zorak Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 WitamMam pytanie do osób, które kupują sprzęt wędkarski w serwisie ebay. Kupiłem smar Shimano w spray, w ogłoszeniu było że wysyłka gratis również do Polski. I teraz zaczynam się zastanawiać jak to jest z przesyłką. Czy to firma kurierska przywozi, długo się czeka na taką przesyłkę. Smar który kupiłem to ten http://www.ebay.pl/itm/320934307228?var=510070154325&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1407wt_1037Pytam się ponieważ nigdy na ebay nie kupowałem. Jak to wygląda na ebay, bo jest to ciut coś innego niż allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Czekaj pan , nie panikuj . Ebay solidna firma , a u tego sprzedawcy to i ja smarek zakupiłem w ubiegłym roku . Jak pisze poczta za darmo to tak jest , tyle , że troszke dłuzej trzeba czekać . Jeżeli listonosz nie złodziej to dojdzie , a jak nie dojdzie to i tak kasa do odzyskania , bo to Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Hehe, nie panikuje ale pierwszy raz tam robiłem zakup. Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrklim Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 W tej opcji to chyba jak w opisie aukcji 10-15 dni. Kupowałem w Japonii i USA i zwykle na terenie Polski paczki były dostarczane przez pocztę. Zazwyczaj jest do wyboru kilka opcji wysyłki różniących się ceną i szybkością dostawy. W bogatszych wersjach dostajesz nr przesyłki i możesz na stronie firmy kurierskiej obserwować trasę. Zwykle paczka w tej opcji dochodziła w ciągu 5-7 dni, chociaż zdarzyło mi się, że na cle przetrzymywali mi gps przez 4 dni.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 nie wiem jak z korei do pl , ale z hongkongu do irlandii zajmuje 4-5 tygodni. z usa do irlandii przez ebay szlo 2 czy 3 tygodnie a raz wyslane osobiscie przez kumpla szlo 5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Hej. Też uspokajam. E-bay jest wg mnie jednym z najpewniejszych portali aukcyjnych. Tak kupiłem Penna Spinfishera V z USA. Czekałem ponad 2 tygodnie (dokładnie nie pamiętam), z czego ze 3-4 dni trwała procedura wymiaru podatku VAT, już po przylocie do Warszawy.Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 No to super. Uspokoiliście mnie, a teraz trzeba czekać na smar Myślę, że można już zamknąć wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi