biosteron Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yapa Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Witam i Wesołych Świąt. Wiele lat temu byłem w Finlandii i łowiliśmy miętusy w lutową noc spod lodu na 4cm blaszki, pukając nimi o dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Mnie też się jeden trafił normalnie na koguta w Szwecji we wrześniu. Dołek 11 metrów wziął na ok 9 Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Zaczep ożył 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Krzysztofie, wielkie uznanie, gratulacje... Wedle mojej skromnej wiedzy, miętus żeruje od zmierzchu do świtu i w zimnej wodzie, więc najbardziej prawdopodobne złowienie w miesiącach XI-III. W tym okresie jego żarłoczność osiąga zenit i połyka wszystko co się rusza przed jego pyskiem.Wyłączając trzy miesiące okresu ochronnego pozostają XI i III. Celowo nie ma się co na tę rybkę nastawiać, raczej zdarza się jako przyłów. Szanse na złowienie zwiększa nasączenie gumy smrodliwym atraktorem. A propos, czy ktoś zna wody występowania miętusa w okręgach piotrkowskim, częstochowskim i sieradzkim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Dorodny wątłusz, miła niespodzianka. Miętusa jeszcze nie złowiłem, ale węgorza i owszem, kilkanaście dni temu. Zapięty za policzek, na sporawą, sandaczową gumę. Branie wyraźne, bez wątpienia atak. Być może więcej mamy takich brań-niespodzianek, tylko trudno to zaciąć, ze względu na zachowanie i rozmiar pyszczków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skalaar Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Olek w Warcie do 2012r regularnie łowiłem miętusy na grunt..Usuwajac systematycznie sznury. Ost lata odpuscilem ale rybki są i w Warcie i w Bzurze i w Widawce. pozdr, K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pisarz Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Rekord świat miętusa to ponad 11kg , nasze to maluszki. Zdjęci tego rekordowego robi wrażenie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Rekord świat miętusa to ponad 11kg , nasze to maluszki. Zdjęci tego rekordowego robi wrażenie. Dwoch braci w Kanadzie lowi takie klocki, no i trafil im sie i ten rekord. Zlowiony z gruntu, z tego co pamietam na martwa rybke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bułka Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Rekord świat miętusa to ponad 11kg , nasze to maluszki. Zdjęci tego rekordowego robi wrażenie.W mojej okolicy taki miętus polowałby na szczupaki i sumy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pisarz Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) W Rosji też łowią sporawe.Daniel na swoim blogu pisał o pod-lodowym łowieniu miętusów w Rosji .http://hlehleblog.pl/2016/04/05/olbrzymie-mietusy-spod-lodu/ Duży kraj - Duże ryby. Dziki kraj - Dzikie standardy łowienia. Edytowane 16 Lipca 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TeDDyBoY Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 U mnie na rzece mietusy swietnie biora w lato..oczywiscie w nocy na martwa rybke,rosowke bez roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 I ten teges 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Na co złowiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilczybilet Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Gratulacje, podłączam się do pytania kolegi wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skalaar Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Krzychu, graty ze szwedzkiej wody ten dorszyk? Edytowane 3 Września 2018 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Tak Se Były jeszcze 2 spinki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucky09 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Piękny miętus.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzegorzyk Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Ryba moich dziecięcych lat ,ech ,takie rozmiary to była norma ,niestety nigdy na spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Mam i ja. Chyba najczęściej się przy sandaczach w SE trafiają czyż nie? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Olek w Warcie do 2012r regularnie łowiłem miętusy na grunt..Usuwajac systematycznie sznury. Ost lata odpuscilem ale rybki są i w Warcie i w Bzurze i w Widawce.pozdr, K.Krzysiu, do miętusów nie miałem szczęścia, ale w latach 1957-1992 regularnie łowiłem ryby (spławik) w rzekach i rzeczkach woj. łódzkiego i nie tylko. Od 1992 r. wyłącznie spinninguję i wówczas w Warcie poniżej zapory nie było niczym wyjątkowym złowienie 16-tu okoni w 3 godziny. Teraz - na tym samym łowisku - uważam za sukces, jeśli w 16 godzin uda mi się złowić 3 okonie.Pozdrawiam, A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertos12 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Miętusy w Warszawie (lub okolicach)... gdzie?jak w temacie: gdzie znalezc wasacza? Edytowane 18 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ryjson Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertos12 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 tylko wisla? :-)a jakies mniejsze rzeczki? jeziora? w parku skaryszewskim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Batory Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Miętus na spinning wydaje się być raczej niemożliwy do cyklicznego łowienia. Jako przyłów się trafia i to na bardzo dziwne jak na ten gatunek przynęty.Z ogromna satysfakcją bym pogadał z kimś kto łowi miętusy na spinning z premedytacją, ja próbuję od lat niestety bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rajfel Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Miętus na spining moim zdaniem to raczej przypadek, choć raz udało misie złowić go na obrotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
biosteron
Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet??
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
3
Popularne dni
22 Lis
24
19 Paź
7
16 Lip
5
3 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 11 odpowiedzi
pitt 7 odpowiedzi
DelTor0 7 odpowiedzi
korol 3 odpowiedzi
Popularne dni
22 Lis 2007
24 odpowiedzi
19 Paź 2015
7 odpowiedzi
16 Lip 2018
5 odpowiedzi
3 Wrz 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
skiner
Spinningowa niespodzianka ... .
Z Olsztyna
No musze się pochwalić ! Łowie je w sumie systematycznie jesienią ,przy pizganej pogodzie. Od jakiegoś czasu szukam nowych met na duzej wodzie i zauważyłem że " kijanki" lubią twarde dno ,no I głębok
Z Olsztyna
I ten teges
Opublikowane grafiki
108 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi