Skocz do zawartości

Zestaw na szczupaka i bolenia

bebzon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem początkujacym wedkarzem spinninguje od roku i postanowilem kupic nowy zestaw no wlasnie i tu zaczyna sie problem mam do wydania ok 400zl i chcialbym plecionke czyli 150zl na wedke 150 na kolowrotek i 100 na plecionke czy mozna dopasowac jakis zestawik w tej cenie z gory dzekuje :)

Błażej,

Plecionka podstawowa to jakieś 60-70zł (na forum coś powinieneś znaleźć) dobrze wydane. tylko czy na szczupaka koniecznie potrzebujesz plecionki ??

Kołowrotek za 150zł to nie wiem ale może być ciężko ale już po jakieś 200-250 widziałem kilka ciekawych używanych pozycji.

Kij za 150 zł . Ojej w ogóle nie ogarniam obecnych produkcji seryjnych . Myślę że za dołożonych trochę złotówek coś się znajdzie w używkach. A co że używka to odrazu coś gorszego ???

Ale jeśli chcesz kij to opowiedz może na co zamierzasz łowić ? Jakie przynęty ? Jaka gramatura.

Pozdrawiam

Spokojnie nikt tutaj nie pisał że tylko kijem z pracowni jesteś w stanie łowić !

Posiadanie kija z pracowni nie będzie warunkować czy będziesz łowił ryby czy też nie.

Sam poleciłbym pewnego Team Dragona ale to już kasa jakieś 200 - 300zł za używanego, na zębatego super z bolkiem bardzo ok.

Cześć jestem początkujacym wedkarzem spinninguje od roku i postanowilem kupic nowy zestaw no wlasnie i tu zaczyna sie problem mam do wydania ok 400zl i chcialbym plecionke czyli 150zl na wedke 150 na kolowrotek i 100 na plecionke czy mozna dopasowac jakis zestawik w tej cenie z gory dzekuje :)

Błażej,

Jeżeli chodzi o parametry techniczne to napisz na co będziesz łowił( wielkości przynęt, waga itp), gdzie będziesz łowił( mała rzeka, duża rzeka, zalew itp), z brzegu czy z łodzi.  Choć w tych kwotach co piszesz to nie poszalejesz.

Jeżeli chodzi o upodobania indywidualne to tak jak pisze @pitt

do sklepu i macac, az do bolu palchow :P

to jest fajny kijek http://allegro.pl/dragon-millenium-heavy-duty-super-fast-5-25-270-i3290000524.html

a tu kołowrotek http://allegro.pl/kolowrotek-team-dragon-fd930iz-okazja-i3274898554.html

oczywiście nie musisz ich kupić ,może coś na forum znajdziesz , ale ten zestawik byłby całkiem oki