marekn Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Janusz może źle się wyraziłem, chodzi o to, że skupiam się na wyglądzie samych woblerów, dlatego takie podłoże. Ustawiając je w szparkach pomiędzy wikliną, mogę je sfotografować zarówno z boku, ale i trochę z góry, po prostu pod takim kątem, na jakim mi zależy. To ułatwia sprawę. Tło nie jest dla mnie aż tak istotne. Oczywiście jak jestem nad wodą i mam nowe przynęty przy sobie, to zrobię im zdjęcie na jakimś pniaczku, kamyku czy mchu, bo wiadomo, że to ładnie się prezentuje (jak to w naturze ????). Natomiast gdy jestem w domu, nie będę ustawiał ich pod odpowiednim kątem na jakichś kamyczkach, muszelkach, usypanych specjalnie na tę okazję, czy też na kwiatkach doniczkowych, bo to mi zalatuje trochę kiczem, coś jak krasnale ogrodowe. Podoba mi się natomiast sposób prezentacji przynęt przez jaceena, na tle fotografii naturalnych odpowiedników z natury, jest ciekawy i na prawdę oryginalny, ale przecież nie będę go dublował, nie o to chodzi, prawda? ????Tak ja uważam i myślę, że nie ma w tym nic złego ????. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez marekn 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Pasuje Ci wiklina?OK Może być konstrukcja z kamyków, kwiatek, muszelka, palce, obrus czy też wiklina. Cokolwiek, co Ci pasuje. A czy pasuje to oglądającym, to już trochę ich problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 I o to właśnie chodzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Chciałbym zamieścić ważny link, dotyczący pomocy koledze, który znalazł się w ciężkiej sytuacji: http://jerkbait.pl/topic/89525-na-pomoc-kubie-zbi%C3%B3rka-funduszy-na-proteze-po-amputacji-nogi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Przetestowałem wczoraj nad rzeką największą z tych strzebli. Chociaż pracuje bardzo płytko, jej nieregularna akcja bardzo się pstrągom podobała, podnosiły się do niej nawet w 1,5m dołkach. Stworzyłem potwora : 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Strzeble nadal rządzą : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Dawno już tak nie łowiłem: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Łowią : 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Fajne długie, a smukłe - muszą fajnie w wodzie pomykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Na strzeblę: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Strzebelki podeszły też kleniom: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Kolejny amator strzebelki: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Tym razem na strzeble łowiłem ryby, którym te woblery są dedykowane. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Brzanka pod pstrąga: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ostatnia już chyba parka strzebelek w tym roku, no może jesienią coś zacznę, ale kiedy skończę, nie wiem. Takie pływające piąteczki: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Dostałem zdjęcie od kolegi, górski kleń na górskiego kumaka; 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Na strzebelkę: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Chruścik domkowy, zasadniczo jako nimfa, ale może służyć za przywieszkę do czeburaszki, szczególnie jeśli będzie na haku z dużym oczkiem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Woda się oczyściła i chruścik się sprawdził, klenie go bardzo ładnie zażerały, łykały go też też drobne pstrągi: Teraz muszę zrobić tego więcej . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Jak to miło usłyszeć , że woda się oczyściła.Gratki fajnych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Jeszcze kilka na testy: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 I wersja do czeburaszki, zobaczymy,jak tym się łowi? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Na strzebelkę: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Wiele ciekawych woblerów widziałem w twoim wątku ,i co ważne skutecznych ,sądząc na przykładzie zdjęć złowionych na nie ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Jakoś wciąż nie mogę zebrać się i zacząć strugać tak na poważnie , chociaż pogoda za oknem tragiczna, czyli wręcz idealna do tworzenia woblerów. Już prawie rok czekają na dokończenie śliże, a wystarczy tylko domalować płetwy i polakierować. Tak z doskoku dwa malutkie projekciki, zainspirowany pomysłem Mateusza, zrobiłem czereśnię na klenia i jeszcze coś na pstrągi. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi