 460 g

A jednak oni łowią na jedne i drugie, Andrzeju. I głównie używają Power handle. Trochę od tematu odbiegliśmy. Zastanawiałem się nad Lews 300, ba, rozmawiałem z Bobem. ale nie będę ryzykował przy przynętach 250 g +. Tyle mój patyk da radę. Toro z palcem w ....

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Biorę łopatę i odkopuje bo się wkurzyłem na maksa.

BB1PRO to kołowrotek, który naprawdę mi podpasował niestety dzisiaj spierdzielił mi dzień łowienia. Przy niskich temperaturach oporówka puszcza i dzisiaj nie dało się łowić. Podsumowując rewelacyjny kołowrotek do ciepłych pór roku.