Skocz do zawartości
  • 0

Sklepy wedkarskie w W-wie

abarth7

Pytanie

Moze ten temat juz byl,ale nie moge namierzyc,wiec pytam.Ktory wedlug Was sklep wedkarski(naziemnny,nie internetowy) w Warszawie jest najlepszy,i dlaczego?Interesuje mnie gdzie sie zaopatrujecie w sprzet,gdzie jest mila obsluga itp.Osobiscie znam wiekszosc sklepow w tym miescie,ale chodzi mi bardziej o Wasze opinie i odczucia.Taka mala forma sondazu :mellow: POZDRAWIAM

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sklep na wybrzeżu Gdańskim mają duży wybór sprzętu a także można przetestować nad wisła zakupiony właśnie tam sprzęt. Spoko atmosfera :mellow:

Bass dość dużo sprzętu wędkarskiego jest w czym wybierać co do wedzisk czy kołowrotków to troszkę zawyżone ceny ale ujdą jeszcze.

Pozdrawiam

Slider

• 0

Witaj,

Poniżej lista sklepów, które odwiedzam najczęściej (kolejność przypadkowa):

- Bass, Wolska 82

- WMH, Wybrzeże Gdyńskie 2

- Musky, Modzelewskiego (tylko przynety spiningowe - bardzo bogaty wybór)

oraz z mniejszych:

- U Zbyszka, Deotymy

- Jerk, Twarda

- Ochotka, Grochowska

Od jakiegoś czasu kupuję coraz więcej w sklepach internetowych poza krajem.

Pozdrawiam,

P.

• 0

Moj faworyt to Wybrzeze Gdanskie.Super obsluga,duzy asortyment no i bliskosc Wiselki rzecz jasna.W Bassie na Wolskiej,fakt jest duzo sprzetu,ale jesli chodzi o obsluge to pozostawia wiele do zyczenia.Moze trafilem na zly dzien pana ktory mnie obslugiwal,ale wiem napewno,ze wiecej tam nie pojade.Z godnych polecenia sklepow moim zdaniem jest jeszcze sklep w leClerku na ul.Jutrzenki(chyba).Maja w miare niskie ceny,spory asortyment i obsluga ok.POZDRAWIAM

• 0

Mój SUBIEKTYWNY ranking (kolejność nieprzypadkowa :D ) sklepów, które znam:

1. WMH, Wybrzeże Gdyńskie 2 -> bardzo duży asortyment, samoobsługa, ale też fajna obsługa sprzedawców-doradców (jeśli się poprosi o pomoc - nie ma problemu), szczególnie taki niepozorny kolega, doradzający w kwestii spinningu, łowiący na Wiśle. Podchodzi praktycznie do tematu i nie wciska kitu. No i BAAARDZO fajna Pani w kasie - to też ważne, że było sympatycznie, jak się wydaje swoje pieniążki :mellow: ;

2. Jerk, Twarda -> sklep wciąż rozwijający się, z silnym pozytywnym zboczeniem spinningowym i nowoczesnym podejściem do spinningu (i bardzo dobrze). Duży wybór sprzętu castingowego oraz sprzętu od rodbuilderów (szczególnie od p. Irka Matuszewskiego). Nie przesadzę chyba, jeśli napiszę, że sklep bliski naszemu Forum. Zresztą chyba nieprzypadkowo nasze warszawskie spotkania odbywają się właśnie tam :D . Duży plus za barek z dobrym jedzonkiem i napitkami.

3. Rapa, przy ul. Modlińskiej - mały sklepik, ale właściciel (Piotr Kozłowski) to zapalony spinningista i dużo o rzecznym łowieniu wie. Zresztą przewinął się u nas na Forum. Podchodzi elastycznie do tematu i stara się klientowi pomóc - mi np. kiedyś oferował sprowadzenie danego sprzętu, którego akurat na stanie w danej chwili nie miał.

Sklepy, które mnie rozczarowały:

- Musky, Modzelewskiego - faktycznie bardzo bogaty wybór przynęt spinningowych, szczególnie woblerów polskich indywidualnych wytwórców. Minusy: wg mnie bardzo wysokie ceny i za moich tam wizyt obsługa była fatalna -> czasami obsługiwali mnie i reagowali na prośbę o pomoc z wyraźną niechęcią - a mnie takie podejście bardzo odrzuca, ale może jestem drażliwy ;) ;

- Bass, Wolska - również bardzo bogaty wybór sprzętu, szczególnie kijów i przynęt spinningowych. Ale podejście obsługi, a szczególnie Panów w baraczku z kijami i kołowrotkami, również mnie odstraszyło od tego sklepu. Na przynętach i akcesoriach jest dużo lepiej. Ceny jedne z niższych.

Reasumując - kije staram się kupować z rynku wtórnego lub od rodbuilderów; kołowrotków od jakiegoś czasu na ebay albo w sklepach internetowych poza krajem; przynęty również poza krajem lub w sklepach 1-2 lub Bass; dodatkowe gadżety (plecionki, agrafki, itp.) - poza krajem lub w sklepach 1-2 lub Bass.

Podkreślam, że ww. ocena jest subiektywna i najlepiej niech każdy sprawdza sam :D .

• 0

Ja obecnie robię zakupy w sklepie Rapa na ul.Modlińskiej o którym pisał Marcinesz i bardzo trafnie go scharakteryzyzował.

Piotra znam osobiście i dość często razem łowimy. Jest to zapalony wędkarz, który na Wiśle mógłby wręcz mieszkać. Mimo że sklepik nie jest duży jest licznie odwiedzany przez wędkarzy chyba głównie przez osobę Piotra który nie jest zwykłym sprzedawcą, ale przede wszystkim wędkarzem podobnie jak jego pracownik Karol.

To czego nie mogę kupić w Rapie zamawiam przez internet.

• 0

WMH - jedno z podstawowych źródeł moich przynęt

+ za bogaty wybór przynęt

Jerk - kiedyś kupiłem u nich wędkę, która jednak b. szybko uległa awarii (nie z mojej przyczyny). Oddałem ją do serwisu w jerku. Naprawa baaardzo się przedłużała, więc jerk wymienił mi ją na nową (troszeczkę inny model) i powiedział, że z tamtą już sami będą dalej się męczyć

Duży + za podejście do klienta

Plus zakupy via Internet (zwłaszcza droższy sprzęt)

• 0

Ja lubiłem chodzić po małych sklepikach na Pradze, np ten na Ząbkowskiej róg Markowskiej był fajny, niebyło za dużo sprzętu, ale fajna atmowsfera tam panowała. Niestety sklep został zamknięty w tym roku. Drugi sklep był na Radzymińskiej, obok bazarku Szmulki, nazywał się Orka. Naprawdę duży wybór gumek, niestety też padł, panował tam mały ruch....

Trzeba przyznać że coraz szerzą i już niezłą ofertę mają sklepy KAKADU, zwłaszczca w Arkadii i na Wileńskim. Często tam robię zakupy

• 0

- WMH wybrzeże gdyńskie - naprawde fajna obsługa, duży wybór przynęt nigdy się tam nie poczułem jak nieproszony gość

- Leclerc przy al. Jerozolimskich - obsługa w porządku, ale jerzeli chodzi o zatowarowanie sklepu to według mnie bardzo mały wybór, ale jeżeli jest to co właśnie chcemy kupić to ceny są niskie w porównaniu do reszty sklepów.

- BASS - tam to nielubie jeździć, duży wybór sprzętu to fakt, ale obsługa: za każdym razem kiedy tam byłem to miałem wrażenie, że sprzedawcy pracują tam za karę, osobiście unikam tego sklepu.