biosteron Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Tak,tylko tam.Stały na kamiennym blacie,zdala od kantów i najlepsze efekty miałem na wleczonego z lekkim podbiciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Piotrek, chyba możesz poćwiczyć miętusy na spina ale chyba właśnie jako przyłów. Pamiętam sprzed lat że ktoś złowił prawie metrowego węgorza na małą wahadłówkę i to na dodatek w upalne południe,a mnie się trafił coś ok. 8kg karp też na małe wahadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A czemu przylow? A US bez problemu lowia mietusy na spina. U nas jest ten problem ze jest ich malo i nikt specjalnie nie rusza pospiningowac za nimi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daroo2009 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ten temat byl by interesujacy i dla mnie. Niedawno sie dowiedzialem ze w jednym z jezior wystepuja mietuski. Nigdy nie zlowilem mietusa i bylo by fajnie odkreslic go z listy;) zastanawialem sie nad drop shotem. Na jakies zapachowe berckleye albo cos w ten desen. Problem jest tego tylu ze to takie "specjalne" jezioro i lodz mozna wynajac tam tylko w okresie od marca do listopada. Z brzegu lowic nie wolno. Lod w Danii praktycznie sie nie przytrafia. Problem tego typu ze kompletnie nie wiem jak tej ryby szukac..podobno lowili sporadyczne sztuki przy okoniowym paproszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A tu taki ciekawy filmik jak sie zachowuja pod woda Nie wiem jak droshot, ale pewnie vertical lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 w którejś ze starszych gazet wędkarskich był artykuł o miętusach na spining, na dunajcu... z tego co pamiętam: celowe i powtarzalne łowienie - przynęta koniecznie blisko dna - zdecydowanie najskuteczniejszy był jig nasączony jakimś środkiem zapachowym - bez zapachu nie było brań (lub,prawie nie było) - jig był najtrwalszym nośnikiem zapachu i stąd skuteczność... ale i tak najważniejsza jest woda z odpowiednio dużymi miętusami:)powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Spokojnie mozna nastawiac sie na mietusy ze spiningiem ,pod warunkiem ze sa Ja najlepsze efekty mialem na bialy podwojny ogonek.Jesienia im mocniej wialo tym lepiej.Okonie nie krecily sie w miejscach w ktorych braly mietusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daroo2009 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Spokojnie mozna nastawiac sie na mietusy ze spiningiem ,pod warunkiem ze sa Ja najlepsze efekty mialem na bialy podwojny ogonek.Jesienia im mocniej wialo tym lepiej.Okonie nie krecily sie w miejscach w ktorych braly mietusy.Powiedz mi jak je znajdywales? Byly w najglebszych partiach wody czy plytkich, moze gorki? Bo uwazam ze znalezieniem ich bedzie kluczowe do sukcesu, jak juz bede wiedzial ze sa, wtedy mozna probowac tego co sie ma w pudelkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daroo2009 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Sorka wlasnie doczytalem na poczatku watku, link do Twojego posta. Czyli jednak gleboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 madball Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 witam !!!!!!!!! łowie dużo sandaczy w nocy często trafiają się miętusy na woblery rapali 11cm - jak był ich dzień w ciągu dwóch godzin trafiały się trzy sztuki -wszystkie brały na końcowym odcinku prowadzenia woblera czyli na 4-5 m od szczytówki - łowisko ; kamienna główka !!!!!!!! {wszystkie wróciły do wody} kolesie co łowią z łódek dużo miętusów mieli na gumy ! pozdrawiam!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roland79 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mi udało się złowić kilka marmurków na ciężką wahadłóweczkę.Najczęstsze brania przy opadzie- niestety mankament- straty przeogromne w sprzęcie. Obecnie stosuje plecionkę i jest lepiej. W nieznanych miejscach stosuje paprochy. Najczęściej jednak są to przyłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Na jez. Drawsko też kilku panów ostatnio złowiło kilka miętusów na gumki w wolnym opadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius_2008 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 widziałem na filmie jak w Finlandii łapią miętusy na gumę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Może ktoś się orientuje, czy ta piękna i zagadkowa ryba jest na poznańskim odcinku Warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delbanka Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) miętus to super rybka, ale coraz mniej osób wie jak je złowić,bo o formach niedozwolonych nie powiem Edytowane 26 Maja 2017 przez Delbanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Może ktoś się orientuje, czy ta piękna i zagadkowa ryba jest na poznańskim odcinku Warty?powyżej poznania na 100% , przypuszczam ze na betonach również 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igor7777777 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Spiningując na Wieprzu poniżej Tarnogóry zahaczyłem zaczep. Wyciągnołem starego gumowca, w którym mieszkał mietus ok 30 cm. Rybka wróciła do wody, ale jej domek powędrował do kontenera na śmieci. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Novis Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Zrobiłeś go bezdomnym. Nieładnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rothen Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Śmiechy chichy ale w Finlandii byłem świadkiem jak kolega trafił miętusa na gumę z opadu A swoją drogą uwierzcie że w Wieprzu są naprawdę ładne miętusy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Może ktoś się orientuje, czy ta piękna i zagadkowa ryba jest na poznańskim odcinku Warty?No pewnie, znajomi kiedyś co roku w styczniu chodzili na nocki na miętusy, co prawda żadnego nie złowili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Ja tydzień temu złowiłem małego miętusa na spining na Odrze w Szczecinie. Zassał do połowy pomarańczowe kopyto fishhunter na główce 25g. Nie wiem jakie jest minimum forumowe miętusa do wrzucania zdjęć bo dodałbym fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 januszz Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Miętusa metodą spinningową nie złowiłem ale zdarzyło mi się łowić z pełną premedytacją,nocą te ciekawe i piękne ryby gruntówką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Ja tydzień temu złowiłem małego miętusa na spining na Odrze w Szczecinie. Zassał do połowy pomarańczowe kopyto fishhunter na główce 25g. Nie wiem jakie jest minimum forumowe miętusa do wrzucania zdjęć bo dodałbym fotkę Jak mial wymiar ochronny to wstawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cormoran76 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Czasami trafiają sie takie perełki ,ten mógł oscylowac koło rekordu polski ..nie ważony chyba ,zdjecie dostałem od znajomego , twarz zamazałem bo może łowca sobie nie życzy upubliczniena wizerunku ,jesli jest na Jerku ,pewnie sie pozna 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur42 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Piękny leniuch,dawniej nad Dunajcem w okolicach Nowego Sącza to wędkarz przy wędkarzu za miętowym siedział ,świeczki w słoikach się świeciły a teraz ani świeczek ani wędkarzy i chyba ani też miętowych a szkoda bo tak jakoś przyjemniej było A jeśli chodzi o spining to raz znajomy złowił miętusa z urwaną obrotówką jedyneczką mepsa i zaczepił go kotwiczką od woblera za koluszko u tej obrotówki i nie była to wigilia Dużo zdrowia dla wszystkich z jerkbaita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
biosteron
Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet??
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
3
Popularne dni
22 Lis
24
19 Paź
7
16 Lip
5
3 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 11 odpowiedzi
pitt 7 odpowiedzi
DelTor0 7 odpowiedzi
korol 3 odpowiedzi
Popularne dni
22 Lis 2007
24 odpowiedzi
19 Paź 2015
7 odpowiedzi
16 Lip 2018
5 odpowiedzi
3 Wrz 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
skiner
Spinningowa niespodzianka ... .
Z Olsztyna
No musze się pochwalić ! Łowie je w sumie systematycznie jesienią ,przy pizganej pogodzie. Od jakiegoś czasu szukam nowych met na duzej wodzie i zauważyłem że " kijanki" lubią twarde dno ,no I głębok
Z Olsztyna
I ten teges
Opublikowane grafiki
108 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi