biosteron Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Hehe Kiedyś łowiłem....A Raczej łapałem w ręce spod kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 myslisz o takich? jezeli chodzi o metody spinningowe, to jako takie efekty przynosci powolne szuranie twisterem po dnie, to samo dotyczy mini pilkerow ... ale, ze mietus to smakosz, wiec kocha miesko i orientuje sie mocno zmyslem wechu, wiec lepiej udrapowac kotwiczke rosowka, malym, rybim trupkiem lub kawalkiem kurzej watrobki, to podnosi szanse dobrego polowu o kilkaset % ...a jeszcze lepiej z gruntu na wyzej podane smakolyki, ale to nie ma najmniejszego zwiazku ze spinem, wiec nie ma co dalej tego tematu (przynet i techniki gruntowej) drazyc ... natomiast mozemy pogadac, gdzie stoja, kiedy lapac i dlaczego ... wiecej grzechow nie pamietam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Osobliwie brzydkie paskudztwo......Z tym to się chyba tylko release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 taaaa? jak ma 60 cm i gruby, zimowy brzuch, to wyglada jak dorsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Uwazam ze jest osobliwie sliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 mietusy to najbardziej zakrecone ryby, z wygladu i zachowania, jakie znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 to wyglada jak dorsz bo to jedyny z rodziny dorszowatych zyjacy w slodkiej wodzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smaczek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 @StanderusBrzydka to może być kac kupa, miętus jest piękny inaczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam,sliczny ten mietusek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 to wyglada jak dorsz bo to jedyny z rodziny dorszowatych zyjacy w slodkiej wodzie.. nie? no co ty? powaznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Osobliwie brzydkie paskudztwo......Z tym to się chyba tylko releaseNiestety mięso miętusa jest bardzo smaczne, a po obróbce cieplnej jest znacznie przystojniejszy. Sam nigdy ich nie łowiłem ale koledzy najbardziej polecali jako przynętę zamarynowane fileciki drobnych ryb morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 niestety mietusa nie da sie tak latwo release, bo on zazera bardzo lapczywie, wiekszosc hakow siedzi prawie natychmiast w zoladku ... o walorach kulinarnych pisal nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witaj pitt,mam pytanie czy taki kijek bedzie odpowiedni do lowienia mietusa?:DRAGON Legend Light Feeder 3,60 40-80g,acha i jeszcze jedno w jakie pory najlepiej bierze mietus,slyszalem ze pora nocna jest najlepsza,czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Nie była to wypowiedź w duchu C&R Może jedynie łowiąc miętusy pod lodem na blaszkę możesz je wypuszczać ( tak przypuszczam, nie łowiłem). Łowiąc na grunt to raczej jest wielce wątpliwe, spróbuj a zobaczysz ile Ci sie uda zaciąć za pysk. Prócz tego co to za różnica czy używasz słonecznicy (super przynęta), uklei, kawałka płotki czy miętusa- tak czy śmak zabijasz rybę. Odradzam stosowanie przynęt typu czerwone robaki- biorą miętusy wielkości palca, hak mają w .... wiesz gdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smaczek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Prócz tego co to za różnica czy używasz słonecznicy (super przynęta), uklei, kawałka płotki czy miętusa- tak czy śmak zabijasz rybę.Nie jestem na 100% pewny ale słonecznica jest chyba pod całkowitą ochroną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Nie jestem na 100% pewny ale słonecznica jest chyba pod całkowitą ochroną.Masz rację (od 2001 roku jest pod ochroną) czyli słonecznica była doskonałą przynętą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Wątek pewnie będzie niszowy , ale wygrzebałem takie coś w swoich zbiorach ... może teraz nie beda koledzy pisac o mietusie jako o paskudnej rybce bo one sa sliczne... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Ale czad fotki! Uznanie Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 @Tomek, super fotki! Gratulacje. Poza tym widziałem twoje zdjęcia miętusów w listopadowych WW. @All, przypominam, że to forum spinning-casting-trolling-jerkowanie, a nie forum gruntowe, czy spławikowe.Piszmy więc na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Miętus fajna rybka fotki też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 @Tomek, super fotki! Gratulacje. Poza tym widziałem twoje zdjęcia miętusów w listopadowych WW. Ja Twoje tez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgadzam się z kolegą Mysha. Kiedyś łowiłem miętusy. Piękna rybka. I każdy sprzęt jest dobry...a sam miętus to niespotykanie żarłoczne stworzenie! Jak już namierzy kąsek to nie odpuści. Miałem taki przypadek: Kolega holował miętusa, który zerwał mu się z przyponem i poszedł Pół godziny później ja mam branie. Wyciągam rybę z pecionką wystającą z pyska. Okazało się, że to ten sam miętus, ponieważ plecionka była fluo, a hak koloru niebieskiego (taki przypon miał kolega). Jak się potem okazało, miętus wziął na mój zestaw, mając wcześniej przekłuty na wylot żołądek sporym haczykiem...Tak więc widać jak żarłoczny jest ten gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 tak jak napisal mysha, zadnych sprzetowych ceregieli nie oplaca sie robic, zwykla wedka (feeder tez moze byc), zylka spoko 0.24 mm, ciezarek, bo ryby stoja przy samym gruncie, kilkanascie przyponow jezeli lowisz z gruntu (sorry, ale to najlepsza technika) i wista-wio ...najlepsza pora to bezksiezycowa noc, od grudnia do konca lutego, najlepiej taka zimna, paskudna, wietrzna, ze sniegiem i deszczem ... czyli paskudna pogoda, wiec trzeba sie ubrac cieplo i miec kilka godzin czasu ...mietusy zyja tez w jeziorach, uwaza sie, ze to 'szkodniki' bo wyzeraja ikre pstragom i innym rybom tracych sie zima, jezeli znasz tarliska i woda jest zasobna w mietusy, to juz wiesz gdzie ich szukac ...polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 najlepsza pora to bezksiezycowa noc, od grudnia do konca lutego Od 1.12. do końca lutego jest okres ochronny ( to tak jak ja ze słonecznicą ), wyjątek to Odra od ujścia Warty do wód morskich. Czyli ostatnie dni sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 no tak, co kraj to oby ... przepis, u mnie mietus nie ma wogole okresu ani wymiaru ochronnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
biosteron
Moze ktos z kolegow lowi mietusy??jesli tak to jaka metoda??na jaki sprzet??jakich uzywa przynet??
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
3
Popularne dni
22 Lis
24
19 Paź
7
16 Lip
5
3 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 11 odpowiedzi
pitt 7 odpowiedzi
DelTor0 7 odpowiedzi
korol 3 odpowiedzi
Popularne dni
22 Lis 2007
24 odpowiedzi
19 Paź 2015
7 odpowiedzi
16 Lip 2018
5 odpowiedzi
3 Wrz 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
skiner
Spinningowa niespodzianka ... .
Z Olsztyna
No musze się pochwalić ! Łowie je w sumie systematycznie jesienią ,przy pizganej pogodzie. Od jakiegoś czasu szukam nowych met na duzej wodzie i zauważyłem że " kijanki" lubią twarde dno ,no I głębok
Z Olsztyna
I ten teges
Opublikowane grafiki
108 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi