Skocz do zawartości

MUSKIE 2013

Archie

Rekomendowane odpowiedzi

Sam jestem jeszcze zszokowany ze udaje mi sie w tym roku rozpoczac watek z ryba "M" ale tak mi sie trafil przy okazji wyprawy pstragowej.  Co prawda tylko 36 cali ale dal niezle popalic.  Wiecej fotek I szczegolow z caloweekendowej wyprawy wstawie jutro w watku pstragowym.post-47291-0-88339100-1369709490_thumb.jpgpost-47291-0-35240600-1369709524_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Tak, Muskie to bardzo niebezpieczna I zarazliwa choroba zostawiajaca staly uraz mozgu nie liczac strat finansowych.  U mnie w weekend byla podobna historia. 1.5 dnia orki I tylko odprowadzenia w tym co najmniej 45 ktora tylko powachala malego fatso.  Jedyna wymowka jest pozna wiosna w tym roku, autochtoni w polnocnym Wisconsin mowili ze dopiero tydzien temu skonczyly tarlo wiec jeszcze zmeczone, ale my im jeszcze pokazemy. Gratulacje Darek, sezon rozpoczety.

Edytowane przez Archie

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Nastepny trzydziesci kilka cali z weekendowej wyprawy na polnoc.  Niestety znowu junior ale ladnie przywalil na jerka tuz pod samymi nogami. Jak duch pojawil sie znikad I zazarl jak juz wyjmowalem woblera z wody.  Co prawda do upragnionych  50 cali jeszcze mu sporo brakowalo, ale braki w gabarytach zrekompensowaly widoki. Ponizej rybka "M" I northwoods w jesiennej szacie.

post-47291-0-95120000-1381027465_thumb.jpg

post-47291-0-12943400-1381027575_thumb.jpg

Edytowane przez Archie

• 1 miesiąc temu...

Relacja z ostatniej Niedzieli. Jak zwykle zaspalem I dopiero popolodniu melduje sie na wielkiej rzece z zamiarem pozegnnia sie w tym sezonie z zebatym. Przez kilka godz nic sie nie dzieje poza straconymi dwoma przynetami I przyponami na kamienistym dnie. Jak juz zblizala sie szarowka przenioslem sie w plytkie miejsce I miedzy rosliny poslylam sredniego ripperka, mysle moze jaki szczupaczek albo bassik. Czuje lekki tepy opor jak przy zaczaczeniu zielska I nawet nie zacinam, gdy podciagam pod powierzchnie widze ze zielsko ma pletwy, zeby I co najmniej metr. Nie mniej zdziwiony niz ja trzepie pyskiem I wypluwa ripperka jak pestke. Gdy mina mi szok odrzucam spinning I biore casting I posylam dzerka w to samo miejsce, mysle niemozliwe ale nagle mam walniecie I pierwszy muskie tego dnia laduje na plazy. Szybka fotka I do wody, mysle moze sprobowac jeszcze raz chociaz nigdy mi sie nie udalo zlowic wiecej niz jednego muskiego na raz. Posylam dzerka daleko na otwarta wode, trzy szarpniecia I znowu gejzer wody. W ciagu nastepnych 30 min wyciagam jeszcze 3 muskie, ostatniemu nie zrobilem fotki bo sie szelma wymskna przy odchaczaniu. Wszystkie niestety juniory ale ilosciowo to dla mnie szok. Dalej czekam na moja piecdziesiatke, moze w przyszlym sezonie.

post-47291-0-80492300-1384488904_thumb.jpgpost-47291-0-48441800-1384488948_thumb.jpgpost-47291-0-33662700-1384489113_thumb.jpg

post-47291-0-05876400-1384489380_thumb.jpg

Edytowane przez Archie
  • Like 1