superKRYSTEK1 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam Ostatnio zauważyłem że po umieszczeniu przetwornika pod wodą i włączeniu echa słychać tzw. "tykanie" z przetwornika. Wydaje mi się że rozszczelnił się przetwornik i dostała się woda do środka. Być może to "tykanie" jest spowodowane zwarciem + i - przez wodę. Czy ktoś już miał taki problem, bo szukałem na forum podobnego tematu i nic takiego nie znalazłem. Czy zalać miejsce łączenia się dwóch części klejem? Jaki klej użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Hej, Wg. specyfikacji Twoje echo ma moc 1500W, wydaje mi się że już przy takiej mocy przetwornik powinieneś słyszeć, ja w swojej mam niby 4000W i przetwornik słyszę dość wyraźnie Jeśli nie zauważyłeś problemów z echem to myślę że to normalne, no chyba że słyszysz wyraźnie głośniejszą pracę przetwornika. P.s. Na głębokiej wodzie przetwornik zawsze będzie głośniej pracował, to skutek zapotrzebowania na mocniejszy sygnał. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez marviz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 +1 tykanie sluchac wyraznie. (w cudzie 128 duzo mocniej niz w hum 597 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Skoro tyka to działa :-) U mnie jest tak samo a jak go złapie w rękę to czuć pulsowanie, myślałem również że może być nie szczelny bo widać jakby nierówne łączenie, pływam z tym echem ponad rok i wszystko w porządku, także bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Wcześniej tego nie było słychać, stałem na około 3m. Podobny odgłos tykania jest jak się zapala kuchenkę gazową takim elektrycznym zapalnikiem wbudowanym w w/w kuchenke Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Eryk Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Ja mam garmin echo 200 i od kiedy pamiętam to tak cichutko tyka ale tylko wtedy słyszę gdy wyjmę przetwornik z wody Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Panowie bez tego tikania możecie przetwornik wsadzić do pieca .Taka jest jego praca czym bardziej go słyszysz tym lepiej, znaczy daje z siebie to co powinien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 zgadza się.problemem jest jeśli nie tyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 To kamień z serca już myślałem że trzeba nowy przetwornik kupić. Dziękuje za informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Krystek - mój Mark x5 Pro tyka tak głośno, że można by to nazwać kwokaniem:)Z całą pewnością Twój przetwornik działa poprawnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
superKRYSTEK1
Witam
Ostatnio zauważyłem że po umieszczeniu przetwornika pod wodą i włączeniu echa słychać tzw. "tykanie" z przetwornika.
Wydaje mi się że rozszczelnił się przetwornik i dostała się woda do środka.
Być może to "tykanie" jest spowodowane zwarciem + i - przez wodę.
Czy ktoś już miał taki problem, bo szukałem na forum podobnego tematu i nic takiego nie znalazłem.
Czy zalać miejsce łączenia się dwóch części klejem? Jaki klej użyć?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi