Skocz do zawartości
  • 0

Miętus na spinning

biosteron

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Piotrek, chyba możesz poćwiczyć miętusy na spina ale chyba właśnie jako przyłów. Pamiętam sprzed lat że ktoś złowił prawie metrowego węgorza na małą wahadłówkę i to na dodatek w upalne południe,a mnie się trafił coś ok. 8kg karp też na małe wahadło. 

• 0

Ten temat byl by interesujacy i dla mnie. Niedawno sie dowiedzialem ze w jednym z jezior wystepuja mietuski. Nigdy nie zlowilem mietusa i bylo by fajnie odkreslic go z listy;) zastanawialem sie nad drop shotem. Na jakies zapachowe berckleye albo cos w ten desen. Problem jest tego tylu ze to takie "specjalne" jezioro i lodz mozna wynajac tam tylko w okresie od marca do listopada. Z brzegu lowic nie wolno. Lod w Danii praktycznie sie nie przytrafia. Problem tego typu ze kompletnie nie wiem jak tej ryby szukac..podobno lowili sporadyczne sztuki przy okoniowym paproszeniu.

• 0

w którejś ze starszych gazet wędkarskich był artykuł o miętusach na spining, na dunajcu... z tego co pamiętam: celowe i powtarzalne łowienie - przynęta koniecznie blisko dna - zdecydowanie najskuteczniejszy był jig nasączony jakimś środkiem zapachowym - bez zapachu nie było brań (lub,prawie nie było) - jig był najtrwalszym nośnikiem zapachu i stąd skuteczność... ale i tak najważniejsza jest woda z odpowiednio dużymi miętusami:)

powodzenia!

• 0

Spokojnie mozna  nastawiac sie na mietusy ze spiningiem ,pod warunkiem ze sa :)

Ja najlepsze efekty mialem na bialy podwojny ogonek.

Jesienia  im mocniej wialo tym lepiej.

Okonie nie krecily sie w miejscach w ktorych braly mietusy.

Powiedz mi jak je znajdywales? Byly w najglebszych partiach wody czy plytkich, moze gorki? Bo uwazam ze znalezieniem ich bedzie kluczowe do sukcesu, jak juz bede wiedzial ze sa, wtedy mozna probowac tego co sie ma w pudelkach.

• Like 1

• 0

witam !!!!!!!!! łowie dużo sandaczy w nocy często trafiają się miętusy na woblery rapali 11cm - jak był ich dzień w ciągu dwóch godzin trafiały się trzy sztuki -wszystkie brały na końcowym odcinku prowadzenia woblera czyli na 4-5 m od szczytówki - łowisko ; kamienna główka !!!!!!!! :D {wszystkie wróciły do wody} kolesie co łowią z łódek dużo miętusów mieli na gumy ! pozdrawiam!!!!!!!! :D

• 0

Mi udało się złowić kilka marmurków na ciężką wahadłóweczkę.Najczęstsze brania przy opadzie- niestety mankament- straty przeogromne w sprzęcie. Obecnie stosuje plecionkę i jest lepiej. W nieznanych miejscach stosuje paprochy. Najczęściej jednak są to przyłowy.

:)

• 0

Ja tydzień temu złowiłem małego miętusa na spining na Odrze w Szczecinie. Zassał do połowy pomarańczowe kopyto fishhunter na główce 25g. Nie wiem jakie jest minimum forumowe miętusa do wrzucania zdjęć bo dodałbym fotkę :)

Jak mial wymiar ochronny to wstawiaj.

• 0

Piękny leniuch,dawniej nad Dunajcem w okolicach Nowego Sącza to wędkarz przy wędkarzu za miętowym siedział ,świeczki w słoikach się świeciły a teraz ani świeczek ani wędkarzy i chyba ani też miętowych a szkoda bo tak jakoś przyjemniej było :) A jeśli chodzi o spining to raz znajomy złowił miętusa z urwaną obrotówką jedyneczką mepsa i zaczepił go kotwiczką od woblera za koluszko u tej obrotówki i nie była to wigilia  ;) Dużo zdrowia dla wszystkich z jerkbaita