Skocz do zawartości

Woblery z Bieszczadów

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz może źle się wyraziłem, chodzi o to, że skupiam się na wyglądzie samych woblerów, dlatego takie podłoże. Ustawiając je w szparkach pomiędzy wikliną, mogę je sfotografować zarówno z boku, ale i trochę z góry, po prostu pod takim kątem, na jakim mi zależy. To ułatwia sprawę. Tło nie jest dla mnie aż tak istotne. Oczywiście jak jestem nad wodą i mam nowe przynęty przy sobie, to zrobię im zdjęcie na jakimś pniaczku, kamyku czy mchu, bo wiadomo, że to ładnie się prezentuje (jak to w naturze ????). Natomiast gdy jestem w domu, nie będę ustawiał ich pod odpowiednim kątem na jakichś kamyczkach, muszelkach, usypanych specjalnie na tę okazję, czy też na kwiatkach doniczkowych, bo to mi zalatuje trochę kiczem, coś jak krasnale ogrodowe. Podoba mi się natomiast sposób prezentacji przynęt przez jaceena, na tle fotografii naturalnych odpowiedników z natury, jest ciekawy i na prawdę oryginalny, ale przecież nie będę go dublował, nie o to chodzi, prawda? ????Tak ja uważam i myślę, że nie ma w tym nic złego ????.

Edytowane przez marekn
  • Like 4

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jakoś wciąż nie mogę zebrać się i zacząć strugać tak na poważnie :angry: , chociaż pogoda za oknem tragiczna, czyli wręcz idealna do tworzenia woblerów. Już prawie rok czekają na dokończenie śliże, a wystarczy tylko domalować płetwy i polakierować. Tak z doskoku dwa malutkie projekciki, zainspirowany pomysłem Mateusza, zrobiłem czereśnię na klenia i jeszcze coś na pstrągi.

IMG6412JP_qrpsnne.jpg

IMG6416JP_qrpsnnw.jpg

• Like 11