marekn Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Ostatnio na gąsieniczki łowię też okonie: Uploaded with ImageShack.us @matt na razie nic nie mam wolnego, ale jesienią coś się z pewnością znajdzie . Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez marekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jeszcze kilka kumaków : Uploaded with ImageShack.us i sandacz (ponad sześćdziesiąt centymetrów) wyjęty na jedną z takich żabek na Ropie przez Łukasza: Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Piękne te żabki Marku Ah....... Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Sie zrobi , cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Sie zrobi , cierpliwości.Gdyby za dużo sie zrobiło to tak j.w. parkę wiekszych przygarnę @marekn zlituj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Od połowy września zacznę struganie, a potem jeszcze cała zima, znając życie u mnie będzie jak zwykle dłuuuuga,to i czasu będzie wiele, więc będzie dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 To i może moje pstrągi do stycznia podrosną jak ich nie zeżrą Dzięki Marek za info i czekam na te tarło jesienno-zimowe z cierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Na strzebelkę: Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dzisiaj łowiłem klenie na bardzo dużego żuka, brały tak, że wobler potracił nóżki: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dziś "Duszka" próbowałem na pstrągach, wyjąłem kilka, poza tym ciekawe przyłowy: dwa lipienie, jeden pod, drugi ponad 40 cm i mała głowatka. Wszystkie ryby złowione na tego samego woblera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 A żabencji nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 W toku produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 W toku produkcji .Jeżeli na sprzedaż coś będzie to jestem zainteresowany Jeżeli nie to chociaż fotki wrzuć proszę , popatrze se etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Duszek w akcji: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Obydwa się świetnie prezentują i pstrąg i duszek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Kolejny "Duszek", ten przyniósł mi kilkadziesiąt pstrągów w jeden dzień: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Strasznie mi się podoba to malowanie . Sam mam takich kilka w swoim pudełku . Niesamowity realistik , pewnie nie do odróżnienia pod wodą z innym narybkiem . I jak to się dzieje , że rybki na to się łowią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (...)I jak to się dzieje , że rybki na to się łowią ?Bielactwo (albinizm) występuje u wszystkich stworzeń. No dobra, u większości Najważniejsze, że u ryb również. W okresie zlodowacenia taka przypadłość staje się atutem i zwiększa szansę na przeżycie. Jako że nie wiemy, kiedy następny okres zlodowacenia nastąpi, ryby nie wiedzą tego tym bardziej. W efekcie często pojawiają się naturalnie białe osobniki. Dla drapieżnika jest to gratka - łatwo wyłowić takiego delikwenta z tłumu i trafić ze śmiertelną precyzją. A że czasem jest to twardszy niż zwykle i bardziej "ościsty" kąsek, cóż - życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Ja mam jeszcze inną teorię na podstawie obserwacji ryb w akwarium. Osobniki chore lub osłabione posiadają kilka wyraźnych wizualnych cech - matowa nastroszona łuska, matowe blade źrenice i właśnie wyblakłe ubarwienie. Nie są wprawdzie białe, ale myślę że taki duszek może przypominać wyblakłą chorą rybę. Też sobie właśnie podobnego białaska robię Marku duszki świetne! Edytowane 24 Lutego 2014 przez peekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Najciekawsze jest to, że najlepiej sprawdzają się w krystalicznie czystej wodzie i na dodatku niskiej, w lutym i marcu. Kiedy łowiłem ostatnio, podobnie pracujące woblery, ale w naturalnych barwach głowaczy czy strzebli, były ignorowane, za to w "Duszki" pstrągi prały jak szalone. W dodatku większość brań była bardzo zdecydowana. Kolega łowił w tym samym czasie, na tej samej wodzie, na inne przynęty i jego wyniki były nieporównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Dziś, korzystając z pięknej pogody, chwilę spacerowałem brzegiem potoku, takie łowienie na przedwiośniu kręci mnie najbardziej. Pierwszy raz posłałem do boju kumaka i o dziwo udało mi się skusić pstrąga, był jeszcze jeden krótki i jedno nie zacięte branie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Piękny ten kumak. Ciekawostką jest Duszek, też mam coś w tym stylu w pudełku. Warto czasem machnąć takim niby prostym, w zasadzie jednobarwnym i to nie tylko białym/kremowym. No ale to chyba każdy wie Kilkadziesiąt pstrągów - to robi wrażenie. U mnie taka ilość chyba pływa we wszystkich rzeczkach razem wziętych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Napisz proszę coś więcej o komakach jaka długość , technika prowadzenia .Super przynęta i rewelacyjnie wykonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie wiem, co odpowiedzieć bo:- długość różna, od 3 do 6 cm- praca różna, jedne chodzą drobno, inne szeroko, jedne agresywnie, inne mniej itd.- sposób prowadzenia też bardzo różny, w zależności, gdzie łowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 6 cm to już kawał kumaka . Zawsze je robisz z dwoma kotwiczkami ?? na fotkach widać ryby zapięte na tą tylną .... to przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi