Błażej Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Witam ! Posiadam kołowrotek marki Penn Atlantis 4000 i nie mam niestety zapasowej szpuli. Chciałem się zapytać czy do tego modelu może pasować szpula od kołowrotka Penn Battle 4000 ?Na ilustracjach szpule są bardzo podobne do siebie wizualnie stąd wnioskuje że jest szansa że mogą pasować do siebie.Ewentualnie czy nie wie ktoś gdzie można kupić szpule do tego kołowrotka ? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Cześć. Battla mam, Atlantisa nie - nie wierzę jednak, że szpule mogą być wymienne - zewnętrzne podobieństwo to jeszcze nic - porównaj jak w obu wyglada system mocowania na osi, rodzaj hamulca, itp, itd. Gdyby szpule były kompatybilne producent pewnie by się tym chwalił, a o niczym takim nigdy nie słyszałem mimo, że b.lubię Penny i coś tam o nich wiem. Nigdzie w Polsce nie trafiłem na ofertę dodatkowych szpul do Atlantisa. Ten kołowrotek w USA określany jest jako Conquer i konstrukcyjnie chyba nie różni się do Atlantisa (zaznaczam - chyba !). Może według tej nazy trzeba szukać - najlepiej w sklepach amerykańskich. Próbowałem teraz coś znaleźć ale bezskutecznie. Może jak temat odnowimy, któryś z Kolegów cos podpowie. Pozdrawiam. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam, Jest fajny młody człowiek ,który zajmuje się serwisem Penn w Jabłonna-Legionowo.Myślę że może on pomoże w temacie. Sebek 530434300.Podałem dane grzecznościowo.To miły i uczynny chłopak.Zawsze coś podpowie i poradzi.Dobry fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Penn Atlantis(Europa) i Penn Conquer(USA) to dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dzięki za informacje już udało mi się zakupić szpulke zapasową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi