biosteron Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 @tomek_w fajne te fotki, chyba zapisze sie u Ciebie na praktykie.Pare nocy wysiedzialem na polowach tej pieknej rybki ,bylo to jeszcze na dlogo przed jerkbait.pl .Nigdy nieudalo Mi sie zlowic mientusa na przynente sztuczna .Jako ciekawostkie powiem ze tutejsze butiki napchane sa roznego rodzaju systemami na ta rybki.Polowy glownie w nocy i glownie na polodniu .Jedna z metod jest polow z opadu na rybkie podlodowa z przeponem zakonczonym jednym chakiem .Co jest na chaku, smaczny kasek dla tego padlinozercy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Achh te mietuski sa przesliczne, uwazam ze to urocze stworzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Wiecie Panowie, z tym ochydztwem i pokracznym wygladem to była taka lekka ironia, ryba jak ryba ładne kolorki itd, ja tam wolę pstrąga i szczupaka, są takie bardziej klasyczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rocky Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Miętus to piękna w swojej brzydocie rybka Złapałem w życiu dwa miętusy w tym jednego na blaszkę Połakomił sie na Aglię2, czarną z domalowanymi białymi kropkami prowadzoną wolno pod prąd w płytkim pstrągowym strumieniu. Miał 32cm.Było to jakieś 15 lat temu, w marcu.Drugiego złapałem dwa lata temu na Wdzydzach podczas wieczornej zasiadki na węgorza. Wziął na rosówkę i miał 56cm. Troche się zdziwiłem bo był to początek czerwca , ale to duże jezioro i nagrzewa sie bardzo wolno, a przynętę wyrzuciłem trochę za daleko na 6-7m głebokości Dziadek mojej żony w czasach przedPGeRowskich łowił regularnie na Wdzydzach miętusy 2-3 kilogramowe Przynętą były kiszki kury zarżniętej na rosół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 supersobi Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wybraliśmy sie na szczupaka, a przyłowił się miętus.. wydawało mi się że ich nie ma u nas w Odrze.. (fotka kiepska, aparat padał) (zamieszczam jako ciekawostkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Listopad to najlepszy okres na mietusa. Ale chyba rzadko trafiają sie na spina... Napisz coś więcej jeśli możesz na co go złowileś i w jakim miejscu. Pozdrawiam i gratuluje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubson Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Swojego czasu (jakieś trzy lata temu) uwiesił mi się jeden. Uderzył w sandaczowego woblera (około 10 cm), to było również w listopadzie na Warszawskiej Wiśle, miętus miał coś około 40 cm. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 supersobi Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Napisz coś więcej jeśli możesz na co go złowileś i w jakim miejscu przynętą był 9cm twister na 20g główce miejsce Odra w Szczecinie, skarpa przy rynnie, pełno zaczepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja w tym roku brodząc po warszawskich rafach natknałem się na jednego martwego miętusa po tym jak bardzo szybko opadła woda.Rafka jest o tyle specyficzna że zawsze jest troszke przymulona i nurt w tym miejscu jest spokojny, zaczepów też tam nie brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Moze po krotce opowiem przygodeSzukajac sandaczy na duuuzej wodzie natrafilem na fajny blat kamienny wielkosci polowy moze 1/3 wielkosci stadionu.Glebokosc poszarpana skalami od 8 do 10m ze spadkami po bokach ......17,19.19 i 28mSandacze i owszem przebywaja tam w ciagu dnia tylko ze nieduze a jesiania...Jesienia gdy fronty sie zmieniaja i zaczyna wiac bija tam w twistera mietusy.Pierwszy udezyl na wleczonego....BACH !!! mocne uderzenie i ....dziwny opor jak przy dorszykuPodciagam ...patrze...no nie mietus ,taki okolo 1,5kg Po jakims czasie mocny tepy bior .....siedzi nastepny po jakims czasie nastepny calkiem calkiem .Spadow tez bylo troszke.Najszesciej brania byly na wleczonego albo po lekkich podskokach.Zastanawiam sie czy ktorys z kolegow mial jakies przygody z mietuskami na spina. mifek edit: Zdjęcie w sprzeczności ze standardami forum zostało usunięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Coś mi się wydaję że jesteś pierwszy.Nie obiło mi się o uszy aby ktoś łowił go celowo na spining. W innym terminie udało Ci się to powtórzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 plenoque Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 W Zalewie Wiślanym trafiają się czasami jako przyłów podczas łowienia sandaczy co bardzo dziwi z uwagi na charakter tej wody. Faktem jest, że nigdy w agresywnym opadzie, a raczej podczas delikatnego "ślizgu" a najczęściej podczas "wleczenia/szurania" zwał jak zwał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Fajny marmurek. Tak na marginesie rekord Polski zostal tez na spina zlowiony w Warcie w tamtym roku, 70+ centow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Dzis plywajac za zembolami znajomy bardzo chcial zaplynac w rejony mietusa.Ostatnie pol godz. postanowilismy wskoczyc na kamienny blatUdalo sie skusic na biale portki o takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marius13 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Piekny podbieraj czym chcesz te rybki, i nie przejmuj się pozdrawiam Ja lowie je na lodzie w Skandynawi najlepiej biora na smukle sredne,srebne blystki typu sielawowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prze-m Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 fajna rybka, dla mnie zawsze była trochę tajemnicza i nigdy jeszcze nie było mi dane złowić marmurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Spinningowa niespodzianka ... . 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur43 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Piękne ryby.Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirko filipovic Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Miętus jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Piekny mietus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Spinningowa niespodzianka ... . Zadna niespodzianka Lowie je na spina z calkiem niezlym powodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 korol Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam,zacząłem się zastanawiać, czy można je łowić z powodzeniem na przynęty sztuczne.Do tej pory natrafiłem w sieci na kilka sztuk złowionych metodą spinningową, ale to były raczej przyłowy.Ma ktoś jakieś doświadczenie z marmurkami?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 mój znajomy łapał na rybki pod lodowe na spining z opadu,miał efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dzięki za link, nie mam pojęcia. Dlaczego mi nie wyszukało.Abstrachując od składni Twojej wypowiedzi ,mamy do czynienia z ciekawostką: wyszukiwarka nie widzi nic pod hasłem "miętus", natomiast "mietus" czyni cuda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 korol Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Faktycznie, składnia wyszła śmiesznie Ale wybaczcie, byłem już odmóżdżony po porannym projektowaniu systemu rozliczeń.Troszę szperałem na stronach angielskojęzycznych i wygląda na to, że mam kolejny cel spinningowy Krzysztofie, łowiłeś je jeszcze w innych miejscach? Czy tylko na tym kamiennym blacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
biosteron
Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet??
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
3
Popularne dni
22 Lis
24
19 Paź
7
16 Lip
5
3 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 11 odpowiedzi
pitt 7 odpowiedzi
DelTor0 7 odpowiedzi
korol 3 odpowiedzi
Popularne dni
22 Lis 2007
24 odpowiedzi
19 Paź 2015
7 odpowiedzi
16 Lip 2018
5 odpowiedzi
3 Wrz 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
skiner
Spinningowa niespodzianka ... .
Z Olsztyna
No musze się pochwalić ! Łowie je w sumie systematycznie jesienią ,przy pizganej pogodzie. Od jakiegoś czasu szukam nowych met na duzej wodzie i zauważyłem że " kijanki" lubią twarde dno ,no I głębok
Z Olsztyna
I ten teges
Opublikowane grafiki
108 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi