Skocz do zawartości

Kapelusz z moskitierą

Tomala

Rekomendowane odpowiedzi

hey panowie ostatnio spieram się z zamiarem kupienia kapelusza z moskitierą to co wyszukałem w sieci;

graf oliwka moro nie mogłem znaleźć ze złożoną moskitierą zdjęcia ale z tyłu ma kieszonkę i jakoś się składa

post-50500-0-03623400-1370442869_thumb.jpg

post-50500-0-19202100-1370442873_thumb.jpg

czy pinewood ale wydaje mi się że oprócz ceny to niczym innym się nie wyróżnia ale mogę się mylić w sumie fajnie jest składana moskitiera :D

post-50500-0-54217100-1370442780_thumb.jpg

post-50500-0-57871400-1370442794_thumb.jpg

post-50500-0-47859600-1370442859_thumb.jpg

i jeszcze jedno co mnie martwi bo czasem podczas wyrwania przynęty z wody jest możliwość wbicia się kotwicy wabika w moskitierę i kicha

używa ktoś takich wynalazków i jaka jest wasza opinia ,co na moim miejscu byście wybrali , w jakim kolorze i w ogóle czy warto  ?

Korzystam z moskitiery zakładanej oddzielnie, na cokolwiek (nakrycia głowy różnej maści), wg uznania. Ogranicza nieco poznanie otaczającego świata, ale gdy wokół roi się od krwiopijców, jestem w stanie przeboleć takie zaburzenie wizji ;) Najlepiej sprawdza się z kapeluszem, z uwagi na odsadzenie siatki od twarzy.

Co do przypadku kolizji przynęty (jej haków) z obszarem głowy - bardziej martwiłbym się o twarz właśnie, niż o tanią siatkę na niej posadowioną :P  Taka dodatkowa ochrona, ot co. Swoją drogą, jeszcze mi się to nie zdarzyło, choć np. dostałem ostatnio Sliderem 7mką w brzuch, od latającego szczupaka :lol: :lol: :lol:

Moskitiera to genialny wynalazek, szczerze polecam. Chociaż w pierwszej chwili będziesz czuł się dziwnie, zaburza nieco ogląd świata.

W Graffie jest jeden minus (moim zdaniem), mianowicie gruba tkanina kapelusza, co powoduje pocenie czaszki w upale.

Ja w tej chwili używam czapki Dragona z moskitierą (chowana w kieszonce nad daszkiem), albo niezależnej moskitiery na czaszkę.