Wilk_ Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Pepso, pamiętaj, że jak już wszystkich będziesz miał przeciwko sobie, jak już zacznie się szczucie przeciwko Tobie, judzenie - słodkim językiem z toną, w tym wypadku obrzydliwych, emotikonów - to ja Cię lubię - to raz (afektów się nie uzasadnia). Cenię Twoje merytoryczne wypowiedzi - dwa. A że zdanie "ja testuję mój kołowrotek" jest typu podmiotowo-orzecznikowego, przysługuje mu zatem predykat o prawdziwości bądź fałszywości, z pozycji kogoś, kto nie musi na ten temat mieć intuicji i protezować się tworzeniem literatury - nie do czytania dla tych, co czytali dobrą - bo ma wiedzę, stwierdzam, że jest prawdziwe. Słowem: masz rację! Zwłaszcza ta różnica gatunkowa w obrębie rodzaju, o której napisałeś wyjątkowo trafnie, że testując łowisz inaczej, bardziej zwracając uwagę na różne rzeczy, jest świetna. Nie wróżę Ci tu długiego pobytu, ale póki co - pozdrawiam (też znienawidzony przez beton, na którym nie może powstać rysa) Robert Wilk, dla kolegów - Wilk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 To, że mówię i piszę prozą już tyle lat to wiedziałem. Ale u licha !, że przez te lata przytrafiają mi się "predykaty" to nowość. Dziękuję Ci Wilk_ (mam nadzieję,że mogę tak do Ciebie mówić), poprawiłeś mi humor.Może będzie kiedyś okazja sobie pogadać.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 wildriver, dotarł już doi Ciebie zamówiony kołowrotek? Jeśli tak to napisz o nim kilka słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mam jednak BB1,ciezko mi wydawać jakas opinie,lowiłem nim jedem raz-no kreci się :-DMuszę go dać w łapy mojemu,castingowo-zakreconemu koleszce Grzechowi:-),wtedy moze komisyjnie razem z drozdem orzekna,czy nawijak ów daje rade.hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Czekam na opinię, bardzo ciekawy jestem jak BB1 się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Mam Speed Spoola, czyli jeden z najtańszych modeli koguty spokojnie obsłuży, jerków nie próbowałem, ale po tym jak zajrzałem do środka większych obaw bym nie miał, powinien spokojnie dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Tak jak witeg, pisze Speed Spool ma aluminiową ramę i powinien dać radę. Ponieważ myślisz o łowieniu jerkam, to proponowałbym jednak model Tournament - ma mocniejszy hamulec ( oby się przydał ) i podwójny system hamowania szpuli. Zobacz tabelę, którą wkleiłem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 W końcu to Ty będziesz tym kołowrotkiem łowił. Wybierz to co dla Ciebie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 http://jerkbait.pl/topic/28465-pomoc-w-doborze-multiplikatora-do-jerków/?p=1297588 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Jeśli dobrze kojarzę to między Tournamentem a Speed Spoolem jedyne różnice to mocniejszy hamulec i dodatkowy hamulec odśrodkowy, a reszta taka sama.Porównując to co mam - Speed Spoola i STXa , jeśli miałbym płacić podobne pieniądze za ściągnięcie Lews'a ze Stanów (~80-100$ +przesyłka i cło), kupiłbym któreś ABU Revo w Polsce. Speed Spool to fajny multik budżetowy, za okolice 300zł dobry wybór, za nowego Tournamenta może bym dał 400zł.Generalnie kupno kołowrotka nie jest życiową decyzją, tylko zakupem zabawki dla większych chłopców, bierz to na co Cię stać i Tobie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Właśnie dalem ogłoszenie, że kupię takiego Lewsa, ale na hamerykanckich ebayach są po 102-108 dolców, to - wydaje mi się, bo nigdy nie kupowałem nic w usach - wyjdzie poniżej 5 stów!!W podobnych cenach są trzy: o różnych przełożeniach i pytanie: czy konkretnie do SLiderów 10 i Fatso 10 może mieć znaczenie, że jeden ma małe przełożenie, a drugi większe? Ten z najniższym pewnie będzie mocniejszy, ale czy w stopniu znaczącym? Lubię przełożenie 7.1;1 bo takim młynkiem łowię i jeszcze 6,4;1 bo dwoma z takim i wolałbym z wyższym jeśli różnica w trwałości przy takich przynętach jest pomijalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam,podbije temat grzebiac na stronie cabelasa zagladnalem na ten multik http://www.cabelas.com/product/Lews174-Speed-Spool-Tournament-Pro-Baitcasting-Reel/1158470.uts?No=0&destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2F%2Fcasting-reels%2F_%2FN-1102352%2FNo-0%2FNs-MAX_SALE_PRICE%257C1%3FWTpageType%3Dindex%26WTz_st%3DGuidedNav%26WTz_stype%3DGNP%26recordsPerPage%3D18%26infiniteScrollType%3Dproduct(mam nadzieje ze dobrze wkleilem) bardzo zaskoczyly mnie oceny tego multika ,ludzie pisza w superlatywach ze zostali mile zaskoczeni,niektorzy uzywali przykladowo shimano przeszli na lew's,zreszta sami przeczytajcie reviewu , a moje pytanie jest jak naprawde jest z tymi multikami? Czy naprawde sa takie dobre? Wiem ze niewielu jest pewnie zwolennikow tej marki bo wiekszosc wybiera bardziej markowe produkty,ale moze jednak coz sie dowiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Koledzy powyżej wyrażali się bardzo pozytywnie.Opinie które przytoczyłeś potraktowałbym jako potwierdzenie - nie miałem multika w ręce, wypowiadam się na podstawie informacji zawartych w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A teraz mam od kilku mies i mogę powiedzieć że super sprzęcik - jak za te pieniądze.Wcześniej miałem Abu revo STX, Daiwę Rojo - z niskich profili.Lews wymiata.Dobrze leży w dłoni.Siedzi na kiju Okuma Black rock 10-35 i jest git.Fotki : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 A teraz mam od kilku mies i mogę powiedzieć że super sprzęcik - jak za te pieniądze.Wcześniej miałem Abu revo STX, Daiwę Rojo - z niskich profili.Lews wymiata.Dobrze leży w dłoni.Siedzi na kiju Okuma Black rock 10-35 i jest git.Fotki : Drac, czemu tak skromnie ? u mnie juz dwa lata w dublecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Lews jest do okumy i awaryjnie dragon ultima cast.To mi wystarczy Do innych /cięższych/ zastosowań okraglak Abu.Lewsa najzwyczajniej szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) moje bliźniaki to BB1L 5,1:1 - te o specyficznym (starej daty) antyrewersie Nie mają ze mną lekko ... bo pracują z crankbaitami i spinnerbaitami ... pierwsze w rękach na łodzi i jako ostatnie odkładane ... bo je lubię Edytowane 29 Listopada 2015 przez mallard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Co to za miodowy Lamiglas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ...ja wiem i chętnie bym nim połowił szczupolki to szklaczek (ale tych wszystkich numerków literalnych nie pamiętam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Co to za miodowy Lamiglas?Minecjuszu - ten miodowy lami to moja własna replika kija, który już wiele lat temu zniknął z rynku ... a że lubię takie klasyki ... tom sobie takowego wyrychtował ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ...ja wiem i chętnie bym nim połowił szczupolki to szklaczek (ale tych wszystkich numerków literalnych nie pamiętam ) ... bo ja też lubię te starocie, a szklaki lamiego to kije z ,,duszą'', dziś ze świeczką takich szukać ... , mam jeszcze ,,starszego'' brata tego SR-a do kompletu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Z nudów rozkręciłem swojego lew's.Może komuś się kiedyś przydadzą foty flaków: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) ... bo ja też lubię te starocie, a szklaki lamiego to kije z ,,duszą'', dziś ze świeczką takich szukać ... , mam jeszcze ,,starszego'' brata tego SR-a do kompletu ... Tak sobie teraz pomyślałem, czy ten Twój szklak nie był jednym z powodów, dla którego kupiłem ... szklanego Mega Bassa? (nawet kolorek podobny ) Edytowane 9 Lutego 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Tak sobie teraz pomyślałem, czy ten Twój szklak nie był jednym z powodów, dla którego kupiłem ... szklanego Mega Bassa? (nawet kolorek podobny ) Robercie, no to jesteś kolejnym - udowodnionym przypadkiem klinicznym ,,szklanego wirusa''... rozprzestrzenianego drogą ... internetową a swoją drogą , żeby tak wszystkie dolegliwości, były tak przyjemne ... pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 W sumie coś mało ty o tych produkcjach ... ktoś coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi