Skocz do zawartości

Sprzęt wędkarski z ebay

zorak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do osób, które kupują sprzęt wędkarski w serwisie ebay. Kupiłem smar Shimano w spray, w ogłoszeniu było że wysyłka gratis również do Polski. I teraz zaczynam się zastanawiać jak to jest z przesyłką. Czy to firma kurierska przywozi, długo się czeka na taką przesyłkę. Smar który kupiłem to ten http://www.ebay.pl/itm/320934307228?var=510070154325&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1407wt_1037

Pytam się ponieważ nigdy na ebay nie kupowałem. Jak to wygląda na ebay, bo jest to ciut coś innego niż allegro.

Czekaj pan , nie panikuj . Ebay solidna firma , a u tego sprzedawcy to i ja smarek zakupiłem w ubiegłym roku . Jak pisze poczta za darmo to tak jest , tyle , że troszke dłuzej trzeba czekać . Jeżeli listonosz nie złodziej to dojdzie , a jak nie dojdzie to i tak kasa do odzyskania , bo to Ebay B)

W tej opcji to chyba jak w opisie aukcji 10-15 dni. Kupowałem w Japonii i USA i zwykle na terenie Polski paczki były dostarczane przez pocztę. Zazwyczaj jest do wyboru kilka opcji wysyłki różniących się ceną i szybkością dostawy. W bogatszych wersjach dostajesz nr przesyłki i możesz na stronie firmy kurierskiej obserwować trasę. Zwykle paczka w tej opcji dochodziła w ciągu 5-7 dni, chociaż zdarzyło mi się, że na cle przetrzymywali mi gps przez 4 dni.

Pozdrawiam.

Hej. Też uspokajam. E-bay jest wg mnie jednym z najpewniejszych portali aukcyjnych. Tak kupiłem Penna Spinfishera V z USA. Czekałem ponad 2 tygodnie  (dokładnie nie pamiętam), z czego ze 3-4 dni trwała procedura wymiaru podatku VAT, już po przylocie do Warszawy.

Robert.