marekn Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Garstka Duszków na nowy sezon, bo większość mi ostatnio "wyszła": 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przeglądając pudełka z przynętami pstrągowymi przed rozpoczęciem nowego sezonu, znalazłem jedno ze starymi wahadłówkami, które kiedyś klepałem. Przyniosły mi one naprawdę wiele pstrągów, na jedną z nich wyjąłem trzy 60+, kilka "pięćdziesiątek", tak że mam do niej ogromny sentyment . Teraz nie tak często na nie łowię, bo jest mi ich po prostu szkoda, zakładam je tylko wtedy, kiedy mam pewność, że nie zostawię ich na zaczepie, czyli tam, gdzie mam szanse, w razie konieczności, po nie wejść 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Żaby moczarowe, duże, 6cm w szacie godowej. Dopiero niedawno znalazłem czas, żeby je skończyć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jeszcze klasyczne trio, które najczęściej będzie pływało, tak mi się wydaje, w Białej Tarnowskiej . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dokładnie TAK! Najczęściej będą pływały w Białej Tarnowskiej. Żabki są piękne Wielkie dzięki Marku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki . Z tego co widziałem na zdjęciach z Twoich wypadów, ta rzeka obfituje w klenie, więc powinieneś z żabek mieć pożytek . Edytowane 21 Stycznia 2015 przez marekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Świeżo ukończona para "Duszków" czekająca na ustawienie, niestety rzeki u mnie obecnie to uniemożliwiają: Edytowane 21 Stycznia 2015 przez marekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dzięki . Z tego co widziałem na zdjęciach z Twoich wypadów, ta rzeka obfituje w klenie, więc powinieneś z żabek mieć pożytek .Czasem się trafi jakiś klenik Żabki są piękne i z całą pewnością wcześniej, czy później się sprawdzą Ja już teraz chętnie się piszę na kolejną partyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Świeżo ukończona para "Duszków" czekająca na ustawienie, niestety rzeki u mnie obecnie to uniemożliwiają:Nie łowiłem nigdy na białe wobki i stąd pytanie - w jakich warunkach/łowiskach ich używasz? To na jakieś specyficzne łowy czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Najlepiej sprawdzają się na pstrągach w okresie zima/przedwiośnie, kiedy na początku sezonu narybek jest taki jakiś blady . Łowię na nie jednak cały rok, ostatnio w sierpniu, dały mi kilkadziesiąt pstrągów w jeden dzień. Wcale też nie musi być pochmurno, ryby brały na nie też przy "żarówie" http://jerkbait.pl/topic/25851-woblery-z-bieszczad%C3%B3w/page-4. Na te mniejsze łowię z powodzeniem klenie i też nie tylko w szare, pochmurne dni. Używam ich najczęściej na górskich rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jak tak podumałem to jednak też miałem białego wobka - był to robal (taki pędrak) i na letnie potokowce z płytkiej wody był dobry.Pozostaje zatem zostawić kilka niepomalowanych z najnowszej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie na takie białe pędraki też łowię potokowce w płytkiej wodzie (http://jerkbait.pl/topic/25851-woblery-z-bieszczad%C3%B3w/page-6 , trzecie zdjęcie od dołu strony) , często też okonie. Z tym, że na przykład na Sanie łowiłem ja, ale i koledzy, dla których je strugałem nawet początkiem lutego, tak więc myślę, że są dość uniwersalne, mimo, że robię je przede wszystkim z myślą o kleniach. Te w prawym, górnym rogu przeznaczone są wyjątkowo na pstrągi. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez marekn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kolejna parka, tym razem głowaczy, na nowy sezon pstrągowy (uprzedzając ewentualne zarzuty , kotwice założone tylko do ustawienia, ostatecznie podpięte będą bezzadziorowe): 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeszcze "Perełka" na zimowe pstrągi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Śliz XL, którego może na dniach uda się wypróbować na pstrągach: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Fajne te Twoje ostatnie dzieła śliz w szczególności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Dzięki, może dlatego, że ostatnio miałem ciut więcej czasu i przyłożyłem się do malowania. Jednak nadal uważam, że to ma drugorzędne, może trzeciorzędne znaczenie. Ważna jest praca i ewentualnie odcień, a szczegóły, które mają wiernie imitować rybki, cieszą tylko nasze oko . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Taki a`la brzanka: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Śliza ustawiłem i przyniósł pierwsze efekty: http://jerkbait.pl/topic/50567-pstr%C4%85gi-2015/page-18#entry1607512. Widać, że jego drobna, ale "gęsta" akcja spodobała się pstrągom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Okazała ryba jest najlepszym uwieńczeniem pracy strugacza piękny pstrąg, piękny śliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A`la strzebla, też na pstrągi: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo90 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 fajna ale oko wg mnie za bardzo zlewa sie z kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Według mnie, nie ma to znaczenia . Klasyk na klenie: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ostatnia partia "Duszków" i robali zaliczyła kilkanaście pstrągów w nieco ponad trzy godziny: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 No to masz fajne otwarcie tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi