krokkop Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam serdecznie kolegow ! Potrzebuje rady w zakupie Sznurow szczupakowych . Ile rodzajow potrzebuje ? Mam 4 szpule do kolowrotka . Cena raczej nie gra roli. Podreslam ze to moje poczatki .Lowiska niemieckie . Pozdrawiam i Dziekuje za pomoc . Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Hej witajSuper ze zdecydowałeś się łowić ta rybę ta metodą - daje to wiele satysfakcji.By móc dokładniej podpowiedzieć, warto by było gdybyś podał trochę więcej danychJaka woda, jaka głębokośc, temperatura, kiedy chcesz łowić - czy cały sezon, jaką masz wędkę, bo różne mają charakterystyki.Z grubsza typy linek szczupakowych przewijały się wiele razy:Guideline Pike F i S1/S3Rio Outbound ShortGłowica skagitAirflo 40+ CSWVision Big Daddy Wiele z tych linek jest porównywalnych, kwestia raczej osobistych preferencji łowiacegoWybór pływalności, lub tez stopnia tonięcia bedzie duzo łatwiejszy, jesli podasz gdzie łowisz, czy np nastawiasz się tez na sandacza lub łowienie morskich troci? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 kurde...jednak człowiek się całe życie uczy...myślałem,że sznury to tylko na węgorze się stawia a tu proszę i szczupaczki też da rade połowić ...fiu fiuproszę o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Oj tam kielbasa99 kłusol z Ciebie ze węgorze na sznury łowisz, nie ładnie A jak już tak się czepiamy szczegółów to mi wytłumacz jak można sznur postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam, moje lowiska to srednie rzeki- ( glebokosc do 2 m ,woda przejzysta nawet bardzo) zapoworki ; jeziora i jeziorka !! Kanaly do 5 m z lekkim uciagiem - srednia przejzystosc wody . Tak sandacze i trocie rowniez mam zamiar lowic .mam kij o dlugosci 9 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Do takiego łowienia, czyli nie za głęboka rzeka, brzeg morski, jezioro, kanał i zaporówka, będą moim zdaniem potrzebne przynajmniej 3 linki: pływająca, inter lub s3 i di7 czy super fast, bottom express - jak to sobie producent opisał. Ja osobiscie wybrałbym Rio outbound short F Airflo 40+ CSW intermediate lub guideline pike s1/s3 Airflo 40+ CSW Di7 O ile linki airflo wybrałbym w klasie kija, czyli #9, to nad outboundem zastanowiłbym się czy nie zejść klasę NIŻEJ, ale to bardzo ciężko powiedzieć bez kija w ręce. Ale - to są wyłącznie moje preferencje, ja tymi linkami łowię, sprawdzają sie mi i pasują, zdaję sobie sprawę, że nie każdemu to musi odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 czy ktos zna linke rio clouser? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Znam, uzytkowalem jakies 8 lat temu na slonej wodzie, linka byla koloru zoltego, 7wt. na tej samej klasie kijku Scott STS. Muchy nie byly wieksze jak 10cm. i byly zajadle zajadane przez male baracudy i seatrout. Linke wspominam bardzo pozytywnie.Obecnie dobre opinie zbiera tez SA Mastery Textures Magnum Taper oraz Titan Taper. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 kupilem plywajaca cortlanda ... pomalu to chyba moja ulubiona firma, najpierw plecionki palce lizac a teraz ... precision big fly pike #9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 napisz jak ci się sprawdzi. miałem ją przez chwile, ale mnie kompletnie nie pasowała.powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 z airflo pike/bass #8 byla mordega, z ta wylatuje prawie wszystko, tutto quanti, runningu zostaje na 3-4 obroty kolowrotka, calkiem inna bajka (pod warunkiem, ze mam miejsce z tylu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 to ok. dobrze ze się wpasowała w twoje preferencje :-)pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Peresada ty to mnie chyba nie lubisz. Jak zadalem pytanie o sznur to nie bylo odpowiedzi.chyba syndrom corribu tak dziala.teraz to sie rozgadales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Podpadłeś Krzysztof, taki z Ciebie nie uczynny kolega, no wiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi