benq229 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 witam , mam takie pytanko ponieważ chciałem kupić kijek do łapania okoni , ewentualnie czasem na pstrągi bym z nim wyskoczył ,znalazłem 2 kijki pod cast . lamiglas xp781batson isp842f . przynęty : blaszki i gumy na główkach max 5-7g , z dolną granicą nie mam zamiaru przesadzać , od 3 g wystarczy wolałbym żęby kijek był bardziej o akcji fast niż taką typową kluchą , proszę o radę , bo żadnego z kijków nie miałem w reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Hej. Tych dwóch wędek nie znam więc się nie wypowiadam, natomiasta dopiero co kupiłem Daiwę Infinity Q 270 cm (po dość długich poszukiwaniach i teoretycznych analizach), c/w 3-18 i po pierwszych testach nad wodą jestem b.zadowolony - tego szukałem. Cena wyjściowa, z tego co pamiętam, ok. 560 zł. ale sporo stargowałem. Nie jest to kijek o ostrej akcji fast, raczej mid/fas, a z całą pewnościa nie klucha. Dolna granica c/w nieco zawyżona - bardzo ładnie leciały leciutkie obrotówki i woblerek. Jak na moje oczekiwania z kolei górna granica c/w nieco zawyżona ale może to subiektywne odczucie wynikające z używania głównie spinningu 10-28 g. Moim zdaniem do główek 5-7 g będzie optymalna. Póki co używałem jej z kołowrotkiem Penn Battle 3000 (trochę za ciężki do tego kija) ale już zdecydowałem, że muszę młynek odchudzić do jakichś 200 g i zamówiłem na FM Quantum Exo 25 (mają b.dobrą, promocyjna cenę). Jak przetestuję w komplecie zobaczę czy udało mi sie stowrzyc optymalny zestaw do lekiego spina - o niskiej wadze ale i zapasie mocy, bym nie siwiał jak zamiast okonia trafi się cięższy szczupak. Pozdrawiam. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Proponuję poprawić temat;)Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq229 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 co z nim nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 co z nim nie tak ?"LIGHT" A z tych dwóch co podałeś i biorąc pod uwagę to czego oczekujesz po kiju czyli szybkim blanku bardziej skłaniałbym się w kierunku isp842f, choć osobiście wolałbym "cieplejszego" lamiglasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq229 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) tylko czy da sobie rade Edytowane 6 Czerwca 2013 przez benq229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq229 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) trudno Edytowane 6 Czerwca 2013 przez benq229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Widzę, że kolega na lamiglasa się zdecydował, batson też był ciekawy, ale Lami to Lami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq229 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 niby tak , ale nic z tego nie wyszło ,znalałzem na forum jeszcze iwx 601 atc ,ale gość ma tylko 7 postów , i od dwóch dni nie dopisuje dlatego sobie chyba odpuszczę i poczekam na inna okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi