michal00kn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Witam,Szukam kołowrotka dla płci pięknej miałby być lekki i obsłużyć gumy na główkach 10-12gram, małe obrotówki i woblery w silnym nurcie. Pytam ponieważ nie używam kołowrotków w tym rozmiarze. Musiałby sobie poradzić nawet z rybkami +50. Mój faworyt to Sephia Ci4+ C3000S japończyk jedyny minus to mało pojemna szpula, Co do Exsence Ci4+ ma pojemniejszą szpule, a jedyny minus to napis malezja. Rarenium na plus w porównaniu do pozostałych to tylko cena. Czy dadzą rady rozmiar 3000 w nurcie rzeki? Może coś innego w wadze 200gram (oprócz Stelli i Vańka). Edytowane 3 Czerwca 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Nic nie wpomniałeś o cenie. A TwinPower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Nic nie wpomniałeś o cenie. A TwinPower? Chciałbym coś co ma 200 gram TP 11 brałem pod uwagę ale to już będzie 250gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Nie masz co rzeźbić jeno 11 Twin power C3000...mimo wagi bedzie najlepsiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zamawiałem u Mefisto TP 4000 i bajka. Naprawdę Ci polecam. Chciałem Biomastr-a a zamówiłem TP . Piękna maszyna i myślę żeby zamówić u niego 2500 do lekkiego spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Nie masz co rzeźbić jeno 11 Twin power C3000...mimo wagi bedzie najlepsiejszydziękiwiem, że sephie zrobili do łapania robali... myślałem, że może da rade. Exsence Ci4+ miałeś okazje pokręcić? rozmiar 4000 waży tyle co 3000TP. Zamawiałem u Mefisto TP 4000 i bajka. Naprawdę Ci polecam. Chciałem Biomastr-a a zamówiłem TP . Piękna maszyna i myślę żeby zamówić u niego 2500 do lekkiego spina.dziekiTP4000 '11 mam dlatego myślałem nad exence i sephia bo to bliżniacze konstrukcje tylko w węglu. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Po prostu Twin ma je pod sobą, kultura pracy jest znakomita, wygląd i wszystko. Waga OK. Nie myśl za dużo...exsecniaki to sa pododbne do sustainów ciut...żaden do twina nie ma startu. choć jak masz już twina...hmmm..kup lasce vańka bedzie lekki i zajebiaszczy Edytowane 2 Czerwca 2013 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Po prostu Twin ma je pod sobą, kultura pracy jest znakomita, wygląd i wszystko. Waga OK. Nie myśl za dużo...exsecniaki to sa pododbne do sustainów ciut...żaden do twina nie ma startu. No to sprawa jasna.... Vańka wziąłbym tylko ta cena Edytowane 2 Czerwca 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) No to sprawa jasna.... Vańka wziąłbym tylko ta cenaPoszukaj jeszcze rarenium 2500.Będzie niezły i budzet dobry.Szału nie ma, nie ma co porównywać w stosunku do vańka czy TP.Masz tu:http://www.ravenfishing.pl/pl/products/kolowrotki/2920_kolowrotki_przedni_hamulec/shimano/rarenium_ci4_fa/U siebie też powinieneś na ebayu znaleść. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Dzięki @Jozi rarenium Ci4 tani jest.to fakt ale wolałbym już iść w strone Ci4+. Szkoda że nie mam gdzie pokręcić sephią czy eXsensem tak z ciekawości... Edytowane 3 Czerwca 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Żadna sephia Ci4 nie chodziła tak jak twin power...moze to kwoestia Ci4 własnie....stara Sephia w obudowie magnezowej chodziła jak stella...sephie Ci4 inaczej chodza..nowe rarenium ci4+ tez pododbnie jak wszystko co iw ci4....inaczej jakoś....nie rzeźbiłbym tylko brał vańka-wstańka...dołozysz jedynie pińcet i masz odpwoiedni młynek...jak brakuje kasy ...to opyl to co lezy w szafie i nie uzywasz...z lekkich młynków kultura proacy nowego luviasa ( on jest tani ) jest rewelacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jak ma byc bezkompromisowo to biez stelle jdm i nie pytaj dlaczego.Sephi jest cala masa.Ja mam model C3000SDH plynnoscia pracy zwlaszcza przy starcie ( duze przelozenie) nieco odstaje od topowych stellek natomiast sama plynnosc pracy jest juz w zasadzie porownywalna z TP. Tylko z tego co patrze to byla najdrosza wersja sephi, dzisiejsze nowosci sa zauwazalnie tansze - nie mam pojecia czy nie poleciala przy tym jakosc.Ogolnie kolowrotek bardzo delikatny, moze poza samym hamulcem.Natomiast wizualnie u mnie bez dwoch zdan ladniejszy od kazdego TP, Exsensa czy jakiegos vanka. W mojej ocenie to jeden z najladnieszych kolowrotkow shimano ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 taaa...ale Ty gadasz o najdroższej sephujci...co ksoztuje tyle co vaniek albo i lepiej te nowe sephie sa tańsze bo to inne modele...BB najtańsza, potem Ci4 a najdroższa co masz TY, ona nie ma jeszcze nowej wersji, ale pewnie będzie niebawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) No to niech sie ukaze ta nowa sephia, bo kolowrotek warty grzechu.A tak jak piszesz Mefi pierwsza sephie w obudowie magnezowej - w zasadize kontynuacja stelli 04 krecila zajebiaszczo, miala jeszcze ten nieco spowolniony posow szpuli. Ta moja nawija juz krzyzowo, co mi sie srednio podoba, ale szpulki od tej magnezowej pasowaly moze od tej najnowszej tez beda.. ?? Edytowane 3 Czerwca 2013 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Też ostatnio zastanawiałem się następnym kołowrotkiem i jednak wybór padł na TP w rozmiarze 2500. Kupiłem u Mefisto wersję 4000 i dłużej będę zbierał kasę, ale kupię TP. Jakość tego młynka powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Generalnie ( choc nie znosze tego slowa ) kazdy chwali to co ma, mial, albo mu sie podoba i chce miec. I trudno tutaj o obiektywny relatywizm i konformizm.I niestety, albo stety cena jakiegos produktu najczesciej podyktowana jest jego jakoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) a taki nowy luvias (zaion) to lubi sobie puknąć czy poząbkować? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 ten nowy, new line luviasik?? pierwsze słyszeę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 @michal00kn na jaki młynek padło ?Też zastanawiam się co tu wybrać na lekko w wadze 200g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Skoro o modelu Luvias mowa to jaka wielkość poradzi sobie z podbijaniem max 25g ołowiu i nie umrze po 2-3 sezonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Skoro o modelu Luvias mowa to jaka wielkość poradzi sobie z podbijaniem max 25g ołowiu i nie umrze po 2-3 sezonach? Najpewniej wielkości 8000 Chyba, że będziesz łowił 2 razy w roku, to 3000. A tak na serio, przecież to cacuszko szkoda obciążać 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 No właśnie o to chodzi, @Mario polecał mi pod takie przynęty Certare 2013 2510R ewentualnie myślę o Twin Power 11 C3000SDH czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 No właśnie o to chodzi, @Mario polecał mi pod takie przynęty Certare 2013 2510R ewentualnie myślę o Twin Power 11 C3000SDH czy coś takiego. Lepiej pomyśl nad Certate 3000 albo Twinku 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Może napiszę, że te 25g to max, przeważnie jigowanie przynętami gumowymi 10-20g masy całkowitej. Shimano 4000 to już spore urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Może napiszę, że te 25g to max, przeważnie jigowanie przynętami gumowymi 10-20g masy całkowitej. Shimano 4000 to już spore urządzenia. Serio? Kurcze...Ja mam same Shimana 4000... Choć jeden 2500 ostatnio się przyplątał. Podepnę go do Feniksa na tytanach na okonie i pstrągi na lekko. Jakich wędek używasz? Jak dla mnie kij obsługujący 25g. tak średnio będzie współgrał z młynkiem 2500. Kij będzie leciał na pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi