Skocz do zawartości
  • 0

x4pro +abasco 14071

piotreus1988

Pytanie

Witam kolegów. Wiem, ze temat juz sie pojawił ale nie chcialen odświeżać po tylu latach. Jestem nowym użytkownikiem echa. Echo byla raz nad woda nie ladowana( na ekranie 12,5v) jako,że trochę popływane to chcialem naladowac. Na ladowarce jest napisane zeby ladować max 10h, czy zielona dioda obligatoryjnie zgaśnie? Nie chce zostawiać jej włączonej nie wiadomo na ile a nie chce też rozwalić akumulatora. Wszelkue rady mile widziane.

Edytowane przez piotreus1988

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam taką samą, czas ładowania do wyłączenia zielonej diody trwa ok. 40 godzin, oczywiście jak akumulator jest rozładowany do 10,5  - 11 V. Ja swoją kilka lat temu po pierwszym ładowaniu ( ok doby ), oddałem razem z akumulatorem do sklepu w celu wymiany na nowy zestaw. Nie mam pojęcia co ładują 10 godzin, chyba ledwo rozładowane akumulatory. :) 

Pozdrawiam i cierpliwości, dioda na pewno zgaśnie. 

• 0

Ładuje tą ładowarką około pięciu lat i z ładowarką nic się nie dzieje. Po rybach podpinam do ładowania i 40 - 50 godzin i aku jest naładowany. Na mojej było dokładnie napisane to samo, chodzi o czas ładowania max 10 godzin.

Właśnie dlatego po zakupie zareklamowałem, po 20 godzinach dioda zielona nie zgasła, czyli ładuje

Po wymianie na nowy zestaw, proces ładowania się nie skrócił.

Te typy tak mają.

Dodam jeszcze że u kilku moich znajomych ładowanie po całym dniu wędkowania też nie trwa 10 czy nawet 20 godzin.

Ładuj i się nie przejmuj, nic się złego nie wydarzy.