Skocz do zawartości

koniec żywota plecionek

guusfraba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Używam plecionek Dragon HM8X 0.18 i Power Pro Bait Motion 0.23.

Jako nowo zakupione prostują haki,ale po paru miesiącach robi się z nich sznurek który bez problemu mogę porwać w rękach.

Jaka może być przyczyna tak szybkiego zużycia materiału?

Temperatura w jakiej są przechowywane(czyli w samochodzie),przelotki(niby oczywiste ale nie w tak krótkim czasie), czy woda w wiśle ;)

Chciałbym się dowiedzieć, może ktoś z was miał z nimi styczność/problemy?

Szczerze wam powiem to już nie wiem co mam myśleć o plecionkach, pamiętam stare czasy kiedy plecionką ściągało się przynętę razem z drzewem, a dzisiaj pufff i pupa blada.

Wczoraj udałem się do specjalistów i zaproponowali mi coś taniego i bardzo wytrzymałego do wypinacza Tigerex Kongera 0,30 do 28 kg i tyle widziałem wypinacz  :D

Przemku możesz podać nazwę plecionki jaką kupiłeś od Stacha

witam !! od dwóch lat użytkuję quantum quattron pt braid - jestem z niej bardzo zadowolony- łowię szczupaki na spina , trolla , jerkuję tak do 80 gram oraz plaża na troć do 40 gram - poza odbarwieniem koloru nie stwierdziłem jakiś uszkodzeń czy zmechaceń ew. sznurkowania - polecam , następna kupiona na pewno będzie ta sama

kolego 'gofer'napisz jeszcze jak często i ile czasu użytkujesz tą daiwę.poza tym że nie szumi na przelotkach nie ma innych zalet.straciłem kasę na 3 szpulki z różnych żrudeł.badziew totalny.co do pp ze stanów także trafiłem lipną-gwarancji nie ma.polecić mogę strena,z tańszych mikado sensei od 0.16 jest okrągła.

Ja używam Jaxona New concept line fluo 0.15 mm i to plećka w stu procentach do polecenia używam jej do połowów pstrąga szczupaka i sandacza i nigdy mi się nie zdażyło aby zrobił się sznurek. Polecam

Edytowane przez szczupak2518