Dienekes Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Mam żelastwo tej samej długości - 27 lub 27,5 cm. Producent typowo "narzędziowy" i niezwiązany z wędkarstwem, co w żaden sposób nie ujmuje szczypcom, które deklasują wszystkie rachityczne peany Markę sprawdzę po powrocie do domu. Kosztowały, zdaje się, ok 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Kamil mam takie szczypce jak te z linku firmy jaxon długość chyba podobna, niestety czasami są za krótkie. Dienekes takie szczypce +30-35cm by mnie interesowały im dłuższe tym lepsze nie muszą być dedykowane do wędkarstwa byle żeby nie rdzewiały Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Tommek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 W takim razie te moje są za krótkie - 27,5 cm: Jonnesway: http://allegro.pl/szczypce-dlugie-275mm-wygiete-45s-jonnesway-p7602-i3293421073.html Przy okazji znalazłem dla Ciebie "trzydziestaki" tej samej firmy: http://allegro.pl/szczypce-proste-bardzo-dlugie-300mm-jonnesway-i3284780018.html Nie dbam o nie specjalnie, raz je nawet zgubiłem, ale służą dzielnie - gdzie nie gdzie pojawił się tlenek żelaza, ale to powierzchowne rany, w miejscach uszkodzenia powłoki. Najważniejsze, że mają dużą moc i nie wyginają się jak wędkarskie peany za 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dienekes dzięki, jakbyś jeszcze coś ciekawego długiego znalazł to wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Spoko, ale swego czasu sporo się naszukałem tego modelu 275 mm i póki co jestem z niego zadowolony, a z alternatywą raczej krucho. Myślę, że jego długość pozwoli na grzebanie w dowolnie przepastnych paszczach, a konstrukcja pozwoli pewnie chwycić najmocniejsze kotwice (te wędkarskie, do zbrojenia przynęt, rzecz jasna ). Nie mówiąc o 300tce. Jeśli interesuje Cię ochrona przeciw rdzy - jutro jak będę na łodzi, mogę cyknąć foto. Ocenisz kondycję po 3 latach poniewierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 haha widze ze cala ekipa juz ma.. pepe kupilwojciech kupil wczoraj też sobie zanabyłem To wcale nie jest nic nowego. Swojego kupiłem w czerwcu 2008r i do tej pory żyje i ma się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie wlasnie my wypadly moje ulubione peany do morza 2 dni temu. Zanim mi wypadly probowalem kupic identyczne (wg oznaczen na raczce) nawet nie znalazlem ich googlami ani na ebayu (teraz oczywiscie oznaczen nie pamietam).Mialy lekko zakrzywiony szpic i okolo 20-22cm dlugosci. szukam czegos o podobnych wymiarach, ale nadajacego sie do wyczepiania gum (o maly wlos nie kupilem savage gear deephookout, ale do gum sie raczej nie nada). musi byc nierdzewne (uzywam i na morzu i na slodkiej wodzie). musi sie zaciskac/miec pokrowiec (bo na stale bedzie noszone przy kamizelce ratunkowej i nie powinno sie majtac na boki). kupilem na allegro jakies tanie peany 20cm+, ale wygladaja jakby je dzieci przy pomocy pumeksu szorowaly masakra szczeliny, ze palce mozna wkladac... drogich duzych peanow nie znalazlem.Przez internet kupowac kiepsko bo wiele peanow wyglada strasznie masywne (nawet w rekach) a da sie je w palcach wyginac...FOX robil takie czarne z gumowymu raczkami, ale nie mialem ich w rekach a w sklepach zniknely (bylem w 3ch do tej pory wszedzie maja albo tanie badziewie, kombinerki zwykle albo wynalazki z koncowkami do koleczek lacznikowych etc..) przez moment myslalem o tych rapalach: ale do tej pory w realu widzialem tylko krotkie i sa do tego wsciekle drogie (cos kolo 30-40 euro?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Stal chirurgicznawykonanie bardzo dobre. Te zielone są małe.Nie ogarna dyżego szczupaka czy suma. Pozostałe rybki bezproblemowo. Te czarna są droższe la ogarną wszystkie ryby.Jedyna wada t trzeba pilnować żeby nie zgubić bo kosztują troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Takich mam tuzinzaciskowe chcialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Takich mam tuzinzaciskowe chcialemhttp://allegro.pl/szczypce-zaciskowe-stal-chirurgiczna-23-cm-i4657435975.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Jak duże EG są dla Ciebie nie przydatne to ja chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Poleciłbym kontakt, ze znajomą z izby przyjęć ale, że teraz czasy takie i o robotę dbać trzeba, to prędzej zakupy. Ale w hurtowni medycznej. Peany ze szwedzkiej stali chirurgicznej, są naprawdę ok. No i, to prawdziwa stal nierdzewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 http://allegro.pl/szczypce-zaciskowe-stal-chirurgiczna-23-cm-i4657435975.htmldokladnie te same kupilem tak wygladaja z bliska:kiepsko widac bo slabe swiatlo tam mozna paznokcie w szczeliny wsuwac.A tak sie zaciskaja:zabkow prawie nie ma wyglada jakby je ktos nacinal pilnikiem.nie sa nawet w polowie tak mocne jak moje byle ulubione od nowosci sie nei chcialy zaciskac (trzeba bylo ramiona wyginac) nie ma pojedynczego napisu wiec podejrzewam, ze sa "nierdzewne" tak samo jak "chirurgiczne" ROTFL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Poleciłbym kontakt, ze znajomą z izby przyjęć ale, że teraz czasy takie i o robotę dbać trzeba, to prędzej zakupy. Ale w hurtowni medycznej. Peany ze szwedzkiej stali chirurgicznej, są naprawdę ok. No i, to prawdziwa stal nierdzewna dzwonilem w krk do 4 sklepow "medycznych" 3 z nich sprzedawaly "balkoniki" i nakladki na sracze a jedyny naprawde medyczny mial najwieksze szczypce moze 10 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Sklepy tego nie mają, bo i po co? Szpitale kupują w hurtowniach czy też, kiedyś "centralach zaopatrzenia medycznego" albo czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 i co do hurtowni po 1 sztuke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Dental, w jeleniogórskiej, kupowałem niegdyś "na metry". W detalu. Czasem hurtownie prowadzą sprzedaż równoległą a jeśli nie, pozostają sklepy ale specjalistyczne a nie te dla "przeciętnego chorego".Zresztą zastanawiam się, czy taki tzw. "gabinet zabiegowy", prywatny gabinet itp. kupuje zawsze w ilościach hurtowych?zapytaj np. http://www.cezal.com.pl/artykul/show/0/13/0No, bo skoro można znaleźć małe http://www.orimed.pl/pl/p/Kleszczyki-hemostatyczne-Rochester-Pean-18-cm/930To i duże pewnie też się uda odszukać Edytowane 18 Października 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Mam takie i polecam.Z blokadą pozwalającą zacisnąć szczypce na grocie kotwicy i zwolnić rękę lub , dzięki której można je sobie zacisnąć na kamizelce , gdzie mogą sobie wisieć.Na kieszeń za długie. http://www.henkkoster.nl/Berkley-TEC-13-Deep-Reach-Pliers-For-Predators Z innych długich :http://www.amazon.com/Sealey-Deep-Reach-Pliers-350Mm/dp/B000WZJ84Chttp://www.bridgewatertackle.com/Fox-Rage-Unhooking-Pliers-XL_A1EZBU.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Mam takie i polecam.Z blokadą pozwalającą zacisnąć szczypce na grocie kotwicy i zwolnić rękę lub , dzięki której można je sobie zacisnąć na kamizelce , gdzie mogą sobie wisieć.Na kieszeń za długie. http://www.henkkoster.nl/Berkley-TEC-13-Deep-Reach-Pliers-For-Predators super tylko do przyczepiania do kamizelki (zawsze jak sie przesiadam z lodzi do belly albo na odwrot to sie budze z reka w nocniku, ze nie mam szczypcy - wiec zapinalem je na stale na kamizelce ratunkowej, ktora mam zawsze na sobie na wodzie). Z innych długich :http://www.amazon.com/Sealey-Deep-Reach-Pliers-350Mm/dp/B000WZJ84C fajne rozwiazanie, ale wydaja sie strasznie szerokie na szpicach (zreszta dlugie mombinerki juz mam o takie:w komplecie z takim:i na poprawke takim: chodzi o cos co moge zaczepic przy kamizelce i nie wybije mi oczu jakby kamizelka wystrzelila (mam pneumatyka)a jednoczesnie nadawalo sie do wyczepienia duzego szczupaka co polknal przynete az pod skrzela.w "miedzy czasie" znalazlem w domu takie 2 wynaazki i jak nie znajde nigdzie w sklepie nic sensownego to chyba sobie do nich uszyje pokrowce/zrobie jakis magnetyczny patent: (w sumie sa spoko tylko raczka szeroka strasznie i w zwiazku z tym nadaja sie chyba tylko na rozwiazanie tymczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Te ostatnie to prawie jak jakiś wziernik ginekologiczny ... dla bardzo ciasnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 aj tam ajtam makamba za kazdym razem jak nie wybiore ktoregos z podsuwanych przez ciebie rozwiazan to rzucasz jakimis zlosliwosciami Wiec uzylem kilka razy tego wynalazku ze zdjecia powyzej (trafi na stale do torby spinningowej do przyczepienia do kamizelki ratunkowej sie nie nadawal). i po dluzszym pogmeraniu na necie znalazlem kilka opcji szczypiec zaciskowych z dlugimi raczkami a krotkimi szczekami (w nadzieji, ze takie beda mocniejsze). gdzieniegdzie da sie dostac FOX'a znalazlem tez dr slick (ale tylko w usa i w cenie 20$+ wysylka kolejne 15$?) i taka perelka mi wpadla w oko na jukejowym ebaju:cena bez tragedii (11funtow? wysylka 2?) dlugosc w sam raz do kamizelki (nie za krotkie nie za dlugie) wygladaja mocne zobaczymy. Ps maja szerszy wybor wielkosci od kilkunastu do bodaj 30+ cm wszystkie z podobnym stosunkiem dlugosci ramion do szczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi