Skocz do zawartości

Kolowrotek Spinningowy do 300 zl!

Rafal.wolek17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was Drodzy Forumowicze ! Planuje zakup kolowrotka Spinningowego Pod klenie/jazie Sporadyczniee Bolki w cenie do 300 zl. Przynety jakich bede uzywal to rzadko  Gumy max 12 G glowka oraz woblery od 2-8Cm przewaznie 2-7 G rzadko 10-14G Boleniowe stawiajace maly opor w wodzie. Bede uzywal zylek bardzo rzadko plecionki cienkiej.

Myslalem nad Ryobi Zauberem 3000 , Shimano Exage 3000 Oraz Spro Red Arc 3000

Prosil bym o wasze rady co do wielkoscii i marki krecka.

Chetnie zakupie rowniez jakas uzywke w bardzo dobrym staniee.Jak by co prosze pisac oferty pod tematem lub pw !

W sumie to dublowanie tematu bo podobne całkiem niedawno były zakładane a wystarczy poszukać.

Nie mnie jednak skoro już padło pytanie to wbrew temu co piszą przed mówcy ja Reda umiarkowanie polecam. Użytkowałem go i po 2gim dokończonym sezonie już się rozleciał (starannie serwisowany) - fakt faktem łowione było głównie z opadu. Do delikatnego łowienia jest ok lecz mógłby parę złotych niżej stać, podejrzewam że wielu go kupiło ze względu na design - ot kołowrotek który albo się lubi albo nie. Że sprzedaż tego się udała niech świadczy że później kilku "rodzimych" producentów dodało taki kolor do swoich produkcji.

Wg mnie Zauberem można więcej wykręcić! Mam używam, na chwilę obecną spisuje b. przyzwoicie. Miał być przeznaczony jako główny do orki ale przed sezonowe zakupy u @Hasiora spowodowały że jest twardym rezerwowym.

W chwili obecnej masz Zaubery w dziale sprzedam w bardzo atrakcyjnej cenie.

Pozdrawiam

Niewiem czy to prawdaa ale zaubery zylke i plecke czasami  skrecaja i nie rownie nawijaja kiedys gosciu ze sklepu mi mowil to o nich czy to prawda ?

http://jerkbait.pl/topic/7503-podgl%C4%85d-szpuli-ko%C5%82owrotk%C3%B3w-z-nawini%C4%99tymi-linkami/page-6#entry1027302

Niewiem czy to prawdaa ale zaubery zylke i plecke czasami  skrecaja i nie rownie nawijaja kiedys gosciu ze sklepu mi mowil to o nich czy to prawda ?

Nie spotkałem się nigdy ze skręcaniem plecionki czy żyłki  w Zauberach, a miałem ich kilka.

Jedyna wada - słabe łożysko rolki kabłąka, trzeba kupić solidniejsze, oryginał zaczyna szybko hałasować.

Polecam kołowrotek w 100%

Kupuj lepiej rozmiar 4000 - można dokupić płytką szpulę match'ową , oraz pasują do niego szpule zapasowe od  rozmiaru 3000 (odwrotnie już nie pasują)

Jestem posiadaczem red arców i zaubera w środku są te same części choć w zauberze lepiej spasowane, nowe red arci to już nie te kołowrotki co sprzed kilku lat, pierwszym egzemplarzem z 2008 roku łowię do dziś a dwa inne już się rozleciały. W Spro ciężko z serwisem i zakupem części, więc kupuj z pewnego źródła by mieć gwarancję, to ważne!!! bo jeden z moich redów nie wytrzymał u mnie sezonu, fakt łowię ciężko ale to nie powód na taką krótka żywotność. Co do części to ratuje się kupnem połamanych redów i z nich wydobywam bebechy do swoich redów. Powiem tak posiadam trzy chodzące redy ale już nowego bym nie kupił. Ważne - ponoć na ale drogo ktoś sprzedaje redy z serwisu pogwarancyjnego z Holandii więc uważajcie. Mimo że zauber to to samo cały zeszły sezon katowałem go i jak na razie wszystko w nim ok. ale cena 400zeta

Czy widziałeś nowy flagowy model Mikado na rok 2013?!? kręciłem nim w sklepie i całkiem całkiem, cału z metalu , bez srubek i dodatkowo 5 lat gwarancji i cena 225zeta - kusząca.

• 3 miesiące temu...

witam :D

mam exage'a 3000 SRC DH od maja tego roku, używam przynęt praktycznie takich jak wypisałeś, do końca maja na szczupakach z główkami do 12g, od czerwca do dnia dzisiejszego katuje go na bolkach i czasami kleniach, kołowrotek poza paroma ryskami niewiele się zmienił, do tego piękny wygląd. Nie miałem z nim żadnych problemów, z mojej strony mogę polecić :P

pzdr :D jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj :P chętnie odpowiem

• 6 lat później...

Te wszystkie modele to klony, bardzo podobne konstrukcyjnie, do 20g każdy jeden zrobi robotę:

Shimano - Sedona FI, Sahara FI, Nasci FB

Daiwa - Legalis LT /Exceller LT, Ninja LT, Regal LT, Fuego LT

Idź do najbliższego sklepu, pokręć, pomacaj, nie pytaj sprzedawców. pozdrawiam 

Edytowane przez kineret