Skocz do zawartości
  • 0

Mazowiecki Okręg PZW, czyli dopłata 200zł za trolling w 2008

mario

Pytanie

Więcej w treści: http://pzwokregmazowsze.icenter.pl/skladki/us2008.pdf

Nie jest dla mnie do końca jasne, chciałbym się mylić..., ale czy ta uchwała dodatkowo zawęża obszar dozwolony dla trollingu? Do tej pory był to obwód rybacki nr 7 (czyli m.in. wody: Narew na odcinku od ujścia rzeki Orzyc do zbiornika Zegrzyńskiego, Zbiornik Zegrzyński, Bug na odcinku od ujścia Liwca do jej ujścia do zbiornika Zegrzyńskiego), a teraz od mostu w Wierzbicy do zapory w Dębem.

Nie komentuję, ponieważ nic cenzuralnego nie przychodzi mi do głowy <_<

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

....to jest dobra ziemia tylko trzeba ja mądrze uprawiać....

No i właśnie o to chodzi!!! PZW powinno działać jak prywatna firma. Tam muszą znależć się prawdziwi menedżerowie, z doświadczeniem, zapałem i polotem. Dziadków odstawić na emerytury, im już wędkarze dziękują. Wędkarstwo to wielki biznes, wielka maszyneria, gdzie wiele rzeczy jest połączonych. Tylko trzeba taką maszynę umieć obsługiwać. PZW zarządza swoimi wodami bardzo pasywnie, prawie nic się nie dzieje. Jeśli taki styl dowodzenia nadal będzie preferowany to czarno widzę przyszłość naszego sportu.

• 0

Ano tony śmieci zostawione przez pseudo wędkarzy.

@TomCast

I tu się z Tobą nie zgodzę:

Tony śmieci zostawione przez wędkarzy.

Myślę, że tak się zachowuje 95% wędkarzy nad naszymi wodami. I to jest przerażające. Nie potępiam nikogo, bo sam do świętych nie należę, dopiero od kilku lat staram się zachowywać lepiej niż w domu. Mimo to, wpadki się zdarzają :( Embarassed

Pzdr. Kryst :D

• 0

Napisałem na WCWI wkleję i tutaj:

To mnie tylko utwierdza żem słusznie uczynił występując z parszywych szeregów w zeszłym roku. Silne lobby rybacko gruntowe zwycięża na całym froncie. Emerytów z wyżyn związku wqur...denerwują trollingowcy zbierający ich zestawy ze środka rzeki orasz kłują w oczy łodzie z silnikami. Woda na młyn kłusoli bo skończy się permanentne ściąganie z wód ich samołówek i sznurów. Rybacy postawią teraz siaty gdzie chcą i nikt im nie będzie po nich pływał. Opłate podwyższa się za metodę wędkowania , a nie za prawo do zabierania ryb. Paranoja. Choć trollin to nie moja ulubiona metoda to wypinam się na mazowieckie wody ostatecznie. Wysiłki i kasę koncentruje na turystyce wędkarskiej + licencja u Godulitów. Będzie rzadziej ale z sensem.

• 0

Zaplacilbym gdyby cos za to mozna bylo lowic, a jaki jest stan wod na Mazowszu kazdy wie.

Zapisalem na te tematy (PZW i pokrewne) juz kilka stron na roznych portalach i historia mowi, ze nie warto sie podniecac. Trzeba robic zamiast gadac.

Czy dla kilku boleni z Wisly, paru sczupaczkow z Narwi czy Bugu warto kruszyc kopie i dorabiac to towarzystwo emerytow i wspolnej siermieznej adoracji?

Normalny, pracujacy czlowiek ma tak naprawde kilka razy w roku czas na wyprawe z prawdziwego zdarzenia(w kazdym razie na palcach mozna policzyc). I tak trzeba robic - zamieniac ilosc na jakosc....a ten Skansenik gruncika wsrod pogniecionych puszek po piwie i worów po zanecie niech sobie skapieje cichutko...

Amen.

Gumo

• 0

wig20 co ty pitolisz jak Brzóze jest na sprzedaż?Pzw dzierżawi tą wodę i jest ona własnością państwa a nie prywatnym łowiskiem.

Chłopcze drogi. Zanim zaczniesz obrażać ludzi to najpierw przeczytaj tu http://www.dragowski.filiad.krn.pl/mieszkania-domy-7/ADDrago wski-dzialki-grunty-sprzedaz-505_1_5_391498_11_1_1.html

I teraz mi powiedz, kto tu pitoli ???

• 0

Petrusie drogi piszesz o sprzedaży Eldorado i o sprzedaży Brzuzego więc można wywnioskować z twojej pisaniny to że sprzedawana jest też woda.Jeśli chodziło ci o grunty to trzeba to uściślić.

Chłopcem drogim to mogę być dla swojej mamy a nie dla Ciebie.

Tu nie ma co wywnioskowywać. Tu jest napisane czarno na białym co jest na sprzedaż. Nikt nie ma wątpliwości. Radziłbym troszeczkę pohamować agresję w twoich wypowiedziach.

Gumofilc

Czy ja chcę kogokolwiek obrazić ??? Chyba żartujesz.

Tylko mierzi mnie jak gostek, który jest kompletnie zielony w sprawie i guzik wie, od razu startuje do mnie słowami....co ty pitolisz!!!!

Mnie uczono, że to się chamstwo nazywa.

• 0

Napisałeś że sprzedaja Eldorado i Brzuze link podałeś później . nie jestem jasnowidzem i nie wiem co ci chodzi po zakamarkach głowy.

Ale zapomniałem że ty wiesz najlepiej panie wszystko wiedzący.

Jak chcesz to dalej ciągnąć to tylko priv, nie wszyscy muszą czytać nasze wywody, gostku.

• 0

Napisałeś że sprzedaja Eldorado i Brzuze link podałeś później . nie jestem jasnowidzem i nie wiem co ci chodzi po zakamarkach głowy.

Ale zapomniałem że ty wiesz najlepiej panie wszystko wiedzący.

Jak chcesz to dalej ciągnąć to tylko priv, nie wszyscy muszą czytać nasze wywody, gostku.

Skompromitowałeś się niewiedzą.

Koniec dyskusji z tobą.

• 0

A powracając do meritum, zauważyłem że w tej samej uchwale, która wprowadza ograniczenia trollingowe, jest również zapisane że:

połów na żywca dozwolony jest z brzegu oraz z zakotwiczonej łodzi

I to akurat jest chyba krok w dobrym kierunku... może więc intencje tych co podejmowali uchwałę nie były az tak jednoznaczne :unsure:

Podejrzewam jednak, że egzekucja zarówno ograniczeń trollingowych jak i ograniczeń w łowieniu na żywca z dryfu, to już inna bajka...

@Gumo, Kuba

to co zrobicie z pychówką?

• 0

@wig20

nie po prostu damy zarobić przedsiębiorcom z Eldorado i podobnych łowisk

a oni nam za te kasę zapewnią godne warunki wypoczynku i w D z PZW

Eldorado ???? :huh: :huh: :huh:

Nie cierpię tego typu burdelkampingów

Żadnej przyjemności łowienia tam nie ma.

... ale tam są ryby bo brak działaczy [moderator: ***********] z PZW

...a wracając do meritum wątku oświadczam: zostanę przestępcą, w myśl przepisów nawet kłusownikiem, pierwszy raz łamiąc przepisy i regulamin, dla zasady.

trollować pewnie będę.

[moderator: ***********]

to może już całość wyciąć i zmienić nazwę ja jerkabaito ZOPZW i dopisać że to wszystko to jest cacy a jedynie słusznie łowić na jerki grunt i żywca

po co pisać że to forum również trollingowe, po co to dodatkowo w nazwie oraz trolling skoro nie można rzeczy nazywać po imieniu, nie można skrytykować działaczo-matołków z PZW za ich knoty....

ubierzmy to w piękne słówka ale matołków i szkodników z PZW nazywajmy po imieniu bo inaczej będą nas tak traktować następne dziesiąt lat......czasami durniowi trzeba powtórzyć parę razy że jest durniem, a jeszcze lepiej gdy zrobi to parę osób, może wtedy dotrze to do pustaka, choć beton wyższych struktur PZW to nawet widia nie skruszy....

gratuluje cenzury....jeszcze tylko hasło POMOŻECIE?.

już wiecie czemu tak rzadko piszę....bo po co.....

• 0

@Hunter

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale Ja myślę, że bez względu, jak beznadziejne jest prawo muszę go przestrzegać. I to, budzi we mnie zwierzę! Ktoś bardzo trafnie określił liczbę forumowiczów na 30,000 dusz; a czy mamy choć jednego zakręconego przedstawiciela? NIE. Być może, nikomu nie zależy, boi się, otworzyć puszkę Pandory. Jeśli się nie mylę, to PZW jest jedyną organizacją, która trwa w tym samym stanie, osobowym, ostatnie 17 lat. Może każda władza po prostu się ich boi, lub ujawnienie ich działalności przyniesie więcej strat Polsce niż status quo ich działalności na papierze. Osobiście uważam, że wrzód powinien dawno być przecięty i teraz, też jest na to dobry czas, bo każda chwila zwłoki powoduję tylko jego pęcznienie (wrzodu działalności PZW, jako organizacji, nie poszczególnych działaczy). Dopóki się to nie zmieni, będę płacił składki i nie będę kłusował, bo jest to nieetyczne. To tylko moje zdanie. Nie musisz się z nim zgodzić, ale od Ciebie i od innych dużo młodszych kolegów oczekuję nieposłuszeństwa, demonstracji przed budynkiem Aleje Ujazdowskie 3 w Wawie. To do Was należy przyszłość. Ze względu na wiek i zaszłości nie będę stał w pierwszym szeregu. Powodzenia!

• 0

przyjacielu kryst!

każdy system tworzą ludzie

sam widziałeś efekt mojej małej prowokacji

nawet tu, wydawało by sie na wolnym i niezależnym forum wędkarzy - miłośników, ucisza sie głosy niezadowolenia i krytyki na PZW bojąc sie nazwać po imieniu głupotę działaczo-matołków (w sumie fajne określenie coś tak z prof. Bartoszewskiego)....

to tak jak te wszechobecne Ciiiii na zebraniach PZW

cicho.. bo Pan prezes czy inny...(powinienem wstawić właściwą nazwę).. mówi i nie ważne że mówi tylko od siebie, że mówi głupio że mówi tak jak myśli czyli niespójnie i nielogiczne.... że jego myślenie zatrzymane jest w czasie jakieś 20 lat temu

taki za hibernowany mózg

nie ważne ale to mówi władza... Pan

reszta słuchać.....

czasem zastanawiam sie kto tu jest większym głupolem...

Ci co ustalają sobie bezsensowne przepisy, opłaty?

czy Ci (czyli My), którzy sie na to potulnie godzimy i płacimy....

wiesz nie bolał by fakt opłat gdybym miał choć cień złudzeń że pójdą na dorybianie.

w tym kraju nie tylko .... z PZW odarli mnie z takich mrzonek...

a co do forum dziś bardzo też sie zawiodłem.....to było takie małe ciiii jak to od popleczników Pana Prezesa czy innego.....no spokojnie panie cenzorze, nie użyje tu właściwego określenia...a ponoć jest wolność słowa i swobodnego wypowiadania opinii

a rzeczy należy nazywać po imieniu....

a prawo...nigdy go nie łamałem, ale uczę sie tego....

• 0

Drogi Hunterze,

Proponuję byś przemyślał to co napisałeś. Trochę przykre jest to, że tak instrumentalnie traktujesz to forum. Nie chcę by jerkbait był miejscem porównywalnym do spluwaczki, do której jak się ma ochotę i zły chumor można po prostu spunąć, wyrzucić z siebie wszelkie frustracje i rozczarowania i iść dalej do swojego życia. Dlatego nie toleruję tutaj sponiewierania użytkowników, mimo odmienności poglądów, instytcji mimo wydawać by się mogło podejmowania kontrowersyjnych poglądów. Takie mam zasady i czy będzie publikował takie opinie nieznany mi użytkownik, czy przyjaciel treści takie, w miarę naszych (moderatorów) możliwości, będą moderowane.

Podrawiam

Remek

• 0

@Hunter

Jest mi przykro i Ciebie rozumiem. Wiesz, my też musimy się zmienić, uważam, że to my powinniśmy być lepsi niż ORGANIZACJA. Koledzy spinningiści są nielubiani przez nich, jesteśmy mobilni - odwiedzamy więcej miejsc, dużo więcej widzimy i nie boimy się ich, bo czym mogą nas postraszyć? Sadzawki nam nie zarybią karpiem, czy jak teraz zakażą trollingu? Cisną się na usta słowa p. Dziewońskiego (z kabaretu) A pies im mordę lizał, lecz taką postawą oddajemy im inicjatywę. Dlatego, nieśmiało, w poprzednim post-cie, zasugerowałem inicjatywę nieposłuszeństwa obywatelskiego. Ja jestem stary pryk, więc oddaję inicjatywę młodszym.

• 0

Nie łowię na trola więc może i nie powinienem się wypowiadać, ale co mi tam.

Nie wiem jakie przesłanki były podstawą wprowadzenia takich uregulowań. Ktoś podjął tą decyzję. Kto? Pośrednio my. W końcu płacąc składki i wybierając władze (choćby poprzez brak nas na głosowaniu) dajemy im mandat decydowania w naszych sprawach. Przy tym systemie większość ma rację. Jeżeli większość jest za dodatkową opłatą za trola, to tak będzie (mechanizm tak prosty, że aż przerażający). Nikt nie twierdzi, że większość ma rację. Jednak w takiej sytuacji jesteśmy zawieszeni i dopóki nie będzie w PZW pospolitego ruszenia podobnego do ostatniej frekwencji wyborczej - nic się nie zmieni.

Co do wylewania swoich żali na forum. Rzeczowa argumentacja, wygłoszenie swojego niezadowolenia w sposób cywilizowany - jestem jak najbardziej za. Jednak powtarzające się po raz setny te same dyskusje są po prostu nudne. Słowa które nie mieszczą się w kanonie kulturalnej dyskusji nie powinny się tu znaleźć również i z tego powodu, że odpowiedzialną osobą za forum nie jest wygłaszający te słowa (tak mi się zdaje). Jeżeli ktoś ma taką gwałtowną potrzebę wyrażenia się w sposób dosadny, to niech najlepiej uda się na zebranie i powie to prosto w oczy osobom, których wypowiedź dotyczy.