Wojtek B. Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Witam! Zaintrygowała mnie plecionka, której dystrybutorem jest Konger. Mianowicie: Kamatsu Techron VX8 Domyślam się, że jej użytkowników jest niewielu. Czy plecionka jest zbliżona do innych 8-splotowych linek? Wyróżnia się jakimiś super właściwościami na tle konkurencji ? Cena jest niebanalna. Blisko 300pln za 100m krążek! Dla mnie szokująca. Podglądowo: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=techron+vx8 Pozdrawiam. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Wojtek B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nigdy nie użytkowałem tego modelu plecionki-Techron VX8,więc nie napiszę żadnych recenzji.Kiedyś miałem okazję łowić starszym wypustem Kamatsu Techron Black i powiem że nie była taka zła.Trochę szorstka i była głośna na przelotkach.Wytrzymałość na węzłach dość dobra,nie plątała się podczas łowienia i była w miarę tania(około 50pln/szpula).Ten VX8 to ponoć następca tej Black,i jaka będzie to zobaczymy.Te 300pln za 100metrową szpulę to lekka przesada ,ale na pocieszenie dodam że jest to najwyższa cena jaką znalazłem w sieci.Większość ofert zaczyna się od 150-200pln co również nie jest okazją. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgadza się 307pln to bodajże najwyższa cena z Allegro. Pytanie (na które zapewne nie zdobędę odpowiedzi), czy linka ta jest porównywalna do innych 8-o splotówek. W granicach 2-óch stówek jest już w czym przebierać. Czy Konger nie przesadził z plasowaniem swoich produktów w sezonie 2013? Wcześniej był Jim Hill, a teraz VX8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Kup i przetestuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Lubię eksperymentować, ale w tym wypadku wolę podyskutować aniżeli testy przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Słusznie Kup coś już sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ano zapewne ma w sobie niewiadomą, która spowoduje, że "ciekawy kupi"... A jak minie pierwszy szał uniesień, to stanieje...Swoją drogą "stary czarny" Techron był i jest bardzo dobrą linką (za wyjątkiem straszliwego wręcz brudzenia "na czarno" wszystkiego wokół kołowrotka, ze szczególnym uwzględnieniem rąk...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ano zapewne ma w sobie niewiadomą, która spowoduje, że "ciekawy kupi"... A jak minie pierwszy szał uniesień, to stanieje...Swoją drogą "stary czarny" Techron był i jest bardzo dobrą linką (za wyjątkiem straszliwego wręcz brudzenia "na czarno" wszystkiego wokół kołowrotka, ze szczególnym uwzględnieniem rąk...).Bo to Panie Tomaszu oliwkową trza kupić-mniej brudzi a wytrzymała tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Bo to Panie Tomaszu oliwkową trza kupić-mniej brudzi a wytrzymała tak samo Teraz to i ja to wiem ale jak kupowałem, to nie wiedziałem... Dopiero jak czarne łapska się zrobiły, a Żona dzioba darła, że nie idzie doprać tych czarnych kropeczek z rękawów, to "zdobyłem tę wiedzę"... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 To chyba jedna z tych plecionek, przy których zastosowaniu których ryby wchodzą same na haczyk. Wytwarza specjalnie pole w wodzie dodatkowo wabiące ryby z odległości 20km Grubsze średnice jeszcze jakoś wydają się w bardziej przystępnej cenie, jednak wolałbym dołożyć 50zł i kupić Daiwe 8x albo poczekać aż pojawią się cieńsze wersje Xzogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Różne plecionki przerabiałem, były lepsze, gorsze, tańsze, droższe ale za każdym razem wracam do techrona. Fakt że brudzi i to nie miłosiernie szczególnie czarna, ale jest miękka (takie lubię) i chyba najmniej przegrubiona.Dla mnie nr 1 jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. Oczywiście nie chodzi mi o tytułową plecionkę tylko tego zwykłego techrona. Edytowane 30 Listopada 2013 przez siatkaz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witam Może już ktoś testował tytułową TECHRON VX8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Nie ma chętnych, ale i ceny przystępne za 120 na alledrogo można kupić od 0,14 wzwyż. Jak jeszcze trochę stanieje to może ja pęknę i przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Miałem zamiar kupić jakąś plecionkę 0,10- 0,12 , ale cena TECHRON VX8 jeszcze zaporowa Ciekawe, że 0,14-0,16 jest znacznie tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Miałem zamiar kupić jakąś plecionkę 0,10- 0,12 , ale cena TECHRON VX8 jeszcze zaporowa Ciekawe, że 0,14-0,16 jest znacznie tańsza Często w "lepszych" pletkach czym cieniej tym drożej, zapewne precyzyjniejszy proces technologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ta wysoka cena to chyba efekt popularności zwykłych techronów.Jeśli VX8 jest trwalsza i cichsza,brudzenie zniosę to może za120 bym kupił 0.04-0.06.Tylko kto przetestuje?Narazie poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Czy używał ktoś z was tego 0,03? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Czy używał ktoś z was tego 0,03?Tutułowego VX8 "chyba?" nie ma w tej średnicy a zwykły czarnych kolega testował i chwali nawet mam próbkę i całkiem całkiem, stosunek jakość/cena wszystko się zgadza.Dzwoniłem przed chwilą i kolega ma sprawdzić czy z chin nowe jakieś modele nie "przypłynęły" na hurtownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Czy używał ktoś z was tego 0,03?Jeżeli chodzi Ci o zwykłego techrona to ja używam 0,03mm i dla mnie jest super. Przeznaczona jest do łowienia okoni ale i szczupakowi da rade. Byłem już ponad 10razy nad wodą z tą plecionką i zauważyłem minimalną strate koloru. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Ja osobiście używam 0,03 juz jakiś czas ale kolor oliwkowy bardzo przyjemny sznurek dosyć miękki w odczuciach organoleptycznych cienki spokojnie machałem nim głowkami w okolicach 1-2 gr a i moc bardzo zadowalająca :-) głównym atutem była jednak cena około 65zł za motekJednak używałem starszego modelu (nie v8) Edytowane 5 Stycznia 2015 przez tyczkasport1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio12 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 odświeżę temat. napisze swoje odczucia jak zetknąłem sie z ta plecionka uzywam VX8 od roku uzywam 2 grubosci 0.16 i 0.22 zaczne moze od 0.22 kupilem ja dla proby skusila mnie duza wytrzymalosc 29kg i srednica tylko 0.22 i w kraktyce milo mnie zaskoczyla. linka jest naprawde wytrzymala nie zerwala mi sie jeszcze nigdy. uzywam jej glownie do trolla i na sumy. w trollingu przy "zlapaniu" zaczepu nawet sie nie zatrzymuje. tylko przytrzymuje szpulke kolowrotka i kotwiczki sie odginaja same albo puszczaly kolka kamatsu strong 5mm 29kg. co bylo dla mnie zaskoczeniem. linka jest bardzo miekka super sie uklada i ja wiąże ogolnie polecam ja naprawde kazdemu. nie brudzi rak jak inne i sie nie mechaci. jest okragla nie czuc kwadratowego przekroju jak w innych typach. 0.16 uzywam do lekkiego trolla z reki i rzucania ciezkimi przynetami 40+ super sie uklada na kolowrotku nie placze sie jak inne ktore mialem w reku. za szpulke 100m zaplacilem okolo 100-110zl na portalu internetowym. nalozylem ja na kazdy swoj zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ciekaw jestem jakiego kija uzywasz, ze wytrzymuje zerwanie tych niby 29kg ,bo to jest ponad 60lbs.Nie bardzo wierze w powyzszy wpis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi