guusfraba Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Używam plecionek Dragon HM8X 0.18 i Power Pro Bait Motion 0.23.Jako nowo zakupione prostują haki,ale po paru miesiącach robi się z nich sznurek który bez problemu mogę porwać w rękach.Jaka może być przyczyna tak szybkiego zużycia materiału?Temperatura w jakiej są przechowywane(czyli w samochodzie),przelotki(niby oczywiste ale nie w tak krótkim czasie), czy woda w wiśle Chciałbym się dowiedzieć, może ktoś z was miał z nimi styczność/problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 taa.stary problem.zmień plecionki a tych już nie kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Miałem raz Dragona i na śmietnik.Od tej pory kupuję u @Stacha i wsio gra jak talala kilka sezonów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Skoro PP u ciebie takie dziadostwo, to może kupiłeś jakąś podróbę. Mi jeszcze nigdy PP nie zrobiła się jak sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guusfraba Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Szczerze wam powiem to już nie wiem co mam myśleć o plecionkach, pamiętam stare czasy kiedy plecionką ściągało się przynętę razem z drzewem, a dzisiaj pufff i pupa blada.Wczoraj udałem się do specjalistów i zaproponowali mi coś taniego i bardzo wytrzymałego do wypinacza Tigerex Kongera 0,30 do 28 kg i tyle widziałem wypinacz Przemku możesz podać nazwę plecionki jaką kupiłeś od Stacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Kupowałem PP normalną i Slick oraz Stren i wsio malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Jak PP to oryginał z USA a nie miałbyś takich problemów. Wiadomo, jak każda plecionka traci swój "urok" po pewnym czasie, ale zwykła PP "Braided Line" zza oceanu jest niezła i nieporównywalna z naszymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ja kupiełem PP 8lb od Stacha i urwałem nią 4kg stalkę Spinwala, na pewno nie jest to żaden shit lub podróba i ceny bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Próbowałeś może Daiwa Tournament 8 braid ? żywotność świetna no i moc większa w tym samym przekroju polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedi Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 witam !! od dwóch lat użytkuję quantum quattron pt braid - jestem z niej bardzo zadowolony- łowię szczupaki na spina , trolla , jerkuję tak do 80 gram oraz plaża na troć do 40 gram - poza odbarwieniem koloru nie stwierdziłem jakiś uszkodzeń czy zmechaceń ew. sznurkowania - polecam , następna kupiona na pewno będzie ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 kolego 'gofer'napisz jeszcze jak często i ile czasu użytkujesz tą daiwę.poza tym że nie szumi na przelotkach nie ma innych zalet.straciłem kasę na 3 szpulki z różnych żrudeł.badziew totalny.co do pp ze stanów także trafiłem lipną-gwarancji nie ma.polecić mogę strena,z tańszych mikado sensei od 0.16 jest okrągła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Ja kupuję PowerPro zawsze w fishing-mart i nigdy nie kupiłem bubla. Zawsze plecionka wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikers Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 A ja już tam nie kupuję, odkąd przy wiązaniu węzła rozłaziła się w palcach.Mogę polecić Power Strike, trochę głośniejsza niż PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 A ja już tam nie kupuję, odkąd przy wiązaniu węzła rozłaziła się w palcach.Mogę polecić Power Strike, trochę głośniejsza niż PP.A reklamowałeś?Ja kupiłem raz żyłkę starą co rwała się jak papier i od razu była reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Ja używam Jaxona New concept line fluo 0.15 mm i to plećka w stu procentach do polecenia używam jej do połowów pstrąga szczupaka i sandacza i nigdy mi się nie zdażyło aby zrobił się sznurek. Polecam Edytowane 2 Czerwca 2013 przez szczupak2518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Stren lub PP ze sprawdzonych źródeł które biorą prosto Z USA albo samodzielny zakup na E-Bayu. Ja od 15 lat kupuję od Pawła vel. @Psułek i nigdy nie było skuchy.Ale faktem jest, że kiedyś były mocniejsze. Teraz księgowi ograniczający koszty są na Topi-e. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Wczoraj przewinąłem swoją PP 0,19 na drugą stronę po 4 sezonach i co ??? pierwszy zaczep i urwałem woblera pekł przypon Dragon Surflon do 13 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikers Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 A reklamowałeś?Ja kupiłem raz żyłkę starą co rwała się jak papier i od razu była reklamacja.Nie reklamowałem ponieważ prawie całą zostawiłem na łowisku, może mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi