bebzon Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Cześć jestem początkujacym wedkarzem spinninguje od roku i postanowilem kupic nowy zestaw no wlasnie i tu zaczyna sie problem mam do wydania ok 400zl i chcialbym plecionke czyli 150zl na wedke 150 na kolowrotek i 100 na plecionke czy mozna dopasowac jakis zestawik w tej cenie z gory dzekuje Błażej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Poszukaj Kongera World Champion z drugiej ręki na forum - za 150 zl mozesz trafić, do tego spro passion 30 też kupisz za 150, do tego Power Pro 15 lb kupiona od @psulka i jeszcze z 40 zl na przynęty zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Plecionka podstawowa to jakieś 60-70zł (na forum coś powinieneś znaleźć) dobrze wydane. tylko czy na szczupaka koniecznie potrzebujesz plecionki ??Kołowrotek za 150zł to nie wiem ale może być ciężko ale już po jakieś 200-250 widziałem kilka ciekawych używanych pozycji.Kij za 150 zł . Ojej w ogóle nie ogarniam obecnych produkcji seryjnych . Myślę że za dołożonych trochę złotówek coś się znajdzie w używkach. A co że używka to odrazu coś gorszego ??? Ale jeśli chcesz kij to opowiedz może na co zamierzasz łowić ? Jakie przynęty ? Jaka gramatura. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebzon Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Gumy 8-15 gram i wobki na bolenia ok 15 gram niestety jeszcze nie zarabiam wiec wedki z pracowni nie jestem w stanie zamowic:) PS.Chcialbym zeby kij mial szybką szczytową akcje Edytowane 29 Maja 2013 przez bebzon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Spokojnie nikt tutaj nie pisał że tylko kijem z pracowni jesteś w stanie łowić !Posiadanie kija z pracowni nie będzie warunkować czy będziesz łowił ryby czy też nie. Sam poleciłbym pewnego Team Dragona ale to już kasa jakieś 200 - 300zł za używanego, na zębatego super z bolkiem bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 z tymi bolkami to na razie dałbym sobie spokój , ja zaczynałem od okoni i szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jeśli zaczyna to.... zerwie kilka woblerów boleniowych i sam na razie odpocznie od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebzon Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Panowie nie jestem az taki poczatkujacy jakies 80dziesiatki mam juz za soba tak wiem to nie duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 jak tak to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Panowie nie jestem az taki poczatkujacy jakies 80dziesiatki mam juz za soba tak wiem to nie duzo W boleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebzon Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) NIestety w szczupakach jeden 89cm spinninguje od roku dopiero a z boleniami chce zaczac przygode w tym sezonie Edytowane 29 Maja 2013 przez bebzon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magurycz Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 hmm - pordźcie jak połowić z brzegu szczupaki w Finlandii.Jedziemy na halibuty i po drodze zwiedzimy finlandię i jej uroczy teren Laponię . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 za tą kasę kupisz nową shimano catana-obecnie to dosyć cięte kije.napisz jaka długość cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 za tą kasę kupisz nową shimano catana-obecnie to dosyć cięte kije.napisz jaka długość cię interesuje. Nie sądzę, żeby były one cięte. Co najwyżej "ciente" na wymiar.Kolega co szuka wędki na scupca i bolka to niech weźmie pod uwagę xfasty, z ładym ugięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Kolega co szuka wędki na scupca i bolka to niech weźmie pod uwagę xfasty, z ładym ugięciem. przede wszystkim, niech wezmie wedke do reki zamiast lizac cukierki przez szybe ... swoja droga x-fasty do woblerow, to sie w ogole nie nadaja ... wedlug mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 wcześniejsze catany to parabolki,teraz są o wiele szybsze.kolega zamiast krytykować niech poleci coś ciekawego w tak nie wielkim budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 co dla jednego ciete, to dla drugiego klucha, wiec jak tu polecac komus cos, nie znajac preferencji i upodoban? do sklepu i macac, az do bolu palchow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Cześć jestem początkujacym wedkarzem spinninguje od roku i postanowilem kupic nowy zestaw no wlasnie i tu zaczyna sie problem mam do wydania ok 400zl i chcialbym plecionke czyli 150zl na wedke 150 na kolowrotek i 100 na plecionke czy mozna dopasowac jakis zestawik w tej cenie z gory dzekuje Błażej, Jeżeli chodzi o parametry techniczne to napisz na co będziesz łowił( wielkości przynęt, waga itp), gdzie będziesz łowił( mała rzeka, duża rzeka, zalew itp), z brzegu czy z łodzi. Choć w tych kwotach co piszesz to nie poszalejesz. Jeżeli chodzi o upodobania indywidualne to tak jak pisze @pitt do sklepu i macac, az do bolu palchow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 to jest fajny kijek http://allegro.pl/dragon-millenium-heavy-duty-super-fast-5-25-270-i3290000524.htmla tu kołowrotek http://allegro.pl/kolowrotek-team-dragon-fd930iz-okazja-i3274898554.htmloczywiście nie musisz ich kupić ,może coś na forum znajdziesz , ale ten zestawik byłby całkiem oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi