janih Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam Mam pytanie do znawców i użytkowników echo. Zaczynalem poszukiwania od Elite 5 Troche dowiadujac sie na temat echosond wybralem albo Elite 7 HDI albo HDS 5 2gen Czy moglby mi ktos z was powiedziec cos na temat tych ploterów? Ktory wybrac? Docelowe łowisko to w 95% Zalew Zagrzynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Elite 7 HDI ze wzgledu na wiekszy ekran i dodatkowa technologie, Jak go podzielisz na 3 czesci tj. mapa, sonar i downscan imaging to kazde okno jest dostatecznie duze aby wszystko widziec. HDS 5 w standardzie nie ma downscan imaging, musial bys dokupic modul lss za kilka tysiecy zl i wtedy otrzymal bys downscan imaging i boczny sonar.Jezeli chodzi o boczny sonar to lepiej kupic humminbirda wtedy mamy wszystko w jednym przetworniku bez dodatkowych modulow no ale nie o to pytales. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jeżeli ma być to urządzenie docelowe to wybierz Elite 7 HDI, jeżeli będziesz chciał dalej się rozwijać to HDS-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 tak ma to być urzadzenie docelowe - na tą chwile - wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia wiec kto wie:) ważnym elementem jest też to ze obie obslugują maximapy Karpinskiego - Zegrza bylem juz gotowy kupic HDS 5 gen I - sprzedajacy zapewnial ze maximapa dziala z HDSem ale po rozmowie z p.Karpinskim okazalo sie ze działac dziala, ale tylko wektorowo - bez plastyki bo procesor nie obrobi tego także HDS I gen + maximapa t = elite 5 + maxiMapa VR - zadna rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
janih
Witam
Mam pytanie do znawców i użytkowników echo.
Zaczynalem poszukiwania od Elite 5
Troche dowiadujac sie na temat echosond wybralem albo Elite 7 HDI albo HDS 5 2gen
Czy moglby mi ktos z was powiedziec cos na temat tych ploterów?
Ktory wybrac?
Docelowe łowisko to w 95% Zalew Zagrzynski
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi