siwypike Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Kilka dni temu wykonałem i wysłałem takie tuby dla dojeżdżających nad wodę rowerem.Paski w tych tubach wszyte są na stałe ale jeśli ktoś posiada już tubę można podpiąć tubę paskiem treckingowym do ramy roweru, lub też przywiązać sznurkiem. Niektóre rozwiązania nie muszą wyglądać efektownie . Ważne by były efektywne i praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 ja na rybki tylko rowerem jezdze a wedke 2 czesciowa bez zadnych pokrowcow wkladam pod bagaznik i dalej wzdluz ramy na ramie mam opaske zaciskowa zacisnieta tak by wedka pod nia weszla i sie mocno trzymala , wedka sie nie niszczy. ale minusem jest ze musi byc wedka bez kolowrotka bo inaczej kolowrotek na wybojach obija sie o druty od bagaznika i na aliminiowej szpuli robia sie wgniecenia.na korpusie rysy a zylka tez na tym cierpi przeciera sie a raz nawet sie zerwala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie odkopie watek.Wlasnie wpadlem na pomysl wieczornych przejazdzek mtb nad woda. chetnie wzialbym ze soba wedke, ale moj rower to full i nie specjalnie jak mam ja przypiac wzdluz gornej rury (bo takiej nie ma), ani w poprzek bo mi sie przekrok dramatycznie zwiekszy Na plecach nie chce wozic (tzn moge, ale nie powinno wystawac za bardzo). ma byc akcja 15 sekundowa wyciagam wedke skladam kilka rzutow i lece dalej Nie chce wedki 4 skladowej (travela mam) bo to masa czasu schodzi z ustawianiem przelotek a z linka idaca przez przelotki wszystko sie bedzie platac, ani teleskopu (chyba, ze nowe sa jaakis super i nie odpadaja im przelotki po tygodniu uzywania . Wiec wychodzi, ze trzeba mi wedki ponizej 6 stop. najkrotsze jakie znalazlem to wlasnie 6 stop (rovex kayak rod, ktora mam, oraz beastmaster/nexave znalezione w katalogach).Ma ktos jakis pomysl? na wedke o c.w. +- 10-40g majaca np 5 stop i nie kosztujacej duzo (powiedzmy okolice ceny nexave to moj max).Ciezko sie szuka w sklepach internetowych bo praktycznie dlugosciami nigdziie nie sa posegregowane wszystko co znalazlem albo za drogie albo za delikatne (wiekszosc ma 1/4 oz).rapala R type moze by sie nadala, ale trzeba by pomacac te "zmniejszona rekojesc" bo to wedka dla dzieci. Ps wedke chce wozic uzbrojona. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jeśli chcesz wozić wędkę uzbrojoną, czyli z przeciągniętą żyłką i założoną przynętą to nic innego jak teleskop nie widzę. Nawet przy dwuskładzie żyłka będzie się plątać, zawijać, złożenie takiej zaplątanej wcale szybko nie idzie i co najważniejsze linka będzie mieć tendencję do zgniatania i przecierania się na załamaniach w czasie transportu a to już o krok od dowcipu z serii erotyczno transportowej ( poszła w pi**du) z przynętą, rybą w roli głównej. Przerabiałem różne warianty i przy składanej wyszło, że albo całkiem rozłożona, albo parę metrów można przejechać ze złożoną na gotowo w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek-morze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Można dać bagażnik na sztycę i do bagażnika kawałek rury PCV lub wykonać obejmę tak by wędka była pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jeśli chcesz wozić wędkę uzbrojoną, czyli z przeciągniętą żyłką i założoną przynętą to nic innego jak teleskop nie widzę. Nawet przy dwuskładzie żyłka będzie się plątać, zawijać, złożenie takiej zaplątanej wcale szybko nie idzie i co najważniejsze linka będzie mieć tendencję do zgniatania i przecierania się na załamaniach w czasie transportu a to już o krok od dowcipu z serii erotyczno transportowej ( poszła w pi**du) z przynętą, rybą w roli głównej. Przerabiałem różne warianty i przy składanej wyszło, że albo całkiem rozłożona, albo parę metrów można przejechać ze złożoną na gotowo w garści. hmm nie wiem czemu miala by sie platac? ja skladam wedki przelotka szczytowa w strone dolnika i zaczepiam agrafke na przelotke na szczytowceW ten sposob w teorii linka jest ciagle napieta. Można dać bagażnik na sztycę i do bagażnika kawałek rury PCV lub wykonać obejmę tak by wędka była pionowo. Nie ma jak by byla pionowo (no niby gdzie ja przyczepic?)Bagaznik tez nie wchodzi w gre bo ile on ma ? max kolo 70cm? to dalej krotko a nei chce by wystawal bo priorytetem ma byc jezdzenie na rowerze a nie wedkowanie i pewnie gdzies zjezdzajac z jakiejs gorki nia zachaczylym. No nic skocze do sklepu dzisiaj moze maja jakies sensowne teleskopy/krotki spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL1962 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja używam czegoś w tym stylu http://sklepwedkarski.pl/product-pol-8961-Pokrowiec-na-wedke-jednokomorowy-Jaxon-Spinning.html kij na plecy i wygodnie smigam sobie od miejscówki do miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Mój rower tak wygląda w pełnym zapakowaniu belly boat plus jednoskład 213 przy ramie Paweł dzięki za tubę! Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 W latach wczesnych '80 kolega wiózł mnie na bagażniku składaka marki Jubilat. Niechcący wsadziłem mu swojego kija w szprychy tylnego koła. Koło poszło do wymiany, pancernym bambusem łowiłem jeszcze parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja wożę wędki spiningowe bądz bolonki wzdłuż ramy w oryginalnym pokrowcu od wędki ,wędkę przypinam do ramy i bagażnika na rzepy dragona. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi