Skocz do zawartości

Zapasowe szpulki do Daiwa Steez.

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

@Wszyscy,

Poszukuje w necie info na temat szpulek zapasowych do Daiwa Steez 103HLA. Dotychczas znalazłem info tylko na japantackle.com, a na e-bay'u szukam wytrwale. Na stronach japońskich są informacje, tylko :huh: - słabo łapie cokolwiek poza obrazkami :lol:

Pomoc mile widziana.

Pzdr. Kryst :D

@Remek & @Mifek

Szukam generalnie więcej informacji o szpulkach do Steeza i dotychczas znalazłem te same szpulki na poniższych stronach:

Daiwa Steez Hyper Long Cast Spool - z japantackle.

STEEZ Hyper Cast Spool - z plat.,

a nie znalazłem nic o zapasowej szpulce, takiej jak w oryginale.

Zanim zamówię chcę więcej wiedzieć (po co - nie wiem, ale chcę).

Plan jest chytry: jeden kijek, jeden multik, jeden plecak z dobrodziejstwem na plecach. Częścią tego dobrodziejstwa ma być gama (max. 3) szpulek z linkami o różnej wytrzymałości (nylon, flouorocarbon, plecionka), aby zabawa była w pełni udana.

Aha, kijek i multik zabieram do Jerka, żeby się chwalić Embarassed

w japanatckle mozesz z cala pewnoscia zamowic oryginalne szpule daiwa, dostaniesz je po okolo 4 tygodniach, ew. mozesz tez zapytac w tych dwoch sklepach

http://www.ichibantackle.com/showmanufacturer.asp?manufactur eid=171&name=ZPI

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.bass.co .jp&langpair=ja|en&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&a mp;prev=/language_tools

@Pitt

Pierwszy link jest mi znany, lecz zastanawiam się nad tym, że nie wymienili Steez'a, a tylko TD-Z, TD-S, TD-X, Ito i Millionaire, a na plat i japantackle robią wyraźne rozgraniczenie - szpulki do Steez'a i innych modeli. Popraw mnie, jeśli robię błąd tak rozumując.

Drugi link jest ekstra! :mellow:

@Remek

Przepraszam, skróty myślowe dały znać o sobie.

A oto pytanie:

Czy zamawiając multik, który przez producenta jest wyposażony w określoną szpulę, można zamówić go z inną szpulą (od samego początku) - w moim przypadku Steez z Hyper Long Cast, bez szpuli podstawowej? Takie zamówienie na życzenie. Czy taka forma zamówień jest praktykowana?

Przepraszam, chyba za bardzo kombinuję. A może Mefisto coś podpowie?