Skocz do zawartości

Shimano Rarenium CI4 JDM opinie

zorak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad zmianą swojego Stradic-a FD 2500 na inny młynek do lekkiego spina. Zastanawiam się nad tym http://www.mefistofishing.pl/shimano-rarenium-ci4-2500-new-2012-p-767.html Zbieram opinie na jego temat. Jak z kulturą pracy i ogólnie jak sprawuje się ta seria?

• Like 1

łem na serwisie JDM i wersję na Europę, żadnej różnicy nie widziałem.

Pierwsze Rarenium miało inne uchwyty korbki, JDM  t-knoba, wersja europejska taki okrągły, pokryty chyba neoprenem. W Europie to Rarenium zawsze miało/ma zapasową szpulę.

Drugiej generacji jeszcze w Europie nie widziałem.

Kołowrotki fajnie i trwałe, ale gdybym miał brać 2500 za 1300 pln, to raczej celowałbym w TP JDM.

A co myślicie o TP 2500 z rocznika 11 z mefisto. Warto dołożyć więcej?

Tp 2500 model aktualny. Tego szukaj.

EBay i north tackle . To jest źródło informacji

A jaka jest różnica między nimi? Rocznik 11 a aktualny. Też myślałem nad zakupem tp 11r w niedalekiej przyszłości.

• 2 lata później...

Odgrzeje kotleta :)

Czym różni się model CI4+ JDM od FB który pojawi się na naszym runku jako następca FA? Między CI4+ a FA znaku równości nie można było postawić, przewaga wyraźnie po stronie JDM.

Są jakieś większe różnice? Czy może FB różni się tylko wyglądem od pierwowzoru JDM?

• 2 tygodnie później...

Pierwsze Rarenium miało inne uchwyty korbki, JDM  t-knoba, wersja europejska taki okrągły, pokryty chyba neoprenem. W Europie to Rarenium zawsze miało/ma zapasową szpulę.

Drugiej generacji jeszcze w Europie nie widziałem.

Kołowrotki fajnie i trwałe, ale gdybym miał brać 2500 za 1300 pln, to raczej celowałbym w TP JDM.

Popieram j/w jest jeszcze w podobnych pieniążkach vaniek i biomek sw z niemieckiej dystrybucji