Olsztynteam Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Witam , czy w ofercie na naszym rynku jest jakiś fajny lews do przedziału 30-80 ? W niskim profilu i małym rozmiarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) Przeczytaj ostatni wpis w "castingowa kafejka"To tohttps://allegro.pl/oferta/multiplikator-castingowy-lew-s-super-duty-g-12272631734?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_wedkarstwo_pla_pmax&ev_campaign_id=17959731495&gclid=Cj0KCQiAm5ycBhCXARIsAPldzoUfFpBj4OqQoU88SGc1EgDeAHuuzdCTUpjcRJuzbd8BPO-ZrSK3UGwaAm4vEALw_wcB Edytowane 30 Listopada 2022 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Co najmnicniejszego ma lew`s w swojej ofercie ?Coś może do przynęt 100-400g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Tohttps://allegro.pl/oferta/multiplikator-castingowy-lew-s-super-duty-300j-12177734801ale raczej "tylko" do 200-250g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 W tych pieniądzach wybrałbym jednak Curado K 300. Lepiej zbudowana przekładnia, sprzęgło bezpieczeństwa na wodziku, solidniejszy mechanizm wysprzęglania i wreszcie więcej przełożeń do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Na czym polega lepsza budowa przekładni? Na słabszym micromodule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Ja chyba pójdę w duza bestie od Abu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 I słusznie. Bo Toro Beast 51 lub Nacl ogarnie zakres o który pytasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Mniejszy moduł koła zębatego nie oznacza że będzie ono słabsze. Nie ma niebezpieczeństwa połamania zębów w czasie normalnej eksploatacji przekładni. I tak wcześniej zajdzie potrzeba jej wymiany z uwagi na zmianę zarysu zęba. W Curado zarówno zębnik (pinion), jak i duże koło zębate są obustronnie łożyskowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Na czym polega lepsza budowa przekładni? Na słabszym micromodule?Nie dopisałem wcześniej - Curado K 300 nie ma małego modułu zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Podparcie obustronne oczywiście na plus,Przy małym zębie minimale zwiększenie luzu będzie powodować większą destrukcję,Wszyscy sprzedawcy opisują curado 300 jako posiadające małe zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Wszyscy sprzedawcy opisują curado 300 jako posiadające małe zęby. Oficjalna strona www Shimano tego nie potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Oficjalna strona www Shimano tego nie potwierdza.Fakt, chyba dlatego trzeba w niego wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Większość amerykańców łowi na Tranxy. I teraz nie wiem, czy podoba im się kultura pracy tego młynka, czy też jednak wytrzymałość. Mało tego, wędkują głównie wersjami HG. Sporo przynęt to spinnerbaity i ichniejsze wynalazki, które powodują spory opór w wodzie.Na filmach widać przeważnie Tranxy 400 i 500. Bestie też dobre, a ja sprawiłem sobie babcię Bestii, w doskonałym stanie i z dwoma korbkami. To ABU Revo Toro 61 HS. Szeroka betoniara, ale nad wyraz poręczna. Wszystko na kliku, centryfuga i sprzężony wodzik ze szpulą. Już nie do kupienia, ale od czego ma się długoletnich kumpli. Masa taka sama jak Tranxa 300. Miałem wrażenie, iż przy przynętach 250g dopiero się rozgrzewa. Szerokość konstrukcji robi robotę. Terkotka też jest. No i jedna kwestia. Nabyłem Toro w połowie ceny Tranxa. Edytowane 2 Grudnia 2022 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Większość amerykańców łowi na Tranxy. I teraz nie wiem, czy podoba im się kultura pracy tego młynka, czy też jednak wytrzymałość. Mało tego, wędkują głównie wersjami HG. Sporo przynęt to spinnerbaity i ichniejsze wynalazki, które powodują spory opór w wodzie.Na filmach widać przeważnie Tranxy 400 i 500. Bestie też dobre, a ja sprawiłem sobie babcię Bestii, w doskonałym stanie i z dwoma korbkami. To ABU Revo Toro 61 HS. Szeroka betoniara, ale nad wyraz poręczna. Wszystko na kliku, centryfuga i sprzężony wodzik ze szpulą. Już nie do kupienia, ale od czego ma się długoletnich kumpli. Masa taka sama jak Tranxa 300. Miałem wrażenie, iż przy przynętach 250g dopiero się rozgrzewa. Szerokość konstrukcji robi robotę. Terkotka też jest. No i jedna kwestia. Nabyłem Toro w połowie ceny Tranxa.Tranx 400 a 500 to inna bajka. 400 to praktycznie to samo co 300 tylko linki więcej wchodzi . Tranx 500 to już ponad pół kilo, jak dla mnie to już nie jest sprzęt na szczupaki. Jak dla mnie max, na szczupaki to Lexa 400 WN która waży 460 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 A jednak oni łowią na jedne i drugie, Andrzeju. I głównie używają Power handle. Trochę od tematu odbiegliśmy. Zastanawiałem się nad Lews 300, ba, rozmawiałem z Bobem. ale nie będę ryzykował przy przynętach 250 g +. Tyle mój patyk da radę. Toro z palcem w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 A czy ktos z kolegow wie czy i gdzie mozna dokupic zapasowa szpule do Lew's Super Duty -G ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Nigdzie nie natknąłem się przypadkowo. Może spróbuj tu:https://www.lews.com/en/service/customer-service 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Dzieki, chyba najpierw sprobuje u niemieckeigo dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Czy ktoś z kolegów łowi albo łowił modelem bb1 pro i może coś o nim napisać? Jak wypada w porównaniu z Tatula sv tw 103 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Piotrze, odpisalem Ci na priv.Tu masz cos jeszcze http://jerkbait.pl/topic/177966-d%C5%82ugi-boleniowo-sandaczowy-cast-na-du%C5%BCa-rzeke/page-2#entry3101436 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Biorę łopatę i odkopuje bo się wkurzyłem na maksa.BB1PRO to kołowrotek, który naprawdę mi podpasował niestety dzisiaj spierdzielił mi dzień łowienia. Przy niskich temperaturach oporówka puszcza i dzisiaj nie dało się łowić. Podsumowując rewelacyjny kołowrotek do ciepłych pór roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Czasem tak bywa w oporówkach jak za dużo olejku tam jest. W zasadzie powinnobyć prawie suche łożysko. Choć raz trafił mi się ten problem gdzie wytarłem do sucha. Ale warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ja kompletnie nie techniczny. Wyciągnę curado aby dociągnąć do końca grudnia, tylko on nie ma dragclicka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Problemem zazwyczaj jest smar lub olej o zbyt dużej lepkości w niskiej temperaturze. Smar niskotemperaturowy, nałożony oczywiście w rozsądnej ilości, nie będzie powodował żadnych problemów.PS Akurat drag click jest zbędny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi