Skocz do zawartości
  • 0

Zakup silnika - na co uważać?

Homegeon

Pytanie

Przymierzam się do zakupu silnika, Honda BF8 10km/4suw, na co zwracać uwagę przy zakupie?

Silnik jest obecnie na długiej stopie lecz sprzedawca zaoferował przełożenie na krótką , nie wiem jakiego pochodzenia, w innym(niebieskim) zupełnie kolorze niż silnik. Czy jest się czego obawiać?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Policja operuje na SIS2..to europejska  baza danych wszystkiego co zagineło(auta., broń, motory pow 50 cm, łodzie, silniki zaczepne).

wystarczy  pofatygowac sie na komisariat  wraz ze sprzentem i kazdy dyzurny sprawdzi czy jest poszukiwany

sam sprawdzałem 3 silniki.były ok na chwile sprawdzenia

Edytowane przez evin

• 0

a co do silnika uzywanego.to warto zasiegnąc rady kogos kto ma doswiadczenie to pozwoli uniknąc rozczarowania.

sam kupiłem silnik  Evinrude 9.9 z 1978r za 250zł.na pierwszy rzut oka szrot bo stary.ale wszystkie czesci były na swoim miejscu.

poz dieciu głowicy 2 szpilki urwane od korozji solnej ale cylinder miał zachowaną krzyzową gładz.

dołozyłem 250 zł na malowanie, dorobienie szpilek i wirnik pompy wody.

silnik kompresja 8,5bar , trzyma wolne obroty aż miło

• 0

Nie tak dawno czytałem, że jak silnik ma 8 bar to już jest złom :D :D. Kupiłem około 20- letnią yamahe 50 i po zmierzeniu pokazywało od 8 do 8.2. Później zadzwoniłem do serwisu i powiedzieli, że nowe miały katalogowo 8.5 więc banan na gębie. Kluczyka się po prostu boi więc jednak można kupić dobry używany motor.

• 0

Zajebisty filmik. Ja do tej pory 2 uzywki i 0 problemow moze mam fart...

Zapeszylem diabli wzieli po 4 wyjezdzie.... oddalem na gwarancji polejemy... w czasie plyniecis na pelnym gazie zdechl i juz die nie dal odpalic. Paliwo ok obstawiam cewke lub swiece....

Edytowane przez gooral